Ljubljana, sobota, 24. avgust 2019, 06:31

SSO bo še naprej vodil Bandelj

40 let SSO
Foto © SSO

Svet slovenskih organizacij (SSO), ki je ena od krovnih organizacij naše narodne skupnosti v sosednji Italiji, je včeraj v Gorici izvolil novo vodstvo. Za predsednika je bil potrjen dosedanji prvi mož Walter Bandelj.

Kot so še sporočil iz organizacije, so bile za pokrajinske podpredsednice izvoljene Maja Lapornik za Tržaško, Franca Padovan za Goriško in Anna Wedam za Videmsko pokrajino.

Na mesto blagajnika je bil potrjen Ivo Corva. Za odnose z mladimi je izvršni odbor SSO dodelil pristojnost Luciji Tavčar.

Zasedanje je vodil najstarejši član Izvršnega odbora SSO Marij Maver, ki je po volitvah prepustil vodenje seje presedniku Bandlju. Deželni predsednik SSO se je članom zahvalil za zaupanje in nanizal nekaj osnovnih točk za novo triletje.

Istočasno se je sestal tudi nadzorni odbor SSO in za predsednika izvolil Matjaža Rustja.

SSO je ena od dveh krovnih organizacij slovenske manjšine v Italiji. Prizadeva si za razvoj slovenske manjšine in njeno sodelovanje s Slovenijo. Ustanovljen je bil leta 1976 kot katoliška protiutež drugi krovni organizaciji, Slovenski kulturno-gospodarski zvezi. Njegov cilj je, kot je navedeno na spletni strani, ohranitev in razvoj slovenske skupnosti v Italiji v vseh vidikih političnega, socialnega, kulturnega, športno-rekreacijskega, ekonomskega in znanstvenega življenja na temeljih pluralizma, demokratične zavesti, krščanskih vrednot in avtonomije.

Ne spreglejte: