Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Tanja DominkoTanja Dominko
Inna Demchenko Fröhlich (foto: Osebni arhiv)
Inna Demchenko Fröhlich | (foto: Osebni arhiv)

Inna Demchenko Fröhlich: Slovenija je lepa dežela

Naš gost | 14.12.2020, 10:04 Mateja Subotičanec

Naša gostja je v Slovenijo prišla leta 2009 in je v oddaji povedala nekaj o svoji življenjski in poklicni poti. Po poklicu je prevajalka in komunikologinja, študirala je v rodnem Kijevu in Parizu.

V Ljubljani se je še naprej šolala in postala lokalna turistična vodnica, ima pa tudi licenco vodnika po Narodnem muzeju Slovenije. Našo domovino dobro pozna in je nad njo navdušena, povedala pa je, da se Slovenci ne zavedamo dovolj dejstva, da živimo v raju pod Triglavom.

Prisluhnite celotnemu pogovoru

Inna je v Slovenijo prišla pred enajstimi leti in zelo dobro govori slovensko, čeprav priznava, da je zanjo slovenščina težak jezik, deluje ji nekam arhaično. Težka zaradi dvojine in še česa, a ga vedno bolje govori. Ljubljana jo je takoj očarala, zato se je tudi odločila, da jo pobliže spozna. Zato se je odločila za študij turistične vodnice. Ne samo arhitektura, okusna in raznolika hrana, dobra vina, vse to delajo njen poklic zanimiv. Zdaj seveda dela nima, ker je ves svet v krču zaradi virusa.

Ob koncu pogovora je povedala nekaj tudi o glavnem mestu Ukrajine, Kijevu. Prestolnica države in središče kulture ne samo za Ukrajino, ampak tudi za nekdanjo Sovjetsko zvezo. Inna Demchenko Fröhlich je tudi žena in mama treh otrok.

Naš gost
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...