Jure SešekJure Sešek
Mark GazvodaMark Gazvoda
Petra StoparPetra Stopar

Komedija Radio Plamen v več kot 30 krajih

Radijski utrip | 05.05.2010, 10:53

Sela na Koroškem, Šentvid pri Lukovici, Zabovci, Ljubljana Vič, Sveti Jožef Celje, Bogojina, Stojnci, Ljubljana Šentvid, Javorje, Štandrež, Bilje, Selca, Naklo, Ihan, Vir, Pivka, Ambrus, Idrija, Otočec, Železniki, Podbrdo, Sveti Duh pri Škofji loki, Brežice, Preska, Vodice, Stična, Rakek in Mozirje so kraji, ki so jih do zdaj sodelavci Radia Ognjišče obiskali s komedijo Radio Plamen.

Pred nami so še ene zadnjih ponovitev, te bodo:

  • V petek, 14. maja, ob 20.00 v Ljudskem domu v Kranjski Gori.
  • V soboto, 15. maja, ob 16.30 v župnijski dvorani v Žužemberku in ob 19.00 v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu.
  • V nedeljo, 16. maja, pa ob 16.00 v avli OŠ Ivan Tavčar v Gorenji vasi in ob 20.00 v župnijski dvorani v Cerkljah na Gorenjskem.

„Čeprav Vam je verjetno znano, da se je zamisel o radijski postaji Plamen porodila ob obali Črnega morja v Bolgariji, ne bo odveč, da povemo, da takrat še nismo slutili svetle prihodnosti toplega Plamena. Opogumil nas je Vaš iskren smeh, mestoma celo krohot; in smo si rekli: kakšna škoda, da bi se smejali samo v tujini! In smo se smejali tudi doma.

Ena dobra stvar gostovanj je, da se je ekipa sodelavcev prijateljsko povezala. Druga: ljudem smo razvedrili dan ali polepšali večer. Tretja, ki je najbolj pomembna pa je ta, da smo radijski sodelavci prišli med vas. Nič namreč ne odtehta osebnega srečanja. Upamo, da je Plamen dober začetek še boljšega prijateljstva,“ je za novo številko revije PRO zapisala Mateja Subotičanec.

Radijski utrip, Dogodki
Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA) Spominski shod Nove slovenske zaveze leta 2015 na katerem so se spomnili vseh žrtev komunističnega nasilja. (photo: STA)

Začelo se bo z zvonjenjem zvonov po vsej Sloveniji

Na Trgu republike v Ljubljani bo drevi slovesnost v spomin na žrtve komunističnega nasilja. Dogodek, ki bo potekal v duhu lani ukinjenega narodnega dneva spomina, pripravljajo Nova Slovenska ...

Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv) Lidija je srečno prispela v Santiago de Compostelo (photo: osebni arhiv)

Lidiji je uspelo. Tu so zbrani vsi njeni zapisi.

Naši radijski sodelavki Lidiji Zupanič je uspelo, srečno je po skoraj mesecu dni romanja prispela na cilj v Santiago de Compostelo. V 28 dneh je prehodila 840 kilometrov. Na trg pred katedralo je ...

Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si) Kruh je dobrina, ki ne sme manjkati na nobeni mizi (photo: dobroteslovenskihkmetij.si)

Začenja se 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

S strokovnim posvetom - Slovenska super živila skozi letne čase - se na Ptuju začenja letošnji že 35. festival Dobrote slovenskih kmetij. Tudi letos bo dogajanje zaznamovalo celotno mesto Ptuj, ...