Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
P. Damjan Ristić (foto: Skype)
P. Damjan Ristić | (foto: Skype)

Globine - o prihodnosti Cerkve!

Globine | 14.04.2020, 20:22 Robert Božič

Pogled na prazen Trg svetega Petra v času največjega krščanskega praznika je bil ganljiv. Čeprav ves čas govorimo o tem, kar se nam dogaja in sredi česa smo se znašli, tudi v aprilskih Globinah nismo mogli mimo pandemije. Zaznamovala je tudi Cerkev. Spregovorili smo o tem, na kakšen način in kaj se bo spremenilo, ko bo za nami ta preizkušnja. Spet smo bili povezani tudi prek FB - slike v živo.

Katoliške župnije po vsem svetu so zaprte, milijoni katoličanov se že več tednov ne morejo fizično udeleževati svetih maš in tako bo verjetno ostalo še kar nekaj časa. Kaj te spremembe dolgoročno pomenijo za nas? Kako bodo vplivale v prihodnjih letih, potem ko bo minila začetna grožnja pandemije?

Z nami je bil jezuit p. Damjan Ristić. S komentarji, mnenji in vprašanji pa ste lahko sodelovali tudi vi, prek telefona in tudi s klicem neposredno v studio na telefonsko številko 01 512 10 00.

Veseli smo bili vseh odzivov, spet pa se srečamo drugi torek v mesecu maju!

Globine
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...