Maja MorelaMaja Morela
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Tanja DominkoTanja Dominko

Venezuelski škofje povabili k molitvi in postu za rešitev krize v državi

Svet | 21.07.2017, 15:53

V Venezueli je včeraj zastalo javno življenje. Opozicija je namreč povabila k splošni stavki, ki je bila še eden v nizu protestov proti predsedniku države Nicolasu Maduru in načrtom socialistične vlade za ustavne spremembe. Znova je prišlo do nasilja, ki je zahtevalo smrtne žrtve in ranjene.

Neznanci so med drugim streljali v mestu Valencia. Duhovnik tamkajšnje nadškofije Alberto Marquez je za italijanski Radio Vatikan poudaril, kako pomembna je v teh težkih razmerah, s katerimi se sooča država, molitev. "Potrebujemo predvsem duhovno spodbudo, da se bomo lahko premaknili naprej ter premagali krizo in našli mir za naš narod. V tem trenutku ne potrebujemo le mednarodnih in nacionalnih dogovorov, potrebujemo duhovni pogum, da bomo znali priti iz tega strašnega položaja."

Podobno je prav tako za radio Vatikan povedal nadškof v Caracasu, kardinal Jorge Urosa Savino. "Prepričani smo, da je molitev zelo močno orodje. K Bogu bi morali moliti za rešitev težav, za rešitev razmer v Venezueli, kjer vlada globoka politična, gospodarska in socialna kriza. Samo Bog nam lahko pomaga. Škofje smo zato povabili k molitvi za mir, za dialog, da bi rešitve za težave naše države našli prek pogajanj." Dan molitve in posta zaradi krize v Venezueli bo jutri.

Svet, Cerkev po svetu
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...