Blaž LesnikBlaž Lesnik
Andrej NovljanAndrej Novljan
Alen SalihovićAlen Salihović

Šole in vrtci tudi letos v akciji Pokloni zvezek

Cerkev na Slovenskem | 22.05.2016, 18:55 Petra Stopar

Slovenska Karitas v času do 10. junija vabi k podarjanju zvezkov, ki jih bo pred začetkom novega šolskega leta razdelila med več tisoč osnovnošolcev iz socialno ogroženih družin. V akciji »Pokloni zvezek« vsako leto sodelujejo tudi šole in vrtci.

»V lanskem letu je po vsej Sloveniji prejelo pomoč v obliki šolskih potrebščin 12.993 osnovnošolcev, kar je za dobrih 430 razredov. Tudi letos številne družine prosijo za pomoč. Še posebej tiste, ki so prizadete zaradi brezposelnosti staršev, bolezni in drugih težkih okoliščin,« so ob začetku akcije zapisali na Slovenski Karitas.

Otroke in njihove starše prosijo, da poklonijo nov, velik, črtan zvezek. Otroci lahko na zadnjo stran razglednice, ki jo bodo iz šole ali vrtca odnesli domov, zapišejo misel, pozdrav za »skritega prijatelja«, ki bo zvezek prejel. Razglednico naj vložijo v darovani zvezek. Zbrane zvezke bodo šole lahko predale bližnji lokalni Karitas.

O akciji »Pokloni zvezek« in splošni pomoči s šolskimi potrebščinami v sklopu akcije »Otroci nas potrebujejo« ter pomoči v Škofijski Karitas Celje smo se pogovarjali tudi v tokratni oddaji Karitas, v katero smo povabili Andrejo Urh in Barbaro Godler. Oddaji lahko v celoti tudi prisluhnete.

Cerkev na Slovenskem, Sociala, Oddaje
Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...