Ljubljana, torek, 16. julij 2019, 06:16

Papež se je spotaknil ...

Papež Frančišek
Foto © RV

Včerajšnji dan v Vatikanu so zaznamovale tri novice. Še preden bi se ena od njih lahko z raznimi ugibanji razplamtela po medijih, je vatikanski tiskovni predstavnik Greg Burke povedal, da se je papež Frančišek ob vrnitvi iz sinodalne dvorane v dom sv. Marte spotaknil in padel, vendar takoj vstal in je dobro.

Obisk Madagaskarja 2019

Besedo je nato predal kardinalu z Madagaskarja Desiréju Tsarahazanu, ki je napovedal, da bo papež ta afriški otok obiskal prihodnje leto. Burke tega uradno ni želel potrditi, dejal je le, da to možnost skrbno preučujejo.

Povabilo v ateistično Severno Korejo

Tretja novica, ki odmeva, pa je povezana s korejskim polotokom. Papež bo prihodnji četrtek sprejel južnokorejskega predsednika, katoličana, Mun Dže Ina, ki se bo na evropski turneji ustavil tudi v Vatikanu. Svetega očeta bo obvestil o tem, da je severnokorejski voditelj Kim Džong-un med septembrskim tretjim vrhom obeh držav papeža povabil v Pjongjanjg z besedami, da ga je pripravljen ’navdušeno’ sprejeti.

Južnokorejski predsednik se bo dan pred avdienco s papežem v vatikanski baziliki udeležil svete maše za mir na korejskem polotoku, ki jo bo daroval državni tajnik, kardinal Pietro Parolin.

 

Ne spreglejte: