Marjan BuničMarjan Bunič
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Tablica, Internetni radio (foto: ARO)
Tablica, Internetni radio

Na internetu oddajamo že 17 let

| 15.04.2014, 08:48

15. aprila 1997 smo postali prva slovenska radijska postaja, ki ste ji lahko prek interneta prisluhnili kjerkoli po svetu, neprekinjeno  24 ur na dan, sedem dni v tednu. Neprekinjeno internetno oddajanje našega živega programa so z velikim veseljem pozdravili naši rojaki po svetu, saj jim je omogočilo, da so na zelo enostaven način v stiku z domovino.

V teh 17. letih so se zgodile številne tehnične spremebe in izboljšave, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. Prek interneta nam lahko prisluhnete v treh različnih tehnikah, kar seveda pomeni večjo izbiro za vse tiste, ki nas poslušate preko medmrežja na najrazličnejših napravah.

V zadnjem času se je precej razmahnilo poslušanje na tablicah, mobilnih telefonih in drugih napravah, priklopljenih v svetovni splet. S HTML5 audio predvajalnikom to poteka brez težav pravzaprav na vseh sistemih z nameščenimi najnovejšimi različicami brskalnikov, ki standard HTML5 podpirajo. S preprostim klikom na tole oglasno pasico, ki jo najdete na desni, na vrhu vsakega našega spletnega članka, se vam odpre novo okno in začne predvajati naš trenutni radijski program.

HTML 5 ptredvajalnik deluje na vseh sistemih. Predvsem ga svetujemo, če naš program poslušate na tablicah in telefonih.

Vsem tisitm, ki nas še naprej želite poslušati s pomočjo samostojnih audio odjemalcev, pa pridejo prav povezave na strani internetnega radia . Prijetno poslušanje. Veseli bomo vaših odzivov.

Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic) Gostiteljica razstave v Bruslju je bila Romana Tomc (photo: Daina Le Lardic)

Bruseljski odmevi na brezno pod Macesnovo gorico

Razstava 3450 umorjenih – Jama pod Macesnovo gorico – slovenski Katin, ki je do 10. maja na ogled v Zavodu sv. Stanislava, je v angleški verziji nagovorila tudi obiskovalce Evropskega parlamenta v ...

Mihaela Terkov (photo: Maja Morela) Mihaela Terkov (photo: Maja Morela)

In kako diši ljubezen ...

S tokratno gostjo, profesorico biologije na Gimnaziji in veterinarski šoli v Ljubljani, Mihaelo Terkov smo se pogovarjali o pomenu sočutja do starejših. Kot prostovoljka pri Hospicu se je odločila ...

Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: ) Naslovnica knjige V postelji s sovražnikom (photo: )

Živela sem z romantičnim narcisom

Vse, kar si je Petra Strelec želela, je bila ljubezen, spoštovanje, nežnost in varnost. Vse tisto torej, kar ji je manjkalo v zgodnjem otroštvu, je iskala v moškem. Tega ni našla. V času ...