Boštjan SmoleBoštjan Smole
14. radijski misijon (foto: Andrej Jerman)
14. radijski misijon

Začenjamo Radijski misijon 2019

Radijski misijon | 07.04.2019, 11:30

Popoldne ob 17.00 ga bo z osrednjim misijonskim nagovorom na temo "Cerkev je mlada", odprl izjemen filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Vsak dan boste poleg glavnemu misijonskemu nagovoru lahko prisluhnili še "Drugemu pogledu", večeri pirnašajo Misijonske pogovore, v katerih vas vabimo, da sodelujete s svojimi mnenji in vprašanji, vsak večer pa bo misijonska sveta maša v frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani. Letos jo bodo s sodelovanjem zaznamovalo pet skupin, ki izvajajo sodobno krščansko glasbo.

Misijonske vsebine bodo tudi letos konkretno zaznamovale naš radijski program od jutra do večera. Kot je že v navadi boste lahko misijonskim vsebinam prisluhnili tudi v našem spletnem audio arhivu in preko misijonskega podcasta. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

Lanski radijski misijon je spremljal poseben papežev blagoslov, letošnji pa bo do sedaj največji po številu misijonarjev. Od današnje pete postne - tihe nedelje, do večera sobote 13. aprila, nas bodo nagovarjali: kardinal, nadškof, kar osemnajst (18) duhovnikov, tri redovne sestre, pet glasbenih skupin in kopica mladih laikov.

1. dan misijona - nedelja, 7. aprila:

Ob 17.00 bo misijon z osrednjim nagovorom na temo "Cerkev je mlada", odprl filipinski kardinal Luis Antonio Tagle. Tudi letos bo vsak misijonski dan zaznamovala rubrika Drugi pogled, danes ob 18.00 jo pripravlja Tone Česen. Slednji bo skupaj z mladimi z nami tudi v Večernem misijonskem pogovoru. Začel se bo ob 20.00, povezal ga bo Matjaž Merljak. Vabljeni k sodelovanju z mnenji in vprašanji.

V ponedeljek, 8. aprila, bo v misijonskem nagovoru in v večernem pogovoru z nami misijonar Sašo Mugerli, tema pa bo "Je bil Bog kdaj najstnik". Drugi pogled na isto temo bo pripravil p. Primož Jakop, ki bo z nami tudi v jutranji Svetovalnici.

Torek, 9. aprila, pripada misijonarju p. Branku Cestniku, s temo: "Kako naj oznanjam veselje, ko pa je toliko škandalov?". Pater Branko bo z nami tudi zvečer v misijonskem pogovoru, medtem ko Drugi pogled pripravlja duhovnik Martin Golob, ki bo tudi gost jutranje Svetovalnice.

Veseli smo, da bomo letos spet lahko prisluhnili misijonarju p. Marku Ivanu Rupniku. V sredo, 10. aprila, pripravlja nagovor na temo "Tudi jaz bom enkrat star ali poljubiti svoja leta". Drugi pogled ta dan pripravlja s. Božena Kutnar, ki bo naša gostja tudi v jutranji Svetovalnici, v večernem misijonskem pogovoru pa bo z nami duhovnik Matevž Mehle.

Ker je v petek spovedni dan po vsej Sloveniji, nas bo na to, v četrtek, 11. aprila, pripravil br. Jaro Knežević, ki bo z nami tudi v večernem pogovoru. "V primerjavi z drugimi sem kar v redu," smo naslovili dan in na to temo bo drugi pogled pripravil salezijanec, Miroslav Simončič, v Svetovalnici pa bo z nami duhovnik Roman Globokar.

Petek, 12. aprila, je namenjen bolnikom. Glavni nagovor bo pripravil p. Toni Brinjovc. Na temo "Bolniki so del telesa Cerkve ali Ko zbolijo mladi" bo Drugi pogled pripravila s. Emanuela Žerdin, ki bo z nami tudi v jutranji Svetovalnici, zvečer pa bo z nami salezijanec, Miroslav Simončič.

V soboto, 13. aprila, bo misijon zaključil nadškof Alojzij Cvikl, sinodalni oče nedavne sinode mladih. "Bil sem izgubljen in Si me našel", je naslov zadnjega dne, za katerega bo Drugi pogled pripravil Damijan Mlinarič, ki bo z nami tudi v Večernem pogovoru.

Misijon bo v programu radia Ognjišče slišen takole:

  • ob 8.00 Svetovalnica,
  • ob 10.15 Drugi pogled,
  • ob 17.00 osrednji Misijonski nagovor,
  • ob 19h prenos Svete maše iz frančiškanske cerkve na Tromostovju v Ljubljani, pri kateri sodelujejo misijonarji in različne mladinske glasbene skupine (Alfa in Omega, Tvoj glas, MPP, Stična bend in SPES),
  • zvečer ob 20.00 pa bo vsak dan misijona še Pogovor v živo z misijonarjem ter katoliško mladino in vami,
  • vsak dan bo med 17.00 in 19.00 na voljo tudi duhovnik za osebni pogovor po telefonu.
Vabimo, da glas o tem širite naprej!
Radijski misijon
Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar) Križev pot na Ljubljanski grad (photo: Zan Senicar)

Mladi na ljubljanske ulice ponesli molitev

Molitveno vzdušje je vladalo sinoči na ljubljanskih ulicah, ko je več kot sto mladih molilo križev pot. Jakob Rus iz Katoliške mladine je pojasnil, da so molitev začeli na Kongresnem trgu, ...

Peter Prevc (photo: STA) Peter Prevc (photo: STA)

Peter Prevc: Vzgonski veter Svetega Duha vedno deluje

Današnji dan v Planici se bo zapisal v zgodovino. Najuspešnejši slovenski skakalec vseh časov Peter Prevc je pred več kot 20 tisoč gledalci pomahal v slovo več kot 15 letni profesionalni karieri.

Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško) Šunka zorjena po tradicionalnem postopku (photo: KZ Laško)

Kako skuhati sočno velikonočno šunko?

Eno od vprašanj, ki se gospodinjam postavlja v teh dneh je, kako skuhati velikonočno šunko, da bo res sočna in okusna. Peter Oprčkal iz Kmetijske zadruge Laško pravi, da je to najbolj odvisno od ...

Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak) Pirhi obarvani z naravnimi barvami (photo: Miša Pušenjak)

Miša Pušenjak: Naravne barve za pirhe

Skoraj vsaka gospodinja dobro obvlada pripravo pirhov v rjavo rdečih odtenkih, ki najpogosteje temelji na kuhanju jajc v čebulnih olupkih. Bolj kot je čebula temne barve, bolj izrazit je tudi ...