Ljubljana, torek, 12. november 2019, 12:36

FOTO: Prvi črki osvojenega vrha sta ostali isti ...

Ob srebrnem jubileju našega Radia Ognjišče se vsakega 25. v mesecu odpravimo na vrh, na katerem stoji eden od naših oddajnikov. Tudi oktober ni bil izjema, v petek smo v čudovitem razgledu okusili lepo barvito jesen.


Stres je kuga sodobnega časa

Stres je bila nosilna beseda tokratne Svetovalnice. Kako se z njim soočiti in ga premagati? Na to temo je v oddaji spregovorila Maja Megla, ki se je tudi sama resno spopadala z njim.


S projektom »Odgovorno na pot – varno na vrh« oktobra v Kekčevi deželi

Hitro se vrtijo tedni, še vedno odmeva doživeto na trgatvi petindvajsetega prejšnji mesec, a smo danes že pred novimi odkritji. Saj veste, ob letošnjem srebrnem jubileju Radia Ognjišče smo vsakega petindvajsetega v mesecu na poti, obiščemo enega od naših oddajnikov in spoznavamo okolico.


Milena Štular: »Če imamo radi, kar delamo, smo srečni.«

To se zdi bistveno za srečno in zadovoljno karierno pot Mileni Štular, ki smo jo po srečanju z radijskim kolektivom povabili tudi pred mikrofon, da bi svoja razmišljanja, spoznanja in spodbude prenesla še med poslušalce.


Naš gost Janko Jarc – Smiljan

Naš gost je bil tokrat pisatelj in vzgojitelj Janko Jarc, ki je dolga leta pisal zgodbe v mesečnik Ognjišče pod psevdonimom Smiljan. Pred skoraj sedmimi leti je izšla njegova knjiga "Samo še pet minut" v kateri je zbranih 54 zgodb iz Ognjišča, ki so izhajale od leta 1970 do 2005.


Po nekaj letih tujine je spoznal, da je Slovenija »kar v redu država«

V oddaji "Z ljudmi na poti" gostimo Slovence, ki živijo v tujini, in tujce, ki so se preselili v Slovenijo. Tokrat je Andrej Šinko v studio povabil Jana Miklavca, ki je po končanem študiju mednarodnih odnosov odšel v Gvatemalo na prakso.


Vrhovna sodnika Barbara Zobec in Jan Zobec o pestrem dogajanju na ustavnem sodišču

»V tej zgodbi je pomembno samo eno. Ali je podpredsednik ustavnega sodišča sodnik Matej Accetto lagal ali ne.« Tako je zadnje dogajanje za Radio Ognjišče komentiral vrhovni sodnik Jan Zobec. Podobno meni tudi vrhovna sodnica Barbara Zobec. Presenetil jo je odziv predsednika ustavnega sodišča Rajka Kneza, ki je bil po njenem mnenju najslabši možen.


Občutljiv človek je kot kopalna kad

Hitro se polni, prazni pa bolj počasi ... Tako je v oddaji Sol in luč povedala Erika Plevel, ki je z dvema diplomama in 15-letnim farmacevtskim stažem ob življenjski prelomnici odgovorila na nov klic. Raziskovati življenje in odnose.


Srce se ne boji - Bernard Štuhec

Vrhovni plenum OF je na seji 16. septembra 1941 v Ljubljani objavil sklep, po katerem si OF prilašča izključno pravico do upora proti okupatorju. Vsakdo, ki je deloval zunaj OF, je po tem veljal za izdajalca. Prav to dejanje komunistične partije je pomenilo tisto razdelitev slovenskega naroda, ki je vodila v državljansko vojno (najmračnejše obdobje slovenske zgodovine) in ki jo je partija tudi v povojnih letih načrtno podpihovala.


Kakšne barve ste pa vi?

Vsi smo se že kdaj spraševali, zakaj nekateri ničesar ne razumejo. Tudi o tem smo razmišljali v oddaji »Sol in luč«, v kateri smo predstavili knjigo z izzivalnim naslovom »Obkroženi z idioti«, avtorja Thomasa Eriksona. V njej govori o štirih vrstah vedenjskih tipov.


Novejše novice | Starejše novice