Nataša LičenNataša Ličen
Aleš KarbaAleš Karba
Tone GorjupTone Gorjup
Papež na Mavriciju (foto: Vatican Media)
Papež na Mavriciju

Papež na Mavriciju: Mladi so prvo poslanstvo Cerkve!

Cerkev po svetu | 09.09.2019, 13:42 Marta Jerebič

Papež se danes mudi na Mavriciju, zadnji etapi svoje afriške turneje. Gre za eno najbolj razvitih afriških držav, vendar pa se mladi kljub ekonomskemu razvoju v zadnjih desetletjih soočajo s problemom brezposelnosti. To jih pogosto pahne v nove oblike suženjstva.

»Naši mladi so naše prvo poslanstvo! Moramo jih povabiti, da bi našli svojo srečo v Jezusu, ne na sterilen ali oddaljen način, ampak tako, da se naučimo dati jim mesto; tako, da poznamo njihov jezik, prisluhnemo njihovim zgodbam, živimo ob njih, jim damo čutiti, da jih Bog blagoslavlja. Ne dopustimo si ukrasti mladega obličja Cerkve in družbe! Ne dovolimo trgovcem smrti, da bi ukradli prvine te zemlje!« je papež dejal pri dopoldanski sveti maši.

Popoldne bo nagovoril še predstavnike oblasti. Zvečer bo odletel nazaj v malgaško prestolnico, od tam pa jutri dopoldne proti Rimu.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...