Osmrtnice

Gospod,
daj vsem rajnim večni mir in pokoj in večna luč naj jim sveti.
Naj počivajo v miru. Amen.

Petek, 18. 8. 2017

V Gospodu je zaspala ANGELA JERETINA iz Šmarce, dolgoletna gospodinja v župnišču Šmarca in Vranja peč. Pogreb bo v petek, (18.8.), ob 16. uri na pokopališču v Rafolčah. V četrtek, (17.8.) od 15h naprej bo ležala v poslovilni vežici na Brdu pri Lukovici.

Na Marijin največji praznik se je v 91. letu k Očetu preselila Marija Žumer, rojena Kucler, iz Spodnjih Gorij 63. Od nje se bodo poslovili v petek, 18. 8., ob 16h. Na dan pogreba ob 9 ure naprej bo ležala v vežici v Zgornjih Gorjah.Na željo pokojne mame prosijo, da namesto cvetja in sveč dar namenite v dobrodelne namene ali za obnovo oken v cerkvi v Spodnjih Gorjah.

Po dolgi in težki bolezni ja na dan Marijinega vnebovzetja v 84. letu odšel v večnost, Janez Žnidar iz Hrastja pri Kranju. Pogreb dragega pokojnika bo v petek, 18.8 ob 16.00 na kranjskem pokopališču. Pokojnik bo na dan pogreba od 9.00 dalje ležal v tamkajšnji poslovilni vežici. Pogrebna sveta maša bo ob 17.00 v Hrastju.

Svojci sporočajo, da je v 79. letu življenja končal svojo zemeljsko pot in odšel v večnost dragi mož, oče in dedek JOŽE ŽVELC iz Podgorice 43. Pogreb bo v petek (18. 8.) ob 12.00 iz Jožefove mrliške vežice na Plečnikovih žalah.


Četrtek, 17. 8. 2017

Svojci v neizmerni žalosti sporočajo, da jih je v 84. letu starosti zapustil dragi Lojze Igličar, po domače Tišlarjev Lojze iz Godešiča pri Škofji Loki. Pogreb dragega pokojnika bo v četrtek, 17.8., ob 16. uri v cerkvi v Retečah. Pokojni bo do pogreba ležal v domači hiši na Godešiču 110.

Po hudi bolezni je odšla k Bogu draga žena VERONIKA KOŠNJEK.Pogreb drage pokojnikce bo v četrtek, 17.8., ob 16. uri izpred mrliške vežice v Križah. Žara bo na dan pogreba od 8 ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci v žalosti sporočajo, da je v 69. letu starosti za vedno zaspal dragi mož, ati, dedi, pradedi in brat ŠTEFAN BRVAR, po domače STOJČEV, iz Trojan 10. Pogreb z mašo bo v četrtek (17. 8.) ob 17.00 na pokopališču Šentgotard. Žara bo v sredo od 14h naprej v poslovilni vežici v Šentgotardu.


Torek, 15. 8. 2017

V 62. letu starosti je odšel v večnost LEON PETREVČIČ iz Kokrice. Pogreb dragega pokojnika bo v torek (15. 8.) ob 16h na pokopališču na Kokrici. Pokojni bo na dan pogreba od 9h naprej ležal v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 80. letu starosti je odšla v večnost PAVLA KOTAR, po domače Šengarjeva mama iz Britofa. Pogreb drage pokojnice bo v torek (15. 8.) ob 16h na pokopališču v Predosljah. Žara bo na dan pogreba od 10h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Jezusovi in Marijini zmagi nad smrtjo se je pridružil duhovnik KAREL VOGRIN, dolgoletni župnik pri Sv. Barbari v Slovenskih Goricah. Pogrebna sveta maša bo na praznik Marijinega vnebovzetja, v torek, 15. avgusta, ob 16. uri v župnijski cerkvi pri Sv. Barbari – Zg. Korena. Po maši bo pogreb na pokopališču pri Sv. Barbari.


Ponedeljek, 14. 8. 2017

Svojci sporočajo, da je v 85. letu sklenila svojo življenjsko pot in zaspala v Gospodu draga mama MARIJA PIČMAN, rojena VREČEK, po domače Štruklova mama, iz Britofa pri Kranju. Od drage pokojnice se lahko poslovite v poslovilni vežici v Predosljah. Pogreb bo v ponedeljek, 14. 8., ob 16h na pokopališču v Predosljah.


Sobota, 12. 8. 2017

V 86. letu je svojo življenjsko pot sklenila draga mama ANKA REPANŠEK iz Homca pri Radomljah. Pogreb s sveto mašo bo v soboto (12. 8.) ob 11h na pokopališču v Homcu. Na dan pogreba bo žara od 8h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 85. letu starosti je umrl FRANC PETRIČ, slikar iz Pšenične police pri Cerkljah. Pogreb pokojnika bo v soboto (12.8.) ob 15h na pokopališču v Cerkljah. Žara bo v petek od 9h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci soročajo, da jih je v 94. letu zapustila in odšla v večnost draga mama, stara mama, babica, tašča, sestra in teta MARIJA ZAVAŠNIK, rojena Luštrik, iz Golega Brda pri Medvodah. V soboto bo žara v poslovilni vežici v Preski pri Medvodah od 11h do pogreba, ki bo ob 16h s pogrebno mašo v župnijski cerkvi v Preski. Cvetje in sveče hvaležno odklanjajo v korist župnijske in podružnične cerkve na Golem Brdu.

Umrl je IVAN ULČAR iz Podgorja pri Kamniku. K večnemu počitku ga bodo pospremili v soboto (12. 8.) ob 16h na pokopališču v Podgorju. Na dan pogreba bo žara od 10h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Petek, 11. 8. 2017

Umrl je dolgoletni prijatelj Radia Ognjišče, MIHAEL BLEJC iz Preserij pri Radomljah. Ležal bo v poslovilni vežici v Domžalah v petek (11. 8.) med 9. in 11. uro. Na izrecno pokojnikovo željo bo pogreb v ožjem družinskem krogu.

V 78. letu starosti je odšel v večnost JANEZ RIBNIKAR, po domače Ropreč Janko, iz Velesovega. Pogreb dragega pokojnika bo v petek (11. 8.) ob 16h na pokopališču na Trati pri Velesovem. Pokojni bo v četrtek (10. 8.) od 10h naprej ležal v tamkajšnji poslovilni vežici.

V 77. letu starosti je po dolgi bolezni dokončala svojo zemeljsko pot mama, babica, prababica in sestra CVETKA TONI, dolgoletna sodelavka Karitas. Pogreb drage pokojnice bo v petek, 11. avgusta, ob 15.30 v Šmartnem pod Šmarno goro. Na dan pogreba leži v tamkajšnji poslovilni vežici.

Družba hčera krščanske ljubezni (usmiljenke) sporoča, da je Gospodar življenja v torek, 8. avgusta 2017, v 86. letu starosti poklical k sebi sestro AGNETO MARIJO PLEČNIK. Rojena je bila v župniji Hotedrščica, umrla pa je v Mengšu, v Domu sv. Katarine. Od nje se bodo poslovili v petek, 11. avgusta 2017, s sveto mašo ob 15. uri v cerkvi Svetega Križa na Ljubljanskih Žalah, nato bo pogreb. Sosestre jo priporočajo v molitev.


Četrtek, 10. 8. 2017

Umrla je JOŽICA MAKOVEC, rojena Menart iz Lošce 17 pri Vrhniki. Pogreb bo v četrtek (10. 8) ob 16h na pokopališču na Vrhniki. Na dan pogreba od 9h naprej bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.

V Bogu je zaspal MARINO KURET iz Ljubljane. Na zadnjo pot ga bodo pospremili v četrtek (10. 8) ob 15h iz kapelice sv. Andreja na ljubljanskih Žalah.


Sreda, 9 . 8. 2017

H Gospodu je odšel ANTON SVETLIN, do domače Matetov Tone z Levstikove ceste 11 v Domžalah. Pogreb bo v sredo, (9. 8), ob 17h na pokopališču v Domžalah. Na dan pogreba od 11.30 naprej bo žara v tamkajšnji poslovilni vežici.


Sobota, 5. 8. 2017

H Gospodu je odšel duhovnik ljubljanske nadškofije PAVEL SPORN, dolgoletni profesor v Srednji verski šoli v Vipavi, deloval je tudi v župnijah Javorje pri Litiji in Primskovo na Dolenjskem. V ponedeljek, 7. avgusta, bo od 10. ure naprej ležal v župnijski cerkvi v Primskovem na Dolenjskem. Ob 16. uri bo pogrebna sveta maša in po njej pogreb.

Petek, 4. 8. 2017

V 96. letu starosti je v Bogu zaspala draga mama, babica, prababica, sestra in teta MARIJA PETRIČ, rojena Bergant, po domače Španova mama, iz Brega pri Komendi. Pogreb pokojnice bo v petek, 4. 8., ob 15. uri na pokopališču v Komendi. Žara bo v četrtek od 16. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Z žalostjo v srcu in z bolečino v duši, vendar z vero v večno življenje, svojci sporočajo, da je v 84. letu starosti prag večnosti prestopil dragi MARIJAN JOŽEF SLAPŠAK iz Mengša. Poslednje slovo od dragega očeta, dedka in tasta bo v petek,4. 8., ob 11. uri na pokopališču v Mengšu. Žara bo na dan pogreba od 9. ure naprej v poslovilni vežici na tamkajšnjem pokopališču. Svojci cvetje hvaležno odklanjajo v korist LJUBHOSPICA.


Četrtek, 3. 8. 2017

Bog je k sebi poklical drago ženo, mamico in sestro FRANCKO ADAMIČ iz Gašpinovega pri Svetem Gregorju. Pogreb bo v četrtek, 3. 8., ob 17. uri na pokopališču pri Svetem Gregorju. Do pogreba bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da jih je mnogo prezgodaj po težki bolezni zapustila in našla svoj mir draga hčerka, mami, babi in sestra ANICA HIRŠL, rojena GRKMAN, iz Kokre 4. Na njeno zadnjo pot k Bogu jo bodo pospremili s sveto mašo v četrtek 3. avgusta ob 17. uri na pokopališču Svete Agate v Dolskem v Dolu pri Ljubljani. Žara bo na dan pogreba od 9. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Svoje drage je zapustila STANISLAVA CELARC, po domače MARKOTOVA SLAVKA iz Marinčevega griča 42. Zadnje slovo bo v četrtek, 3. 8., ob 17.30 izpred domače hiše na pokopališče na Zaplani. Pokojna bo ležala od srede, 2. 8., od 18. ure naprej na svojem domu.


Sreda, 2. 8. 2017

Po dolgotrajni bolezni je Bog v 91. letu poklical k sebi MATILDO PINTAR iz Veštra pri Škofji Loki. Od nje se bodo poslovili v sredo, 2. 8., ob 17. uri na starološkem pokopališču. Na dan pogreba od 9. ure naprej bo žara v mrliški vežici v Stari Loki.

Po hudi bolezni je v 37. letu v Bogu zaspala BERNARDA KOČEVAR – NADI iz Gradca v Beli krajini. Pogreb bo v sredo, 2. avgusta, ob 17. uri na pokopališču v Kloštru. Žara bo na dan pogreba od 13. ure naprej v tamkajšnji poslovilni vežici. Na željo svojcev namesto cvetja in sveč lahko darujete za potrebe tamkajšnje cerkve.


Torek, 1. 8. 2017

Umrl je VALENTIN CUKJATI iz Kamnika, z Muzejske poti 3, sodelavec Muzeja Kamnik - Zaprice. Pogreb bo v torek, 1. 8., ob 16. uri na kamniških Žalah. Žara bo na dan pogreba od 9h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Osmrtnicam lahko v našem programu prisluhnete vsak dan po poročilih ob 7.30 in 12.30 ter po informativni oddaji Utrip dneva, približno ob 15.30. Morebitne zahvale se zvrstijo po osmrtnicah.
Osmrtnice sprejemamo vsak dan prek telefona 01/512-11-26 ali na elektronski naslov osmrtnice@ognjisce.si.
Osmrtnice in zahvale Cena z DDV
Prva objava osmrtnice ali zahvale 20,00 €
Vsaka nadaljnja objava osmrtnice 10,00 €
Vsem PRO - jevcem (prijateljem radia Ognjišče) nudimo 25% popust pri naročanju osmrtnic. Zahvale objavljamo le enkrat. Cenik velja od 1. aprila 2017 do preklica.