Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Alen SalihovićAlen Salihović
msgr. Franci Trstenjak, glavni urednik (foto: Izidor Šček)
msgr. Franci Trstenjak, glavni urednik | (foto: Izidor Šček)

Franci Trstenjak: Vabim, da odrinemo na globoko!

Radijski misijon 2021 | 15.03.2021, 20:52 Uredništvo Radia Ognjišče

"Pred vrati je letošnji radijski misijon, s katerim želimo poslušalke in poslušalce spodbujati, naj odrinejo na globoko," pravi glavni urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak. "Naj si dovolijo, da jih Kristus nagovori. Kot je rekel sv. papež Janez Pavel II.: Ne bojte se Kristusa!"

"Radijski misijon je in mora biti čas za poglobitev vere in utrditev upanja, pa tudi za pomnožitev ljubezni. V času misijona naj bi močneje zaslišali Jezusovo vprašanje, kot ga je zastavil apostolu Petru: Ali me ljubiš? Z naše strani pa naj pride Petrov odgovor: Gospod, ti vse veš, ti veš, da te ljubim," še dodaja Franci Trstenjak.

In kako izziv letošnjega radijskega misijona vidi naš sodelavec Matjaž Merljak, ki je vpet v pripravo vsebin 1. misijonskega dne?

Kako bo s spovednim dnem?

"V minulih letih smo ob petkih v času misijona imeli tudi t.i. spovedni dan. Zaradi epidemičnih razmer letos ne bo "uradnega" spovednega dne, a kljub temu spodbujamo poslušalce, naj v domači župniji pristopijo k zakramentu Božjega usmiljenja. Gotovo bodo dušni pastirji na oglasnih deskah ali v tiskanih oznanilih napisali, kdaj je priložnost za sveto spoved," še dodaja msgr. Franci Trstenjak.

V času radijskega misijona bo vsak večer ob 19.00 prenos svete maše v našem radijskem programu. Na naši FB strani in v našem Youtube kanalu pa bo od ponedeljka 22. marca do petka 26. marca vsako jutro ob 9.00 prenos maše iz naše radijske kapele.

Pri sveti maši se bomo zbrali sodelavci, ki želimo tudi na ta način podpreti čas misijona. Z molitvijo želimo klicati na Slovenijo in njene prebivalce darove Svetega Duha in njegovo razsvetljenje.

Radijski misijon 2021
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...