Rok MihevcRok Mihevc

Igor Jereb, novi policijski vikar

Slovenija | 03.04.2018, 16:59 Tone Gorjup

Z veliko nočjo je službo nastopil novi policijski vikar Igor Jereb. Po smrti dolgoletnega vikarja Janeza Novaka 21. avgusta lani je bilo to mesto nekaj časa izpraznjeno. Škofje so se zatem na 102. redni seji škofovske konference, lansko jesen podrobneje seznanili s položajem duhovne oskrbe v Slovenski policiji. Za novega policijskega vikarja so za obdobje od 1. aprila 2018 do 1. avgusta 2023 imenovali Igorja Jereba.

Igor Jereb bo v Slovenski policiji opravljal službo pastoralnega asistenta in koordinatorja duhovne oskrbe. Pri svojem delu bo opravljal naslednje naloge: organizacija in izvrševanje verske duhovne oskrbe v policiji, kakor jih predvidevata Zakon o verski svobodi ter Pravilnik o duhovni oskrbi v policiji. Sem sodi zagotavljanje verske duhovne oskrbe družinskim članom policistov, priprava in podeljevanje zakramentov, obhajanje bogoslužja, vodenje verskih obredov ter sodelovanje z vikarjem Vojaškega in Zaporniškega vikariata.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...