Maja MorelaMaja Morela
Mark GazvodaMark Gazvoda
Alen SalihovićAlen Salihović
Skupina Proper (foto: FB)
Skupina Proper

Proper – Izgubljeni sin

Festival Ritem srca | 08.10.2018, 10:30 Rok Mihevc

Proper smo na drugih festivalih že večkrat slišali, na Ritmu srca pa bodo tokrat nastopili prvič. Pravijo, da želijo zaplavati še v drugačne vode, saj je ta bistro čista in lepa.

Sporočilo pesmi »Izgubljeni sin«

Skladba govori o domu, o tem, kako je nekdo lahko oddaljen od njega, potem pa se vrne nazaj. Želimo povedati, da je doma najlepše.

Kako živite vero in kako bi nagovorili mlade k vztrajanju v veri?

Trudimo se ohraniti začetno vero, ki nam je bila položena v zibelko. Ko lahko, si vzamemo čas in vstopimo v božjo hišo in se tam umirimo pred zunanjim svetom. Hvaležni smo za otroško vero, je pa treba zdaj iskati svoj prostor pod soncem v tem, ne samo nadaljevati to, ampak tudi raziskati duhovnost do te mere, da v njej živiš svobodno.

Povabilo na Ritem srca

To bo večer poln kakovostne glasbe in lepe dobre energije, nobenemu ne bo žal, če bo prišel. Gotovo pa ima festival zdravo rast in njegov cilj je prinesti kvalitetno vsebino, da imajo ljudje tudi nekaj za svojo dušo.

SKUPINA PROPER

Festival Ritem srca
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...