Ljubljana, nedelja, 15. december 2019, 00:24

Alenka Rebula Tuta: Zaradi preizkušenj ne smemo misliti, da nas življenje ne ljubi

December je mesec, ki vabi v globino. Kot drevo, ki se čez zimo hrani le iz globin, tudi človeka v globoki zimi ohranja mir, vse tisto, kar je zasidrano globoko v njem, ljubezen, sprava. To je resnično naša hrana življenja.


Vroclav, mesto na otokih, letos v Zaupanju na zemlji

Tradicionalno Evropsko novoletno srečanje mladih, v organizaciji bratov iz Taizeja in gostujočega naroda, bo letos v Vroclavu na Poljskem. Med množico mladih romarjev bo tudi približno tristo Slovencev.


Družba brez očeta: več revščine, zapornikov, najstniške nosečnosti, debelosti …

Zadnja oddaja Globin je bila nekaj posebnega. Ni se namreč odvijala v radijskem studiu, ampak smo bili gostje Večerne akademije v duhovnem središču sv. Jožefa pri jezuitih. V oddaji so sodelovali študentje, člani moških skupin, p. Damjan Ristić ter p. Viljem Lovše, ki sta začetnika moške duhovnosti in tovrstnih skupin na Slovenskem.


Mini počitnice od 24. do 26. januarja na Bernardinu

Po krasnih dosedanjih Mini počitnicah v Pomurju smo si rekli, da bi vas peljali na morje pozimi. Ob iskanju primernih namestitev ob slovenski obali smo spoznali, da so cene precej višje kot na celini.


Advent lahko tudi boli

Advent je čas upanja in hrepenenj. Hrepenenje širi obzorje duha, lahko tudi boli. Kaj nas v tem najbolj družinskem času v letu ovira pri stiku s seboj in z Bogom, ki prihaja naproti na najbolj pristen in nebogljen način? Z nami je bil frančiškan in klinični psiholog p. dr. Christian Gostečnik.


Srce se ne boji - Vera Lestan

Rojena je bila 3. februarja 1908 v Mirnu. Visoko šolo za vzgojitelje je obiskovala v samostanu sester uršulink v Gorici in postala učiteljica. Kot zavedna Slovenka ni hotela poučevati otrok v italijanščini, kar je zahtevala fašistična oblast; ostala je brez službe, ne pa brez dela. Svoje učiteljsko poslanstvo je skušala izvrševati v nesebičnem sodelovanju z domačim župnikom pri pastoralnem delu in kulturnem življenju.


Andrejka Grlić, glavna tržna inšpektorica: Preudarno v nakupe

Mesec december je zaznamovan tudi z izbiro daril za najdražje. Trgovci nudijo prepolno izbire, pogosto nas ponudba zavede v pretirano nakupovanje, tudi tistega, česar v resnici ne potrebujemo.


Polona Kisovec: Odklopi srečo – vklopi življenje

Besede so del nje. Kot marketinška strokovnjakinja, tekstopiska, predavateljica Start-up podjetjem, avtorica dveh knjig, se je izostrila v kratkih, a jasnih sporočilih.


Srce se ne boji - Alojzij Breznik

Bogoslovec Alojzij se je rodil 29. maja 1919 v Rafolčah, župnija Brdo pri Lukovici. Klasično gimnazijo je opravil v Ljubljani. V dijaških letih je bil dejaven član Katoliške akcije, na gimnaziji pa tudi predsednik študentskega društva Žar in voditelj odseka Slovenske dijaške zveze. V teh letih je veliko molil za razsvetljenje, da bi so odločil za pravi poklic.


Čestitke, želje in pozdravi: Naprej, na poti v zlati jubilej!

Ob rojstnem dnevu ali obletnici je vsak vesel voščil in lepih želja. V teh dneh smo številnih deležni tudi mi, nekaj bi jih radi podelili tudi z vami, saj so namenjena tudi vsem našim poslušalcev, prijateljem in podpornikom.


Novejše novice | Starejše novice