Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Misli se že obračajo proti domu – Matejin potopis šesti del

Slovenija | 22.06.2013, 10:26

Petek mi je že od nekdaj všeč, ker ima v sebi vsa pričakovanja lepega, ki ga želimo doživeti ob koncu tedna. Za tiste, ki se nismo podali v Lecce, je bilo to dan, ko smo si peli: smisel življenja je življenje na plaži. Lecce je sicer mesto, vsekakor vredno ogleda, počitnikarji so iz njega prihajali zadovoljni, saj jih je prevzelo s svojo baročno arhitekturo.

In kaj smo počeli mi? Po maši smo čofotali v bazenu, popoldne pa, menda je bilo 41 stopinj, prespali v klimatizirani sobi. Luksuz brez primere, vam rečem.

Včeraj sem vam obljubljala, da vam povem, kako je na obali. Hmm, nisem je še videla. Naš hotel je od nje odmaknjen, tja vozi le vlakec, ki nam je popoldne odpeljal pred nosom, zato smo se potem odločili za bazen, ki nam je pisan na kožo. Jan še vedno skaklja okrog njega, Manca je prava plavalka, vsi otroci, ki so z nami pa so prava morska klapa, ki se odlično zabava. Lepo jih je opazovati, predvsem niti prijateljstva, ki jih pletejo, zato so pri nas na dnevnem redu vprašanja: „Mami, se bomo potem s Katarino, Nežo, Tinkaro, Lukom, Janom in Mihom še kaj srečali?“

Zvečer smo plesali ob bazenu. Ko sem opazovala počitnikarje, se mi je zdelo, da so mnogi čakali prav ta trenutek. Ples je prijetna zabava in to je bilo videti tudi tokrat. Vsak večer je prinesel drugačno obliko zabave, vedno pa velik odmerek smeha, kar je najbolj dragoceno.

Nič, lepo nam je in ja, zato bo treba kmalu domov – da bodo ostali lepi spomini. Z otročkoma smo zjutraj že odštevali, kolikokrat gremo še domov: „Komaj čakam, da se bomo pocrkljali z očkom,“ je rekel Jan, Manca pa dodala: „Pogrešam domačo hrano. Ali nama bo mama spekla palačinke?“ Bo. Misli se že obračajo proti domu, jutri se bodo tja obrnili tudi avtobusi.

Slovenija, Radijski utrip, Dogodki, Radijske počitnice
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...