Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup
Papež v skupnosti Nova obzorja (foto: vaticannews.va)
Papež v skupnosti Nova obzorja

Papež: Nikoli se ne imejte za poražene!

Svet | 25.09.2019, 08:05 Marta Jerebič

Papež je včeraj obiskal Skupnost Nova obzorja, ki jo je pred 25-imi leti ustanovila Chiara Amirante blizu italijanskega mesta Frosinone južno od Rima. Skupnost, v katero je po vsem svetu vključenih 750 tisoč ljudi, oskrbuje otroke in mlade, žrtve različnih odvisnosti, nasilja, otroštva, preživetega brez staršev ali v barakarskih naseljih.

Papež je 500 gostov spodbudil, naj se nikoli ne imajo za poražene. S skupnostjo Nova obzorja že več let sodeluje tudi tenorist Andrea Bocelli, ki je včeraj skupaj s svojim sinom popestril srečanje s papežem. Frančišek se je v skupnosti zadržal 6 ur.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...