Rok MihevcRok Mihevc
Utrinek iz videoposnetka pesmi Kje so tiste stezice (foto: Posnetek zaslona)
Utrinek iz videoposnetka pesmi Kje so tiste stezice | (foto: Posnetek zaslona)

VIDEO: Ko ob spremljavi harmonik zapoje pater Ferlež

Pozitiva | 27.10.2020, 17:43 Rok Mihevc

Ste v teh dneh počitnic in karantene s kakšnega inštrumenta spet pobrisali prah in zopet zaigrali nanj? No, gotovo se prah ob vztrajnem vadenju ne nabira pri učencih glasbenih šol in to dokazujejo tudi raznovrstni posnetki na spletu.

Na socialnih omrežjih smo zasledili prav simpatični posnetek Glasbene šole Bučar. K sodelovanju so povabili znanega pevca med duhovniki patra Janeza Ferleža. »Pater Ferlež je prišel avgusta, ko so se menjali duhovniki, v našo župnijo na Janče. Poleg nje ima še Štango sedaj in Prežganje, kjer je bil že prej. Letos bi imeli z našo glasbeno šolo že tradicionalni peti koncert, Večer harmonike in smeha in na njem bi bil poleg ostalih gost tudi pater Janez Ferlež. Skupaj smo vadili skladbo Kje so tiste stezice, ki bi jo na koncertu marca tudi zaigrali. Ker je dogodek zaradi epidemije odpadel, smo se odločili, da skladbo zaenkrat posnamemo kar vsak iz svojega doma,« je za naš radio pojasnil Simon Bučar.


Glasbeno šolo Bučar smo na Radiu Ognjišče že gostili in sicer v Doživetjih narave, takole pa so zaigrali pred našimi prostori v Šentvidu.

Pozitiva, Glasba
Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...