Osmrtnice

Gospod,
daj vsem rajnim večni mir in pokoj in večna luč naj jim sveti.
Naj počivajo v miru. Amen.

Petek, 28. 4. 2017

Svojci žalostni, a neskončno hvaležni, da so bili njeni, sporočajo, da je k Bogu odšla ljuba mama, babica, prababica in tašča IVANKA DEBEVEC, Dolinarjeva Ivanka iz Preserja pod Krimom. Pokojna mama bo ležala od četrtka od 15h naprej v poslovilni vežici v Preserju. Pogreb bo v petek ob 15h na tamkajšnjem pokopališču. Cvetje in sveče hvaležno odklanjajo, vabljeni pa k darovanju za obnovitev orgel v Preserski cerkvi.

V svojem 87. letu je na krilih angelov odšla v večnost draga mamika MARIJA KAPLJA, rojena Pogačar, iz Radomelj. Od nje se bodo poslovili v petek, 28. 4., ob 15h na pokopališču v Radomljah. Na dan pogreba bo žara od 9h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Četrtek, 27. 4. 2017

Svojci z žalostjo v srcu sporočajo, da je Bog k sebi v večnost poklical drago mamo, babico in prababico MARIJO GRMEK, rojeno Švigelj, iz Matene. Pokojna bo do pogreba ležala v poslovilni vežici na Igu. Pogreb bo v četrtek, 27. 4., ob 15. uri na pokopališču Ig.

V 80. letu starosti je odšla v večnost MARIJA MAČEK, rojena Šipec, po domače Prinčeva mama iz Praprotne police. Pogreb drage pokojnice bo v četrtek, 27. 4., ob 14h na pokopališču na Trati pri Velesovem. Pokojna bo v sredo od 10h naprej ležala v tamkajšnji poslovilni vežici.


Sreda, 26. 4. 2017

V 87. letu starosti je odšel v večnost JOŽE ZUPANC, po domače Remčev ata, iz Vogelj. Pogreb dragega pokojnika bo v sredo, 26. aprila, ob 17h na pokopališču v Šenčurju. Žara bo na dan pogreba od 9h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Stvarnik je poklical k sebi dragega moža, očeta in dedka MILANA ANŽIČA, strojnega ključavničarja v pokoju iz Sostra. Pogreb pokojnika bo v sredo, 26. 4., ob 15.30 na pokopališču v Sostrem. Žara bo na dan pogreba od 9h naprej v pokopališki kapelici, kjer bo ob 15h tudi maša zadušnica.

Svojci sporočajo, da jih je v 84. letu starosti zapustila draga mama MARIJA JEGLIČ, Matíjovčeva Minka iz Podbrezij, dolgoletna prijateljica Radia Ognjišče. Pogreb bo v sredo, 26. 4, ob 16. uri izpred domače hiše na pokopališču v Podbrezjah. Od mame se lahko poslovite v domači hiši od torka od 9. ure naprej. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za Taborsko cerkev.


Sobota, 22. 4. 2017

K Bogu je odšla prijateljica Radia Ognjišče ANGELCA KLJUČEVŠEK iz Jagnjenice 17 pri Radečah. Pogreb bo v soboto ob 15h na pokopališču v Radečah. Od nje se lahko poslovite na dan pogreba v poslovilni vežici tamkajšnjega pokopališča.

V Gospodu je zaspala KATARINA ŠUŠTARŠIČ z Brezja pri Vinjem vrhu. Pogreb drage pokojnice bo v soboto, 22. 4., ob 13. uri pri sv. Roku v župniji Semič. V petek od 17. ure dalje bo ležala v tamkajšnji poslovilni vežici. Namesto cvetja in sveč lahko darujete v dobrodelne namene.


Petek, 21. 4. 2017

Svojci sporočajo, da je v razcvetu pomladi velikonočnega ponedeljka od njih v nebeški Emavs odšla ljuba mami in babi ANICA JANEŽIČ, rojena Pešec, iz Črtomirove ulice v Ljubljani. Slovo od nje bo v petek, 21. aprila, ob 13.30 na Plečnikovih Žalah. Žara bo od 7. ure v vežici sv. Petra. Pogrebna sveta maša bo v sredo, 26. aprila, ob 19h pri frančiškanih na Tromostovju v Ljubljani. Svojci vabijo, da namesto za svetje in sveče darujete v dobrodelne namene.

Na večer velikonočnega ponedeljka je na poti v večni Emavs srečal Vstalega Zveličarja FRANC KOMAR, oče duhovnika frančiškana p. KRIZOSTOMA. Pogrebno slovo s sveto mašo bo izpred mrliške vežice na Rečici ob Savinji v petek, 21. aprila, ob 16h. Svojci vsem izrekajo iskreno hvaležnost za molitveno bližino in izrečene besede sožalja. Namesto cvetja in sveč, darujte za sv. maše.

Po težki bolezni se je v 92. od zemeljskega življenja poslovila draga mama, babica, prababica, sestra in teta MARIJA JERMAN iz Šmarce pri Kamniku. Pogreb pokojne bo v petek, 21. 4., ob 15h na Homcu. Žara bo na dan pogreba od 12h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.


Četrtek, 20. 4. 2017

Na veliko noč je v Očetov objem odšel skrbni oče JANEZ SKOPOREC. Pogreb bo v četrtek, 20. 4., ob 16h na Razborju pod Lisco. Žara bo od 10h naprej v poslovilni vežici.


Sreda, 19. 4. 2017

Na velikonočni praznik se je Jezusovi zmagi nad smrtjo pridružil zvesti služabnik, duhovnik mariborske nadškofije JOŽEF GOMBOC. Svoje duhovniško poslanstvo je 40 let opravljal v župniji Radlje ob Dravi. Molitev ob pokojniku bo od ponedeljka, 17. 4., od 18h naprej v župnijski cerkvi sv. Mihaela v Radljah ob Dravi. Pogrebna sveta maša bo v sredo, 19. 4., ob 15h v cerkvi sv. Mihaela v Radljah ob Dravi, po njej pa bo zadnje slovo na domačem pokopališču. Namesto cvetja in sveč lahko darujete za svete maše, župnijsko cerkev in Dom Svetega Mihaela.

Svojci sporočajo žalostno vest, da jih je v 84. letu starosti zapustil DOMINIK LUŽAR, po domače Krôvčkov Domín iz Velikih Blok. Pogreb bo v sredo, 19. aprila, ob 16. uri. Žara bo na dan pogreba od 11. ure naprej v poslovilni vežici v Novi vasi na Blokah.


Torek, 18. 4. 2017

V 72. letu starosti je odšel v večnost PETER VAVKEN iz Rovt pri Logatcu, nazadnje stanujoč v Šenčurju. Pogreb dragega pokojnika bo v torek, 18. 4., ob 16h na pokopališču v Šenčurju. Žara bo na dan pogreba od 9h naprej v tamkajšnji poslovilni vežici.

Na veliko noč je Vstali Jezus v 96. letu starosti vzel k sebi MARTINA KNEPA, MOŽAKOVEGA ata s Police. Pokopali ga bodo v torek, 18. aprila, ob 15.30 pri župnijski cerkvi sv. Jakoba na Polici.

V soboto, 15. aprila, je za vedno odšla h Gospodu JOŽEFA OSOLNIK iz Poljane 1 v Kamniku, po domače POLANSKA mama. Na velikonočni ponedeljek, 17. aprila, bo od 16.00 naprej ležala v poslovilni vežici na Selah pri Kamniku. Pogrebna sveta maša bo v torek, 18. aprila, ob 16.00 na pokopališču na Selah pri Kamniku. Na željo svojcev cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Darujete lahko za župnijsko cerkev na Selah pri Kamniku ali v dobrodelne namene.


Nedelja, 16. 4. 2017

V torek, 11. aprila, je odšel h Gospodu JANEZ VILFAN, duhovnik ljubljanske nadškofije. Na velikonočno nedeljo, 16. 4., bo od 8.00 naprej ležal v mrliški vežici v Vodicah. Nato bo od 13.00 naprej ležal v župnijski cerkvi v Vodicah, kjer bo ob 15.00 pogrebna sveta maša in po njej pogreb. Na željo svojcev cvetje in sveče hvaležno odklanjajo. Darujete lahko za podružno cerkev v Olševku in župnijsko cerkev v Vodicah.

Osmrtnicam lahko v našem programu prisluhnete vsak dan po poročilih ob 7.30 in 12.30 ter po informativni oddaji Utrip dneva, približno ob 15.30. Morebitne zahvale se zvrstijo po osmrtnicah.
Osmrtnice sprejemamo vsak dan prek telefona 01/512-11-26 ali na elektronski naslov osmrtnice@ognjisce.si.
Osmrtnice in zahvale Cena z DDV
Prva objava osmrtnice ali zahvale 20,00 €
Vsaka nadaljnja objava osmrtnice 10,00 €
Vsem PRO - jevcem (prijateljem radia Ognjišče) nudimo 25% popust pri naročanju osmrtnic. Zahvale objavljamo le enkrat. Cenik velja od 1. aprila 2017 do preklica.