Ljubljana, petek, 15. november 2019, 19:58

Priznam, tresle so se mi noge ...

Sveti oče je blagoslovil Radio Ognjišče, njegove sodelavce in poslušalce
Foto © ARO

"Zagotovo bo ta fotografija romala v okvir tudi kot opomin, da moram ta blagoslov prenašati naprej."

O tem, kdo bo papežu povedal nekaj o našem radiu in zakaj smo prišli, ni bilo dvoma. Novinarka Marta Jerebič delo papežev in Vatikana spremlja že od študijskih let, nekaj časa je delala tudi na Radiu Vatikan. In kljub njeni profesionalnosti ter dolgoletnih izkušnjah, so se tudi njej »šibile« noge ...

"Ker smo vedeli, da imamo na voljo morda le minutko, smo morali svojo predstavitev papežu skrčiti res na minimum. Tako smo povedali le, da smo s katoliškega radia iz Slovenije, Radia Ognjišče, in prevod besede ognjišče v italijanščini. Da praznujemo 25. obletnico. In ker prihajamo iz Slovenije, seveda ne more manjkati potica. Potem se je papež pošalil, češ da je mislil, da se imenujemo Radio potica.

Še en večer prej smo se šalili, ko sem vadila govor, ampak verjetno lahko samo Svetemu Duhu pripišem, da se ob tej potici nisem preveč zmedla in smo prosili še za blagoslov za radio, za naše družine in naše poslušalce. Priznam, da so se mi malce tresle noge, ko se je papež bližal k nam – če mi bo uspelo povedati vse zastavljeno.

Vedno znova me preseneča, kako papež kljub utrujenosti uspe ohranjati humor. Sem se pa šele pozneje zavedla, da je imel papež ves čas blagoslova svojo levo roko na moji desni. Zagotovo bo ta fotografija romala v okvir tudi kot opomin, da moram ta blagoslov prenašati naprej. Je pa zame, ki spremljam papeža vsakodnevno v info, to tudi en povsem nov zagon za naprej."

Marta bo več vtisov zbrala tudi za Naš pogled, ki bo objavljen v torek.

Sodelavci
Sodelavci

Ne spreglejte: