Rok MihevcRok Mihevc
Benedikt XVI. in prva veleposlanica Arabskih emiratov (foto: CTV)
Benedikt XVI. in prva veleposlanica Arabskih emiratov

Papež sprejel prvo veleposlanico Združenih arabskih emiratov

| 20.05.2010, 15:47 Marta Jerebič

Papež Benedikt XVI. je danes sprejel prvo veleposlanico Arabskih Emiratov pri Svetem sedežu. V nagovoru je izrazil zadovoljstvo Svetega sedeža, saj gre za muslimansko državo, ki varuje svobodo bogočastja in dostojanstvo tujih delavcev. Slednji predstavljajo kar 70 odstotkov od štirih milijonov prebivalcev.

Združeni arabski emirati so diplomatske odnose z Vatikanom vzpostavili pred tremi leti.

Katoliška Cerkev želi prispevati svoj delež v Arabskih emiratih. Sveti sedež zato ceni dovoljenje tamkajšnjih oblasti, da lahko gradijo nove cerkve na zemljiščih, ki jih ji je podarila država, je povedal papež Benedikt XVI. v nagovoru novi veleposlanici Arabskih emiratov pri Svetem sedežu, Hissi Al-Otaibi.

Benedikt XVI. je še poudaril, da se delovanje Cerkve na diplomatskem področju navdihuje v miru, spoštovanju človekovih pravic in napredku vseh narodov, brez razlik glede na raso in religijo. Pravo bogastvo vsakega naroda je, če človeka postavi v središče. Papež je ob tem dejal, da je prisotnost številnih tujih delavcev v Arabskih emiratih priložnost za srečanje med kulturo in narodi. Drža odprtosti te arabske države pa po njegovih besedah zahteva nenehen napor za miroljubno sobivanje in družbeni napredek. Cerkev zato zagotavlja svojo podporo.

Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona) Srb Nemanja Majdov je prekršil pravila, ker se je pokrižal (photo: posnetek zaslona)

Ker se je pokrižal, so ga suspendirali

Srbski judoist Nemanja Majdov je sporočil, da je dobil petmesečno prepoved nastopanja zaradi kršenja verskih pravil Svetovne judoistične zveze na nedavnih olimpijskih igrah v Parizu.

Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL) Br. Luka Modic, kapucin je duhovni vodja vsebin Stične (photo: NL)

Ta zemlja ni konec, na njej le kampiramo.

Vera je predaja, pravi Luka Modic, začne se, ko prepustimo Bogu, da deluje v nas in vodi naše življenje. "Ko rečemo: "Zgodi se", Bog položi v nas seme, ki se počasi razvija. Tudi vera se mora ...

Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280) Rešitev je morda bližje, ko si predstavljate! (photo: Pixabay / ai generated 8927480_1280)

Vas boli hrbet? Spremenite navade.

Več kot polovica ljudi se v življenju vsaj občasno sreča z bolečinami v hrbtu, mnogi zaradi njih hudo trpijo. Rešitev je v resnici zelo preprosta, kar potrjujejo zdravniki, kirurgi in terapevti.

Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay) Siliranje (photo: Franz W. / Pixabay)

EU komisija odobrila povišana predplačila SKP

Na Evropski komisiji so prejšnji petek odločili, da lahko države članice EU odslej upravičencem do plačil Skupne kmetijske politike, od 16. oktobra letos izplačajo višja predplačila za ...