Ljubljana, sreda, 17. julij 2019, 14:40

Z več vidikov zaščiten biser sredi Ankarana

Žal se prepogosto zgodi, da tuje poznamo bolje kot svoje. Ste vedeli, da je v osrčju Ankarana arhitekturni in zgodovinski biser, benediktinski samostan sv. Nikolaja?


Odgovorno na pot - Varno na vrh!

Ob 25. obletnici delovanja Radio Ognjišče skupaj z AMZS prav za vas organizira poseben program varne vožnje z namenom preveriti vozne sposobnosti in se preizkusiti v nepredvidljivih situacijah, ki vas čakajo v prometu. Trenutno zbiramo prijave za torek 9. julij. Prijavite se, ne bo vam žal!


Na valovih Sredozemskega morja

Radio Ognjišče je v sodelovanju s Kompasom pripravil od 20. do 27. septembra 2019 skupinsko križarjenje z ladjo COSTA Fortuna. V sedmih dneh boste doživeli jesen na Mediteranu in odkrivali čudovite plaže treh otokov: Palma de Mallorca, Ibiza in Sardinija. V času potovanja bo vsak dan na ladji sveta maša.


Vabljeni na romanje v Fatimo

19. in 20. oktobra vas, ob 102. obletnici Marijinih prikazovanj v Fatimi, vabimo na romanje v to največje portugalsko romarsko središče. Tam se je Marija, 13. maja 1917, prvič prikazala trem pastirčkom in od takrat je Fatima zaslovela po vsem svetu. Romanje bo vodil andškof Anton Stres.


Je nora gora, ali …

Obisk gora se v zadnjih letih povečuje. Vse več je tudi reševanj v gorskem svetu. Gorski reševalci priskočijo na pomoč na težko dostopnih terenih. Običajno navdušeni gorniki in pohodniki krepko precenimo svoje telesne moči in usposobljenost za obisk hribov.


Slovenko Henigman: »Vse industrije se danes ukvarjajo z zmanjševanjem vpliva na okolje.«

Počitniška zgodba. S kovčkom v prtljažniku ter dobro voljo in pričakovanji drvimo po asfaltnih cestah, hitro premagujemo razdaljo, mimo hitijo vasi in naselja, ni časa za razmišljanje o ljudeh, ki tam živijo in jih lahko le slutimo.


Ste radi srečni? In zdravi?

Nobeno zdravilo na zdravje nima tako neposrednega učinka kakor sprehod v prečudovitem gozdu. V oddaji Sol in luč smo tokrat govorili o tem, kako močan vpliv ima na zdravje preprost sprehod v gozdu.


Mitja Zatler: »Po nerodnosti novinarja so se letala vrnila nad nas"

Mineva natanko osemindvajset let od letalskega raketiranja oddajniškega stolpa Krvavec, ki je pomembna točka tudi za Radio Ognjišče.


Matjaž Mastnak: "Vez med človekom in vrtnico je nekaj posebnega."

Zdaj je čas vrtnic. Vrtnice so med najstarejšimi poznanimi rožami in še vedno med najbolj priljubljenimi. Najlepše, kar jih nudi narava, najdemo v Arboretumu Volčji potok.


Dr. Aleš Musar: »Na dražbah iščem predmete, ki sodijo v slovensko dediščino«

Slovenija ima bogato dediščino. Mnogo je zgodb, ki jih žal širša družba ne pozna. Med temi je pred pozabo in propadom uspelo uiti stavbi iz leta 1908 z elementi ruske podeželske vile.


Novejše novice | Starejše novice