Jože BartoljJože Bartolj
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Tone GorjupTone Gorjup
Veselje na plaži (foto: ARO)
Veselje na plaži

Dopust in stroški mobilne telefonije

Slovenija | 10.06.2016, 07:58

Se vam je že zgodilo, da vas je po vrnitvi z dopusta presenetil visok znesek na položnici za mobilno telefonijo? Temu se lahko izognete, saj izimobil nudi popoln nadzor nad porabo – sami se odločate kdaj in za koliko boste polnili mobilni račun. In ne, zato vam ni več treba vtipkavati 16-mestne kode. Polnjenje so na izimobilu zelo poenostavili.

Izimobil je na slovenskem trgu prisoten že več kot deset let in deluje v omrežju Telekoma Slovenije. Ponuja izključno predplačniške pakete in na ta način uporabniku omogoča, da se sam odloči, koliko želi plačevati za mobilno telefonijo. Prednosti so predvsem v tem, da uporabnik nadzira svojo porabo in ne more priti do nekontroliranih stroškov. V bistvu lahko porabi samo toliko denarja, za kolikor napolni mobilni račun. Poleg tega uporabnik nima nobenih vezav in pogodbenih obveznosti.

Tudi postopek polnjenja mobilnega računa so zelo poenostavili. So edini operater, ki ponuja storitev SMS polnitev. To pomeni, da si uporabnik napolni račun kar s poslanim SMS sporočilom. Račun se mu napolni takoj, plačuje pa vedno za nazaj direktno z bančnega računa, na dan, ki ga izbere sam. Na tak način lahko polni kadarkoli 24 ur na dan in kjerkoli - tudi v tujini.

Poleg te storitve in ostalih klasičnih načinov polnjenja, si lahko uporabniki račun polnijo tudi preko spletne strani z bančnimi karticami ali preko spletnih bank.

Dopustovanje v tujini

izimobil omogoča gostovanje po celem svetu. Tudi letos so pripravili odlično ponudbo še posebej za države evropske unije, torej tudi za Hrvaško. S paketom izi brez meja imajo uporabniki po vseh državah evropske unije enako ceno za klicanje in za pošiljanje SMS-ov kot doma v Sloveniji. Na tak način so uporabniki v evropski uniji kot doma.

Cena za klic znotraj držav evropske unije je 0,14 eur na minuto, poslano sporočilo le 0,07 eur, sprejeti klic pa je celo brezplačen. Je pa paket izi brez meja izredno ugoden tudi za klice iz Slovenije v tujino, saj ponuja do 32 % cenejše klice v tujino.

Uporabniki lahko mobilni račun polnijo tudi v tujini preko storitve SMS polnitev in preko spletne strani, na Hrvaškem pa si lahko kartice kupijo kar tam. Na voljo so namreč v vseh trafikah Tisak.

Kako do paketa izi brez meja?

Uporabniki, ki že imajo telefonsko številko pri drugem operaterju in je ne želijo menjati, se lahko odločijo za brezplačen prenos številke na izimobil. V tem primeru obdržijo popolnoma enako telefonsko številko. Prenos številke se lahko uredi preko spletne strani ali na brezplačni telefonski številki 080 88 11. Lahko pa se odločijo za nakup novega paketa po ceni le 6 eur. Poleg spletne strani so paketi na voljo tudi na več kot 1500 prodajnih mestih po Sloveniji (bencinske črpalke, pošte, trgovine…). Uporabnik paket kupi, vstavi SIM kartico v telefon in takoj prične z uporabo, saj je v paketu že naloženo za 2 eur dobroimetja.

Vsi uporabniki izimobila pa lahko med paketi preklapljajo poljubno in se tako sami odločajo, kateri paket jim v določenem času najbolj ustreza. Enostavno pošljejo SMS sporočilo in si tako spremenijo paket na izi brez meja in kličejo ter SMS-ajo po celi evropski uniji po cenah kot doma.

Za vsakogar primerna ponudba

Na izimobilu se za vsakogar najde primerna ponudba. Izimesec paketi so zelo ugodni in ponujajo velike količine enot, ki jih uporabnik porabi po svoje. Za samo 6,9 eur pridobi uporabnik 1500 enot, ki jih lahko porablja za klice, prenos podatkov, pošiljanje SMS-ov in MMS-ov. Te pakete lahko uporabnik prej omenjene storitve SMS polnitev plačuje celo avtomatsko, kar pomeni, da se uporabniku vsak mesec na isti dan naložijo enote, ki jih plačuje direktno z bančnega računa na dan, ki ga sam izbere. Seveda plačuje vedno za nazaj.

Več informacij: www.izimobil.si, brezplačna številka 080 88 11

Slovenija, Radijski utrip
Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic) Bližina v zadnjem obdobju življenja (photo: Slovensko društvo Hospic)

Milostna smrt in usmrtitev namesto podpore?

O vprašanju samomora z medicinsko pomočjo naj bi odločali na referendumu 9. junija. SDS in NSi sta sicer v ponedeljek vložili zahtevi za ustavno presojo odlokov o omenjenem referendumu, kar bi ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...