Ljubljana, torek, 12. november 2019, 12:49

Blagoslov za naše delo vse tja do zlate obletnice

Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega izmed sodelavcev, ki je imel ta privilegij srečanja s svetim očetom.


FOTO in VIDEO: Radio Potica?

Papež je v slovenščini blagoslovil Radio Ognjisce in vse vas, poslušalce! Ob prejemanju darila nas je v šali preimenoval v Radio Potica.


Srce se ne boji - s. Karmela Antonija Premrov

Družba Marijinih sester je nastala na slovenskih tleh. Njena ustanoviteljica, graška usmiljenka sestra Leopoldina Brandis, se je zelo temeljito posvetila karitativnemu delu. Videla je nove potrebe in iskala nove možnosti. Sestram usmiljenkam takratna redovna pravila niso dovoljevala ostajati pri bolnikih čez noč, zato je začela vzgajati dekleta, ki so bila pripravljena zapustiti vse in se z materinsko ljubeznijo posvetiti najbolj zapuščenim in bolnim v njihovih domovih.


Radijci odhajamo k papežu!

Konec tedna je sodelavce Radia Ognjišče presenetilo povabilo, da se v sredo lahko udeležimo papeževe splošne avdience, morda tudi rokovanja z njim. Bolj kot to si ob 25. obletnici delovanja radia od svetega očeta želimo blagoslov za nadaljnje delo.


Naš gost: Tom Uzhunnalil

V oddaji Naš gost smo gostili salezijanskega duhovnika Toma Uzhunnalila, ki so ga, kot misijonarja v Jemnu, ugrabili muslimanski skrajneži. Pri založbi Salve je izšla njegova knjiga Preživel po čudežu, s podnaslovom „Svoboden po 557 dneh ujetnišva v Jemnu“. V minulih tednih je slovenski prevod knjige predstavljal po Sloveniji in veseli smo, da smo ga lahko gostili tudi v naši pogovorni oddaji.


P. dr. Ivan Platovnjak: »Vsak lahko žaluje drugače, dovolimo si to. Ni pravil.«

V teh dneh se še pogosteje vračamo v spomine, v mislih k ljubljenim, ki jih ni več med nami. Med strokovno javnostjo velja, da ima žalovanje več stopenj, skozi katere se, v razdalji in minevanju časa, soočamo s spremembo.


Na Radiu Ognjišče se praznik pozna

Večkrat poudarjamo, da če hočete praznike občutiti, morate takrat poslušati program Radia Ognjišče. Tudi tokrat bo tako. V Sloveniji je dela prost dan 31. oktober, Dan reformacije, 1. november, ko kristjani slavimo Vse svete je državni praznik in temu v cerkvenem koledarju sledi še Spomin vseh vernih rajnih.


Kako si? Vljudnostna fraza ali resnična skrb?

Oktober je bogat mesec z različnimi mednarodnimi dnevi, tokrat smo se v oddaji »Za življenje« dotaknili dneva duševnega zdravja. Tema, ki je tabu, a ob naraščanju tovrstnih bolezni ne bi smela biti. Z nami je bil zaporniški duhovnik Robert Friškovec.


O evidentiranju delovnega časa - »štemplanju«

V tokratni oddaji je bila z nami Obrtno podjetniška zbornica Slovenije. Gostja Nina Scortegagna Kavčnik je spregovorila o evidentiranju delovnega časa zaposlenih in novostih na tem področju.


17-letni sin umirajoči mami: Pojdi svojo pot, bom že naredil maturo ...

Imela sem to srečo, da sta mi oba starša umrla v naročju …Tako je o svoji izkušnji z umirajočimi spregovorila poslušalka, ki je poklicala v Svetovalnico. V njej smo gostili sestro, tudi v medicinski halji, Emanuelo Žerdin. Govorili smo o pomenu bližine v času poslavljanja naših domačih od zemeljskega sveta. Kako smo lahko svojci v oporo in kako prepoznati želje umirajočega?


Novejše novice | Starejše novice