Ljubljana, sobota, 14. december 2019, 09:57

AVDIO: Plastika Skaza uvaja šesturni delovnik

0:00
0:00
Velenjsko podjetje Plastika Skaza
Foto © skaza.si

"Ko bomo nehali gledati na to, kdaj se je kdo ’štempljal’, kdaj je prišel in odšel, bomo težko prišli daleč, sploh v tem svetu. Mislim, da bo treba začeti malce bolj fleksibilno razmišljati."

V enem od najuspešnejših slovenskih podjetij, Plastika Skaza v Velenju, so napovedali uvedbo šesturnega delovnika. Podjetje proizvaja izdelke iz umetnih mas za dom in prosti čas, skupaj z dobavitelji pa zagotavlja posel več kot tisoč ljudem, pretežno iz Savinjsko-šaleške doline.

O prehodu iz osemurnega na šesturni delovnik smo se pogovarjali s kadrovsko specialistko podjetja Janjo Berčon. Poudarila je učinkovitost kot pomembnejši kriterij uspešnosti poslovanja od števila ur na delovnem mestu. Prehod na nov delovni urnik bodo uvedli postopoma, po oddelkih.

Zaposleni bodo ostali zavarovani za polni delovni čas, kar pomeni, da se prispevki za socialna zavarovanja plačajo od plačila za polni delovni čas in so tudi plačani za polni delovni čas. Po dejanskih 40 letih pokojninske dobe, skladno s trenutno zakonodajo, bodo delavci odšli v zaslužen pokoj, pa je ob napovedi novega delovnika pojasnila vodja kadrovske skupne službe Aleksandra Logar.

Ne spreglejte: