Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar
Trump pri papežu (foto: Radio Vatikan)
Trump pri papežu

Kardinal Franc Rode se je sestal s prvo damo ZDA

| 24.05.2017, 17:09

Kardinal Franc Rode, veleposlanik Tomaž Kunstelj in kardinalov tajnik Matej Pavlič so se danes po poročanju slovenskega uredništva Radia Vatikan srečali z Melanijo Trump, ženo ameriškega predsednika Donalda Trumpa v Vili Taverna, rezidenci ameriškega veleposlanika pri Italiji, potem ko se je vrnila z obiska bolnice Bambino Gesù.

Kardinal Rode je po srečanju povedal: "Najprej smo vprašali gospo Melanijo, kako je bilo pri papežu. Rekla je, da ima zelo lepe vtise, da je bil sveti oče zelo sproščen in jo je vprašal, če možu postreže včasih tudi s slovensko potico. Rekla je, da ima rada potico. Na vprašanje pa pravzaprav ni odgovorila. Zanimivo je, da je ona prinesla s seboj svoj osebni rožni venec in prosila svetega očeta, da ga blagoslovi. To ste lahko videli po televiziji. Torej 'First Lady' 'prva dama Amerike' moli rožni venec. Se vidi, da je najlepše, kar je odnesla iz Slovenije ohranila tudi v Ameriki.

Potem smo jo vprašali, kako se počuti v tej svoji novi vlogi prve dame ZDA. Rekla je, da izvršuje svoje obveznosti in da se zaveda svojih odgovornosti ter skuša stati ob strani svojemu možu. »Ampak«, je dodala, »ob vsem tem sem pa najprej mama.« Mama svojega enajstletnega sina Barona, ki raste in bo kmalu večji od mame. Vprašal sem jo: »Ali Baron zna slovensko?« Rekla je: »Seveda, seveda. S starimi starši, z dedkom in babico, ki živita v New Yorku govorijo vedno slovensko. Sin se bo, ko bo končal šolsko leto, preselil iz New Yorka v Washington in tam ima že prijatelje.« Tako je rekla Gospa Melanija."

Več: Radio Vatikan

Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...