Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Rok MihevcRok Mihevc

Kristjani, žrtve nasilja

Svet | 22.05.2019, 09:34 Marjana Debevec

V El Salvadorju je kriminalna tolpa umorila katoliškega duhovnika. Nadškof zahteva temeljito preiskavo primera, spomnil pa je tudi na duhovnika, ki je bil umorjen na veliki četrtek leta 2018, vendar preiskava doslej še ni prinesla konkretnih odgovorov.

O novi smrtni žrtvi med kristjani pa poročajo tudi iz Burkina Fasa. Zabodli so namreč španskega salezijanca, njegov sobrat je bil v napadu huje ranjen.

V Mozambiku so ubili duhovnika iz Konga, v Srednje afriški republiki pa je bila brutalno umorjena redovnica, ki je vrsto let tamkajšnja dekleta učila šivati. Umor povezujejo s trgovino z organi.

Svet, Cerkev po svetu
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...