Rok MihevcRok Mihevc

Slovenska Karitas opustošenemu Nepalu namenila že 141.000 evrov pomoči

Slovenija | 25.05.2015, 21:44

Slovenska Karitas je Karitas v Nepalu v preteklem tednu nakazala še 80.000 evrov. Skupaj je tako za pomoč državi, ki jo je konec aprila prizadel katastrofalen potres, namenila že 141.000 evrov. Ker želi po koncu monsunskega deževja pomagati tudi pri obnovi porušenih domov, z zbiranjem sredstev nadaljuje. Obenem se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje, ki so in še bodo darovali.

Karitas v Nepalu je ob podpori prostovoljcev in prek 100 sodelavcev iz ostalih večjih Karitas, ki so na terenu, v prvem mesecu po naravni nesreči pomagala več kot 100.000 ljudem v šestih najbolj prizadetih območjih. Skupaj je pomagala skoraj 21.000 družinam. Med drugim je delila ponjave za streho nad glavo, komplete za postavitev začasnih bivališč oziroma šotorov, odeje, prehrambene pakete, tablete za čiščenje vode in higienske pripomočke. Prav tako je pretresenim prebivalcem nudila zdravniško in psihosocialno pomoč. Čeprav se v Nepalu zdaj začenja obdobje monsunskega deževja, ki naj bi trajalo do sredine septembra, bo z vsemi svojimi dejavnostmi nadaljevala. Karitas v Nepalu bo po koncu tega obdobja začela tudi z obnovo hiš. Pri tem želi pomagati tudi Slovenska Karitas, zato nadaljuje z zbiranjem darov.

Vir: Slovenska Karitas

Slovenija, Cerkev na Slovenskem, Cerkev po svetu
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...

Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina) Romanje v Habsterdick 2024 (photo: osebni arhiv Jožeta Kamina)

Marija Pomagaj je s svojimi rojaki po vsem svetu

Rojaki na vzhodu Francije 1. maja že desetletja romajo k Mariji Pomagaj v Habsterdick. Letos je sveto mašo daroval ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore, ki ima tudi rudarsko preteklost. V ...