Slavi KoširSlavi Košir
Aleš KarbaAleš Karba
Meta PotočnikMeta Potočnik

Nadškof Zore sprejel Pahorja, govorila sta o aktualnih zadevah

Slovenija | 25.01.2018, 20:40

Predsednik Slovenske škofovske konference, ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, je na sedežu Nadškofije Ljubljana sprejel predsednika republike Boruta Pahorja. Novico in fotografijo je Slovenska škofovska konferenca objavila na družbenem omrežju Facebook. Izjav po dogodku ni bilo.

Generalni tajnik Slovenske škofovske konference Tadej Strehovec nam je povedal, da sta nadškof Zore in Pahor govorila o odprtih vprašanjih med našo krajevno Cerkvijo in državo ter se dotaknila nekaterih aktualnih razmer. Posebno pozornost sta namenila spravi v našem narodu.

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Politika
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore blagoslavlja šolske torbe (photo: FB Stanislav Zore) Ljubljanski nadškof Stanislav Zore blagoslavlja šolske torbe (photo: FB Stanislav Zore)

Prvi šolski dan: predsednica in nadškof sta si edina

Prvi šolski dan je za večino otrok zaznamovan s posebnim vznemirjenjem in radovednostjo. Starši jim na njihovi poti želijo najboljše. Da bi to dosegli – znanje in dobra vzgoja – morata šola in ...

Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona) Cerkev Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer v plamenih (photo: posnetek zaslona)

Še ena francoska cerkev v plamenih

V cerkvi Brezmadežnega spočetja v mestu Saint-Omer na severu Francije, je v ponedeljek zgodaj zjutraj izbruhnil požar. Poškodovan ni bil nihče, zrušil pa se je zvonik cerkve.