Slavi KoširSlavi Košir
Jakob ČukJakob Čuk
Rok MihevcRok Mihevc
Akcija v Hipermarketu Mercator (foto: ARO)
Akcija v Hipermarketu Mercator

V akciji napolnili več kot šest vozičkov za pomoč družinam

Dobro delo dobro dene | 20.02.2014, 14:52 Blaž Lesnik

Ob akciji Dobro delo dobro dene se je del radijske ekipe mudil v Hipermarketu Mercator center Koper, kjer je na različne načine pomagal tamkajšnjim kupcem.

Dobrodelno gesto Mercatorja, ki bo osmim družinam v stiski poklonil vrednostni bon, smo dopolnili s hrano, ki so jo prispevali bodisi poslušalci, ki so se odzvali našemu povabilu, bodisi obiskovalci Mercatorja. Z darovano hrano bomo razveselili nekaj družin in jim hkrati vsaj za nekaj dni pregnali skrbi, kaj dati na krožnik. HVALA vsem, ki ste sodelovali!

Kam bo šla pomoč?

Družinam, ki jih je izbrala Karitas, ki pokriva istrsko območje.

1. družina: Sedemčlanska družina, pet otrok - od predšolskega do srednješolskega, brez stalne zaposlitve, živijo od denarnih pomoči in otroškega dodatka in pomoči dobrodelnih organizacij. Z veliko težavo pokrivajo vse stroške, tako da za hrano ostane zelo malo.

2. družina: Tričlanska družina, mati samohranilka z dvema otrokoma, eden je otrok s posebnimi potrebami, ki zahteva še dodatno zdravljenje in to posledično prinese dodatne stroške. Živijo zelo skromno, mati nezaposlena, prejemajo denarno socialno pomoč, ki pa še zdaleč ne zadostuje za najnujnejše za preživetje.

3. družina: Sedemtčlanska družina, pet otrok, mama je nezaposlena, ima zdravstvene težave. Oče je sicer zaposlen, vendar njegovi dohodki ne morejo pokriti vseh stroškov. Živijo zelo skromno, vendar z velikim zaupanjem v izboljšanje situacije.

4. družina: Šestčlanska družina, štirje otroci, dva s posebnimi potrebami in zdravstvenimi težavami, dohodki družine ne pokrivajo niti najnujnejših potreb, ne zmorejo si urediti stanovanja, da bi bilo zadovolivo za vse štiri otroke.

5. in 6. družina: Gre za mamice z otrokom, ki so se zatekle v Varno hišo oziroma Materinski dom, pod okriljem Škofijske Karitas Koper

Dobro delo dobro dene, Radijski utrip
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...