Štefan IskraŠtefan Iskra
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tone GorjupTone Gorjup

Škofje so se med plenarnim zasedanjem zbrali tudi ob oltarni mizi

Slovenija | 30.11.-1, 00:00

Predsednik Slovenske škofovske konference novomeški škof Andrej Glavan je v ljubljanski stolnici sv. Nikolaja ob somaševanju domačih in tujih škofov med plenarno sejo Slovenske škofovske konference daroval sveto mašo. V nagovoru je med drugim spregovoril o prazniku Darovanja Device Marije.

"Marija je z vsem srcem, z vsem svojim bitjem odgovarjala na velike božje darove," je poudaril škof Glavan. V nadaljevanju je dejal, da nam Bog govori tako po migrantih kot po voditeljih Cerkve. "Po znamenjih, ki jih Bog pošilja naj bi spoznavali božjo voljo in po njih razbirali, kaj Bog pričakuje od nas."

Škofu Glavanu so se sinoči pri oltarju pridružili še nadškofje Alojzij Cvikl, Stanislav Zore, Marjan Turnšek, Anton Stres, škofje Stanislav Lipovšek, Peter Štumpf, Jurij Bizjak, Metod Pirih ter pomožna škofa Franc Šuštar in Anton Jamnik.

Škofje ob oltarju
Škofje ob oltarju © p. Ivan Rampre

Slovenija, Cerkev na Slovenskem
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL) Darja Lovšin s svojo novo, peto knjigo o diabetični kulinariki  (photo: NL)

Pogrevalnice namesto domače kuhinje?

Darja Lovšin je ustanoviteljica Zavoda Diabetes, v sklopu katerega so leta 1995 začeli izdajati revijo Dita, ki jo ureja, je tudi avtorica več knjig. Diplomirala je iz mednarodnih odnosov, kar ji ...