Ljubljana, četrtek, 18. julij 2019, 21:36

Franci Pliberšek: »Ne gre za medijsko zgodbo, gre za nas.«

Imamo lepo državo, ki razmeroma dobro skrbi za državljane, pa vendar so tudi med nami otroci, ki jim kaj manjka. Tako je začel pogovor direktor in lastnik podjetja Mik Celje, Franci Pliberšek.


Subliminalna sporočila v risankah

Včasih smo govorili o subliminalnih oziroma prikritih sporočilih v rock glasbi. Kaj pa risanke? Kako so v teh predstavljeni ženski in moški liki ter družina? Je LGBT agenda v njih sploh še prikrita in ali lahko govorimo že o agendi zla?


Selitev na stara leta?

Spominjam se svoje stare mame, kako je velikokrat rekla: »Toliko sem imela, danes imam pa samo to majhno luknjo.« Njene stiske nisem razumela. Prej je živela v Beli krajini, daleč od vse infrastrukture, zadnjih trideset let življenja pa v manjšem stanovanju na obrobju prestolnice. In doživela 93 let. A vsak vidi svoj položaj drugače. Odločitev, da »na stara leta« v svojem življenju nekaj spremenimo, ni enostavna. Navajeni smo svoje kuhinje, svojega dvorišča, sosedov, celo hrupa sosedovega traktorja. A vendarle so spremembe včasih nujne.


Andreja Kutnar: »Les prihaja nazaj, v naš vsakdan.«

Les je lep. Zakaj izbrati leseno pohištvo? Ker je že na dotik les prijeten, topel, ker je naravni material in študije dokazujejo, da les, vgrajen v bivalno okolje, vpliva na hitrejše okrevanje po stresu. Ljudje smo se razvili v naravi, in zaradi sodobnega načina življenja, ko se od narave oddaljujemo, jo skušamo vnesti v zaprte prostore.


Ustavni sodnik Jaklič o delitvi položajev v EU ter odločitvah ustavnih sodnikov

V oddaji Spoznanje več, predsodek smo gostili ustavnega sodnika ddr. Klemena Jakliča.


Višina zbranih sredstev presenetila

Dober mesec dni po radijski akciji »Srebrna diagonala« smo s Slovenske karitas prejeli končne podatke o zbranih sredstvih za pomoč družini, ki potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. Ponosni na naše poslušalce (darovalce) lahko z veseljem zapišemo, da je višina zbranih sredstev presegla pričakovanja. Iskrena hvala vsakemu v imenu Saševe družine!


Stanka Mihelič: »Z lepo besedo rastemo. Beseda je Bog v človeku, tako čutim.«

Več iskrenosti sem čutila nekdaj med ljudmi. Bili smo bolj povezani, je v pogovoru za oddajo Naš gost dejala Stanka Mihelič, pesnica, žena in mati petih otrok, ki je delala z velikim veseljem kot učiteljica, vsaj dokler v to niso posegle težave z zdravjem. V samozaložbi je izdala že osem pesniških zbirk, katerih skupno vodilo je vera v Boga.


Tudi poleti prijajo toplice

Kratek poletni oddih poslušalcev Radia Ognjišče v Radencih od 2. do 4. avgusta.


Boštjan Jerončič: »Uživamo v tem, kar delamo. V kolektivu je veliko smeha, kar je tudi pomembno za dobro izpeljan posel.«

Poletje je čas za sladoled. Na prste rok bi lahko prešteli tiste, ki te ledene sladice ne umestijo na svoj poletni meni. Trenutek sprostitve, sproščeno razpoloženje v družini, praznovanje ali druženja s prijatelji, ohladitev ob vročini, vse to so okolja, kjer sladoled »paše«.


Krvavec je v trendu

Lepa, zelena, tradicionalna pokrajina, ki je v trendu evropskih in tudi slovenskih turističnih smernic. To je Krvavec.


Novejše novice | Starejše novice