Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
JUPOL Citro - odpravite plesen v 3 korakih! (foto: JUB d.o.o.)
JUPOL Citro - odpravite plesen v 3 korakih! | (foto: JUB d.o.o.)

Imate alge in plesni v kuhinji, kopalnici, za omaro, na hodniku, v kleti?

Hrana in okolje | 17.02.2021, 01:00 Vsebino zagotavlja Jub d.o.o.

Zidna plesen se pojavi na površini slabo toplotno izoliranih ali neizoliranih zidov in stropov ter na mestih toplotnih mostov. Poleg slabe toplotne izolacije plesen nastane zaradi slabe hidroizolacije ali nezadostnega prezračevanja notranjih prostorov.

Ukrepajte čimprej, da nadloga ne postane vaš velik problem.

Ne le iz estetskih razlogov, ampak zaradi počutja. Spore plesni v veliki koncentraciji lahko povzročajo težave z zdravjem, sploh za posameznike, ki so nagnjeni k alergijam, imajo astmo ali težave s senenim nahodom.

Ustavite plesen! Rešitev v 3 korakih:

  1. Odstranjevanje plesni - okužene notranje zidne in stropne površine najprej dobro obišemo z mokro krpo.

  2. Dezinficiranje okuženih površin - posušene površine premažemo z razredčenim izdelkom ALGICIDE (ALGICIDE : voda = 1 : 5). Pripravek nanesemo v enem sloju, za močno okužene površine pa priporočamo dvoslojni nanos v razmaku 8 do 12 ur.

  3. Barvanje - po 8 do 12 urah, ko so površine popolnoma suhe, pričnemo z barvanjem. Posebej priporočamo uporabo specialne notranje zidne barve JUPOL Citro, ki vsebuje učinkovito zaščito filma proti plesnim. Je TOP IZBIRA za vse prostore, kjer se zaradi vlage pojavlja večja verjetnost razvoja alg in plesni kot so kuhinje, kopalnice, kletni prostori, skladišča in pralnice. Primerna je tako za preventivo kot za kurativo in zagotavlja vrhunsko paropropustnost. Omogoča hitro in enostavno sanacijo okuženih površin ter ima prijeten vonj po limoni.
JUPOL Citro - trije koraki za saniranje pelsni
JUPOL Citro - trije koraki za saniranje pelsni © JUB d.o.o.

Kako preprečimo nastajanje plesni?

Sanirano površino periodično opazujemo in ob prvih znakih pojava plesni nemudoma odreagiramo. Učinkovanje barve, ki zavira rast plesni, je namreč dolgotrajnejše, če jo nanesemo v začetni fazi razvoja plesni.

Preventivno lahko pojav plesni preprečite z rednim prezračevanjem prostorov večkrat dnevno, da vodni pari omogočite prosto pot na prosto. V primeru trdovratnih težav s plesnimi priporočamo redna preventivna pleskanja kritičnih mest.

Trajno pa lahko težave s plesnijo rešite le z izboljšano ali dodatno toplotno izolacijo objekta.

Oglasna vsebina: JUB d.o.o.

Hrana in okolje
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...