Rok MihevcRok Mihevc
Papež v Ceseni (foto: Radio Vatikan)
Papež v Ceseni

Papež v Ceseni: Ustvarjajte dobro politiko!

Svet | 01.10.2017, 10:06 Marjana Debevec

Papež Frančišek je zjutraj najprej obiskal Ceseno, kjer je zbrane prebivalce na mestnem trgu povabil, naj ustvarjajo dobro politiko, ki prispeva k dobremu celotne skupnosti in ne služi zasebnim interesom. Pristni obraz politike je namreč po njegovih besedah v tem, da službi skupnosti, zaradi česar družbeni nauk Cerkve v njej vidi prefinjeno obliko ljubezni.

Znova je ostro obsodil tudi korupcijo v politiki. Sledilo je srečanje z duhovniki, redovniki in redovnicami. Zatrdil jim je, da je temeljno poslanstvo Jezusovih učencev oznanjati in pričevati evangelij z veseljem. Učinkovito pričevanje vere je po njegovih besedah že v Cerkvi, ki si prizadeva hoditi v bratstvu in edinosti. Po odhodu iz katedrale je sveti oče nagovoril še zbrane mlade. Povabil jih je, naj se pogovarjajo z ostarelimi in tako postanejo revolucionarji.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...