Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Voznik (foto: Unsplash)
Voznik | (foto: Unsplash)

Gospod je moj taksist, varno me popelje po ulicah

Duhovnost | 28.01.2020, 07:51 Rok Mihevc Tadej Sadar

Za nami je nedelja Svetega pisma in v tokratni oddaji Sol in luč smo poslušali nekaj odlomkov iz knjige z naslovom Bistvenih sto, v kateri avtor Whitney Kuniholm z izrazito sodobnim, ter mestoma tudi humornim pristopom, odkriva ozadja odlomkov, ki so aktualni v vseh časih. Knjiga je izšla pri Svetopisemski družbi Slovenije.

Tolikokrat slišimo, da je Sveto pismo nekaj posebnega, da je izredna knjiga, saj da je sporočilo samega Boga ljudem. Vzameš ga s police, odpreš in bereš, a velika verjetnost je, da boš razočaran. Kakor bi v restavraciji naročil priporočeno specialiteto, pa bi te že po prvem grižljaju minil tek. Pomembno v tej knjigi je, da to niso zanimive zgodbe, ampak Beseda za nas, ki se danes veselimo življenja in se spopadamo s težavami.

Kot piše avtor, Whitney Kuniholm, je nekoč sodeloval v biblični skupini, v kateri so bili z vsega sveta in so brali psalm 23 »Gospod je moj pastir, nič mi ne manjka«. »Voditelj nas je prosil, naj uvodno vrstico prevedemo tako, da bo smiselno prilagojena naši kulturi in odgovori so bili zelo zgovorni:

Latinska Amerika: Gospod je moj prijatelj, vsak dan mi pomaga najti delo.
Rusija: Gospod je moj taksist, varno me popelje po moskovskih ulicah.
Avstralija: Gospod je moja ljubeča mati, zame skrbi ves dan.
Indija: Gospod je moj guru, poučuje me o vsem, kar moram vedeti.

Prisluhnite oddaji!

Duhovnost, Sol in luč
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...