Štefan IskraŠtefan Iskra
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Med prijatelji je lepo (foto: Izidor Šček)
Med prijatelji je lepo

Srečanje PRO in srebrna maša urednika Francija Trstenjaka

| 10.07.2014, 15:01

Ob 20-letnici Radia Ognjišče vsakega 20. v mesecu delamo dobra dela. Nedelja, 20. julija, bo poseben dan. Ob 15.00 se bomo zbrali v mariborski stolnici sv. Janeza Krstnika, rojstni župniji srebrnomašnika Francija Trstenjaka, in ob grobu bl. škofa Slomška, ko bomo molili za nove duhovniške in redovniške poklice. Po molitvi bo ob 16.00 slovesnost srebrne maše, pri kateri bo prepeval Gala zbor - zbor, ki je sodeloval na zadnjem Gala koncertu v Cankarjevem domu. Po bogoslužju se bo slavje nadaljevalo s srečanjem PRO na župnijskem dvorišču, za prijetno vzdušje bodo poskrbele dobre gospodinje in Mengeška godba.

Za osem družin v stiski, ki jih je izbrala mariborska Karitas, tokrat ne bomo zbirali živil v Mercatorju, temveč prosimo vse dobre ljudi, ki bodo prišli na srečanje, da s seboj prinesejo dobrine z daljšim rokom trajanja. Če ste v zadregi, s čim razveseliti družino, je tu nekaj predlogov:

  • pločevinke s tuno, z mesom, s paradižnikom, sadjem, zelenjavo;

  • ajdova, prosena kaša, ješprenj, koruzni zdrob, fižol ...;

  • suhomesnati izdelki (suhe salame, klobase ...), pašteta ...;

  • olivno olje, majoneza ...;

  • kozarec vloženega sadja, zelenjave ...;

  • suho sadje, oreščki ...;

  • sladkarije in slani prigrizki (čokolada, bonboni, piškoti, napolitanke, čips ...);

  • kava, čaj, med, marmelada, čokolešnik, čokoladni namaz ...;

  • sok, pločevinka piva ...;

  • pralni prašek, čistila ...;

  • izdelki za osebno higieno (milo za roke, za tuširanje, šampon, zobna pasta, wc papir ...).

Stvari s seznama sicer niso nujne za preživetje, spadajo med »priboljške«, a prav z njimi bomo tiste, ki morajo gledati na vsak evro, da pridejo skozi mesec, še posebej razveselili.

Pred stolnico bo parkiran kombi Karitas, v katerega boste lahko odložili vse, kar boste za družine v stiski prinesli od doma. Tam bo tudi škatla, kamor lahko oddate svoj denarni dar, s katerim bomo kupili, kar potrebujejo.

Srebrna maša in srečanje PRO
Srebrna maša in srečanje PRO © ARO

Radio organizira avtobusni prevoz:

  • iz Kranja ob 12. (avtobusna postaja), prispevek 12 €;
  • iz Ljubljane ob 12:30 (Dolgi most), prispevek 10 €.

Informacije in rezervacije v tajništvu Radia Ognjišče, 01-512-11-26.

Poslušalci organizirajo avtobusne prevoze tudi iz drugih krajev Slovenije:

  • Novo mesto – informacije s. Lidija 031-268-865;
  • Brežice – informacije gospa Milka 031-438-970;
  • Logatec – gospa Marija 041-544-455;
  • Vrhnika – gospa Marjeta 031-392-842.

Mnogim je všeč naša majica "Dobro delo dobro dene" z jubilejnim logotipom "20 let Radia Ognjišče" in sprašujete, kje bi se dala dobiti. 20. julija bodo na voljo ob prispevku 8 € za odrasle in 6 € za otroške majice.

Ker je dogajanje v popoldanskem času, Maribor z okolico pa ponuja veliko lepega, svetujemo, da si naredite celodnevni izlet, ki ga kronate s slavjem in srečanjem. Če ne drugega, si privoščite odličen domač sladoled nedaleč od Slomškovega trga.

Veliko razlogov, da 20. julija pridete v Maribor, kajne? Lepo nam bo skupaj!

Logo akcije Dobro delo dobro dene
Logo akcije Dobro delo dobro dene © David Fartek

 24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)  24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je vstopilo v salezijanski noviciat v don Boskovem rojstnem kraju (photo: donbosko.si)

Med salezijanskimi novinci tudi dva Slovenca

24 mladih iz različnih evropskih salezijanskih inšpektorij je pred malim šmarnom vstopilo v noviciat v don Boskovem rojstnem kraju. Med njimi sta tudi dva Slovenca, pišejo na spletni strani ...

Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO) Maja Morela, Patrik Berginc, Gašper Murovec (photo: ARO)

"Pasti letnik na faksu ni nujno slabo"

Je malo v šali, malo zares povedal Patrik Berginc, ki skupaj s svojim prijateljem Gašperjem Murovcem snema svoj čisto pravi celovečerni film. Ta bo na voljo v kinematografih naslednjo jesen. ...

Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels) Šolarji pred novimi izzivi (photo: Oleksandr Pidvalnyi / Pexels)

Pogovor o: Šolstvo na preizkušnji

V sredini oddaji Pogovor o ob 17.00 smo osvetlili najnovejše zakonodajne spremembe, kadrovske težave in druge izzive v šolstvu. Gostili smo ministra za vzgojo in izobraževanje Darja Feldo, ...