Budilka (foto: Pixabay)
Budilka

“Ampak moj telefon je moja budilka.” Kupite si budilko. Stanejo osem dolarjev.

Oddaje | 30.01.2019, 14:10 Rok Mihevc

»Sol in luč« je oddaja Radia Ognjišče za katero so značilne ključne besede; življenje, upanje, ljubezen, svoboda in sreča.

Kako najti srečo v sodobnem svetu polnem tehnike, ki nas izziva na vsakem koraku in ki jo neprestano nosimo s seboj v žepu, je izjemno ubesedil ameriški pisatelj in predavatelj, Simon Sinek. Prisluhnite drugemu delu intervjuja v katerem je govoril o nezmožnosti čakanja, nepotrpežljivosti, torej, in o krivdi, o tem, kdo je zares odgovoren, da imajo milenijci slabo samopodobo in o tem, kako zelo je pomembno, da se spet zazremo v obraz sočloveka in ne v ekran te ali one naprave.

V enem od intervjujev se je osredotočil na tako imenovane milenijce, generacijo rojeno po letu 1985.

Oddaje, Sol in luč
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...