Nataša LičenNataša Ličen
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup
Sv. p. Pij (foto: ARO)
Sv. p. Pij

Nova uradna biografija p. Pija

Svet | 16.09.2019, 10:34 Marta Jerebič

V San Giovani Rotondu poteka devetdnevnica pred godom sv. p. Pija iz Pietrelcine. Goduje 23. septembra. Ob tej priložnosti so predstavili novo uradno biografijo svetnika, ki prinaša tudi še neobjavljene vidike iz njegovega življenja, zlasti o nastanku Hiše lajšanja trpljenja in obiskih Karola Wojtyle v San Giovanni Rotondu.

Prenovljena spletna stran padrepio.it pa prinaša tudi številna pričevanja o ozdravljenjih na duhu in telesu na priprošnjo tega najbolj priljubljenega svetnika v Italiji.

P. Pij je tudi sozavetnik kapele na Radiu Ognjišče.

Svet, Cerkev po svetu
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...