Ljubljana, sreda, 18. oktober 2017, 20:29

Ob jubileju Zaplaza pozdravi tudi s strani papeža

Pomenljivo obletnico stoletnice posvetitve romarske cerkve Marijinega vnebovzetja na Zaplazu so v Škofiji Novo mesto sklenili v soboto z osrednjo slovesnostjo. Skozi vse leto so potekala različna romanja in slovesnosti z blagoslovi novih pridobitev. Sklepno slovesnost v soboto je vodil apostolski nuncij v Republiki Sloveniji Juliusz Janusz, ki letos praznuje tudi zlati jubilej mašništva in šest let delovanja v Sloveniji.


Andrej Šiško: prihodnost Slovenije je v rokah volivcev

Med kandidati za predsednika države je tudi predsednik Zedinjene Slovenije Andrej Šiško. Za vložitev kandidature je zbral n 3457 podpisov volivcev. Kot poudarja, prihaja iz vrst ljudstva. Prav to ljudstvo nagovarja, naj vzame stvari v svoje roke in se množično udeležiti volitev in pripomore do ključnega premika, ki ga v naši državi nujno potrebujemo. Zavzema se za vrnitev ukradene države slovenskemu ljudstvu. Prizadeval si bo za vzpostavitev pravnega sistema, ki bo temeljil na pravičnosti.


Likovičeva za stanovanja za mlade

Predsedniška kandidatka Angelca Likovič ves čas poudarja, da se zavzema za več otrok in za boljše pogoje za osamljene in invalide. Njena prednost pred ostalimi kandidati je v tem, da je poštena in delovna, poudarja. V svojem programu se zavzema tudi za boljše bivanjske pogoje za mlade.


Nadškof Zore: Ali v svojem življenju doživljate Božjo nežno ljubezen?

Na Sveti Gori so v soboto pripravili znanstveni posvet ob 300-letnici kronanja podobe Svetogorske Matere Božje. Včeraj popoldne pa je tam potekalo romanje frančiškanskih župnij. Sveto mašo je daroval nadškof Stanislav Zore. V Stični pa bo v soboto osrednja slovesnost ob sklepu praznovanja 100. obletnice prikazovanj v Fatimi.


Kozarjev dan v znamenju Jezusovega in Marijinega Srca

V župnijski cerkvi Svete Trojice v Odrancih so se včeraj zbrali pevci iz župnij soboške škofije na letošnjem prvem Kozarjevem dnevu. Vsaka skupina je zapela dve pesmi o Jezusovem in Marijinem Srcu oz. o Jezusu in o Mariji.


Dejan Horvat, kmet in duhovnik: Ne bojte se življenja na kmetiji!

Tradicionalno srečanje kmetov pri blaženemu Antonu Martinu Slomšku, zavetniku kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, že 14. po vrsti, je tudi letos na Ponikvo in Slom privabilo več kot tisoč kmetov in tistih, ki jim je kmetijstvo blizu.


Nadškof Zore daroval mašo ob 100-letnici Krekove smrti

Na današnji dan pred 100 leti je v Šentjanžu na Dolenjskem umrl dr. Janez Evangelist Krek, ki je odraščal v župniji Selca. Potem ko je bila v soboto tam slavnostna akademija ob sklepu Krekovega leta, je dopoldne v tamkajšnji župnijski cerkvi sv. Petra sveto mašo v ta namen daroval ljubljanski nadškof Stanislav Zore.


Kakšni bodo izzivi novega generalnega tajnika Slovenske Karitas?

Slovenski škofje so na ponedeljkovem zasedanju v Tinjah imenovali mag. Cveta Uršiča za novega generalnega tajnika Slovenske Karitas. Svoj petletni mandat bo začel 3. januarja 2018 in tako nasledil dosedanjega generalnega tajnika Imreta Jerebica.


V Selcih bodo sklenili leto dr. Janeza Evangelista Kreka

Pred podružnično osnovno šolo Selca se bo drevi ob 18. uri začela slavnostna akademija, ki bo predstavljala uvod v sklepne slovesnosti leta dr. Janeza Evangelista Kreka. Zbrane bo nagovoril zgodovinar Igor Grdina. Jutri bo v župnijski cerkvi svetega Petra v Selcih sveto mašo daroval nadškof Stanislav Zore.


Klop za dojenje in previjanje zdaj tudi v ptujskem mestnem parku

V Sloveniji prvi teden v oktobru zaznamujemo teden dojenja. Ob tej priložnosti sta še dve priljubljeni izletniški točki družin z majhnimi otroki dobili klop za dojenje in previjanje. Že v nedeljo Arboretum Volčji Potok in danes še mestni park na Ptuju. Že od začetka takšna klop stoji v ljubljanskem živalskem vrtu.


Novejše novice | Starejše novice