Damijana MedvedDamijana Medved
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Petra StoparPetra Stopar
Planica na zadnji tekmi v sezoni smučarskih skakalcev (foto: Alen Salihović)
Planica na zadnji tekmi v sezoni smučarskih skakalcev

V Planici obveljala prva serija: Kraft z zmago potrdil veliki kristalni globus

Slovenija | 26.03.2017, 11:29 Marjana Debevec

Avstrijec Stefan Kraft je zmagovalec zadnje tekme v sezoni smučarskih skakalcev. Na poletih v Planici so obveljali izidi prve serije, kajti finale so odpovedali zaradi spremenljivega vetra. Za Kraftom sta se na drugo in tretje mesto uvrstila Nemec Andreas Wellinger in japonski veteran Noriaki Kasai.

Najboljši od peterice Slovencev je bil Peter Prevc, ki je poletel 229 metrov in pristal na šestem mestu. Osmi je Jurij Tepeš. Njegov polet je bil dolg 231 metrov. Domen Prevc je bil 17., Jernej Damjan 24., Anže Lanišek pa 25.

Avstrijec Kraft je z zmagama na petkovi prvi posamični tekmi v Planici ter današnji finalni osvojil tudi zmago v skupnem seštevku sezone. V danes edini izpeljani seriji je skočil 250 metrov in povedel z 244,3 točke. Njegov edini tekmec v boju za skupno lovoriko Poljak Kamil Stoch je imel pred zadnjo tekmo zime 86 točk zaostanka, tekmo pa je končal na petem mestu.

Planica
Planica © Alen Salihović

Slovenija
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...