Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar
Alfa in Omega (foto: Rok Mihevc)
Alfa in Omega

Ritem srca 2019: Alfa in Omega, Molitev

Dogodki | 09.10.2019, 09:42 Rok Mihevc

Alfa in Omega je glasbeni projekt priznanega glasbenega para Nade in Deča Žgur. Na Ritmu srca bo skupina zapela pesem z naslovom »Molitev«.

Skupina Alfa in Omega je z ustvarjanjem začela in bila ustanovljena pred 14 leti za projekt Life teen. To so bile mladinske maše, ki so najprej potekale za Bežigradom, nato pa pri frančiškanih na Tromostovju.

Nada Žur, ustanoviteljica in vodja zasedbe, se začetkov spominja:"vsako soboto smo prepevali v cerkvi z mladimi in za mlade – cilj pa je bil mlade skozi glasbo čibolj vključiti v skrivnost evharistije." Skupina, ki so jo na začetku sestavljali predvsem Nadini nekdanji dijaki in študenti, je kasneje prerasla okvirje projekta LifeTeen in si nadela novo ime – po Jezusu – Alfa in Omega. Še vedno redno sodelujejo pri raznih svetih mašah in snemajo različne pesmi – tako npr. že tradicionalno poskrbijo za slovensko pripredbo in posnetek himne svetovnega dneva mladih.

Njihov najbolj svež izdelek je nastal ob lanskem Marijafestu, na katerem so se predstavili s pesmijo: Mir, mir, mir, Mirjam. Pod glasbo za novo pesem sta se podpisala Dečo in Nada Žgur, besedilo pa je po neznanem avtorju priredila Nada Žgur. Z novo pesmijo Molitev pa se zasedba predstavlja tudi na odru Ritma srca 2019.

Skupina Alfa in Omega
Skupina Alfa in Omega © Rok Mihevc
Naslov: Molitev
Besedilo: Nada Žgur
Glasba: Nada Žgur
Aranžma: Nada Žgur

"O, moj JEZUS,
na zaupanju vate trdno stojim.
Moja rešitev za vse žive dni
je v Imenu JEZUS."

Dogodki, Festival Ritem srca
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...