Nataša LičenNataša Ličen
Jaka KorenjakJaka Korenjak
Alen SalihovićAlen Salihović
Janez Pavel II. (foto: Romereports.com)
Janez Pavel II.

Frančišek: Ne pozabimo poziva Janeza Pavla II., naj odpremo vrata Kristusu

Cerkev po svetu | 22.10.2019, 16:02 Marta Jerebič

Goduje sv. Janez Pavel II., ki je bil papež med letoma 1978 in 2005. Papež Frančišek se ga je spomnil v tvitu in opozoril na njegov poziv - Odprite vrata Kristusu. God Karola Wojtyle obhajamo na dan njegove umestitve za papeža. Danes mineva 41 let od tega dogodka.

Še posebej je slovesno na Poljskem, kjer so vstopili v jubilejno leto. Praznujejo 100-letnico rojstva tega papeža, ki se je rodil 18. maja 1920. Še posebej njegov lik želijo približati mladim.

Poljski škofje pa bodo Vatikan zaprosili za začetek škofijskega postopka za beatifikacijo njegovih staršev. O vsem tem smo se pogovarjali z rektorjem mednarodnega misijonskega semenišča v Varšavi, Alojzijem Oberstarjem.

Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...