Ljubljana, sreda, 20. februar 2019, 13:28

Neil Morley: »Velike blagovne znamke so zgrajene na dobrih zgodbah!«

Letošnja konferenca o digitalnem marketingu, Galaksija marketinga, je gostila tri strokovnjake za (digitalni) marketing iz ZDA, Nemčije in Velike Britanije. Pam Neely, Helen Schrader in Neil Morley so smernice v marketingu opredelili kot »Mobile first« (Najprej mobilniki), »Best stories & teams« (Najboljše zgodbe in timi) ter »Test & Upgrade« (Testiraj in nadgradi). Dogodek se je odvijal 31. januarja v Ljubljani. Udeležilo se ga je okrog dvesto podjetnic in podjetnikov, tudi sodelavca Radia Ognjišče.


Letnar Černič v novem sodnem letu pričakuje večji videz nepristranskosti in neodvisnosti

Na vrhovnem sodišču so s slovesnostjo odprli letošnje sodno leto. Med izzivi, ki čakajo sodstvo so omenili uveljavitev družinskega zakonika ter začetek delovanja družinskih sodišč, postopni prehod na elektronsko poslovanje ter reševanje že znanih težav s preobremenjenostjo specializiranih oddelkov sodišč. Za komentar ali so to res ključne naloge v novem sodnem letu smo vprašali izrednega profesorja na Fakulteti za državne in evropske študije dr. Jerneja Letnarja Černiča.


Cene oskrbnin v domovih za starejše rastejo

Znašli smo se na razpotju. Na to opozarjajo v Skupnosti socialnih zavodov Slovenije, kjer z zaskrbljenostjo spremljajo dražitve oskrbnin v domovih za starejše. Z novim letom so se v več kot polovici teh ustanov cene dvignile zaradi višjih plač, ki so si jih v pogajanjih z vlado izborili zaposleni v javnem sektorju. S prvim dnem meteorološke pomladi bo mogoče čutiti še vpliv sprememb ostalih elementov.


AVDIO: Mladi zdravniki Slovenije razočarani: Država nam ne zaupa

Država nam ne zaupa in nas kaznuje. Tako menijo mladi zdravniki. Tisti, ki opravljajo specializacijo in še nimajo licence, namreč niso več upravičeni do receptov za osebno rabo. To določa novi pravilnik, ki je začel veljati pred kratkim. Bodo odgovorni prisluhnili argumentom in odpravili ukrep?


AVDIO: V nekaterih občinah že prižgali zeleno luč za dvig cen vrtcev

Zaposleni v javnem sektorju te dni na račune prejemajo januarsko plačo. Ta je višja, izborili so si jo v pogajanjih z vlado. Brez posledic ne gre, med njimi so podražitve vrtcev. Občinski sveti, ki potrjujejo cene programov, so ponekod že prižgali zeleno luč za dvig. V vrtcih v tem in prihodnjem mesecu vpisujejo novince za prihodnje šolsko leto, ponekod se soočajo s prostorsko stisko.


Ilka Štuhec drugič smukaška kraljica

Ilka Štuhec je na svetovnem prvenstvu, na najbolj pomembni tekmi sezone, prikazala najboljšo predstavo ter s popolnim smukom za učbenike osvojila svoje drugo odličje najžlahtnejšega sijaja na velikih tekmah. Kot je dejala po velikem zmagoslavju, je bila že na startu odločena, da se vrže dol ter vzame tisto, po kar je prišla v Are.


Ljubljanski nadškof Zore daroval mašo za vse pokojne kulturne ustvarjalce

Na današnji slovenski kulturni praznik, Prešernov dan, so oči ponovno uprte v slovensko kulturo. Zvrstilo se je že več manjših in večjih prireditev. Velik del je še vedno posvečen letošnjim dobitnikom Prešernovih nagrad, najvišjih državnih priznanj za dosežke v umetnosti, ki so jih podelili sinoči. Dopoldne pa je v ljubljanski stolnici sveto mašo daroval nadškof Stansilav Zore, po maši pa so odprli razstavo Umetniki za karitas.


AVDIO: Na Karitas v Mariboru veliko prosilcev od 50. do 69. leta starosti

Prazen hladilnik, ponošena oblačila, mrzlo stanovanje … To je le del stisk, s katerimi se po navedbah Nadškofijske karitas Maribor soočajo mnoge družine v Sloveniji. Ob koncu meseca se morajo marsikdaj spraševati, ali naj zadnji denar namenijo za hrano ali za ogrevanje. Posebno skrb na Karitas posvečajo otrokom iz socialno šibkih družin, zato jim bodo namenili zbrane darove iz adventno-božične akcije.


AVDIO: Na Nizozemskem z evtanazijo vsak dan usmrtijo 16 ljudi

V medijih smo v zadnjih tednih zasledili številne članke in prispevke o zahtevah po uzakonitvi evtanazije. Na to temo Slovenska medicinska akademija pripravlja posvet, ki bo 13. marca. Po besedah predsednika Komisije za medicinsko etiko dr. Božidarja Voljča pa je evtanazija v nasprotju z osnovnim načelom zdravniškega poklica, ki naj bi ljudi poskušal pozdraviti.


Profesorja Justina Stanovnika na zadnjo pot pospremili številni prijatelji, profesorji in politiki

Ob pesmi »Rož, Podjuna, Zila« so včeraj na Ljubljanskih Žalah k zadnjemu počitku položili nestorja Nove Slovenske zaveze, profesorja Justina Stanovnika. O njegovi zapuščini so spregovorili predsednik omenjenega društva, urednik Zaveze in nadškof Anton Stres. Vsi so podčrtali jasnost besed pokojnika, ki so brez olepševanja opozarjale na tragedijo medvojnega in povojnega dogajanja.


Novejše novice | Starejše novice