Ljubljana, torek, 25. junij 2019, 15:50

Razglednica: Krvavec

Krvavec je gora, ki se nahaja v občini Cerklje na Gorenjskem in je del kamniško - savinjskih Alp. Na njenem pobočju je istoimensko zimskošportno središče RTC Krvavec.


Razglednica Arboretum: Uničiti staro, uničiti lepo?

Arboretum Volčji potok (Souvanov park) je največji arboretum v Sloveniji in edini samostojen arboretum pri nas. Naselje Volčji Potok ali Wolfsbühel ima dolgo zgodovino, po legendi pa naj bi se kraj tako imenoval zaradi volkov, ki so tod pogosto plenili.


Zbogom Kalabrija, nasvidenje Najina srebrna obala!

Kalabrija, kjer smo preživljali 17. radijske počitnice, bo ostala nepozabno zapisana v srca počitnikarjev, ki smo preživljali dneve v tem delu Italije. Tisto, kar so nam pripovedovali v začetku, da je nebrušen diamant, ki očara z gostoljubjem, lepoto, kulinariko in tradicijo, se je potrdilo. Naše dneve je napolnjevala še drugačna vsebina od evharističnih srečanj do večernih dogodkov, kjer je izstopala radijska telenovela Najina srebrna obala. Predvsem je bilo pomembno druženje, sklepanje novih prijateljstev in čas, ki smo ga delili z drugimi, obenem pa našli trenutke miru, tihote in srečanja s samim seboj. Sinoči smo se srečno vrnili domov. Zato Bogu hvala in vsem, ki so poskrbeli za nepozabne dneve: od urednika Francija Trstenjaka, ki je v sodelovanju s Kompasom oblikoval in izpeljal počitniški program, do voznikov avtobusov, ki so poskrbeli za varno pot tja in nazaj, saj bi brez njih ostali doma.


V ŽIVO: S Krvavca v Arboretum: 46. srečanje PRO v pozdrav domovini

Radijci smo v 25 letih, letošnje leto je leto srebrnega jubileja Radia Ognjišče, pripravili že 45 srečanj s poslušalci in prijatelji Radia Ognjišče. Opoldne smo se v Arboretumu srečali 46-tič, druženje mineva v znamenju ljubezni do domovine in vrtnic. Ob 12. uri smo se zbrali pri praznični sveti maši za domovino, ki jo je daroval nadškof Anton Stres. Srečanje se nadaljuje s kulturnim programom in koncertom Prifarcev. Že v jutru pa so se nekateri radijski sodelavci v sklopu naše akcije 'Odgovorno na pot - Varno na vrh' odpravili na Krvavec. Vabljeni k spremljanju v živo v programu.


Šesta razglednica: Sv. Rešnje telo in kri ter Grozdetov večer

Četrtek, drugega tedna po binkoštih je in zato praznik sv. Rešnjega telesa in krvi. Čeprav ne bo telovske procesije z monštranco, nebom in banderi, ga bodo na radijskih počitnicah praznovali nadvse slovesno.


Deseta razglednica: Še Pomposa in zatem Ljubljana

Na poti z radijskih počitnic nas je že večkrat spremljal praznik rojstva Janeza Krstnika. Svetnik nas popelje v svojo in Jezusovo mladost ter v srečanje z Marijo in Elizabeto.


Deveta razglednica: Prišel je čas slovesa

Ko je treba vrniti ključe stanovanja in se odpraviti na dolgo pot, je razumljivo, da se dan začne zgodaj. Tudi zajtrk je običajno prej, če je mogoče.


Jernej Kosmač: »Luč na »gavge« sveti na vseh kontinentih«

Ob bližnjem prazniku države smo k pogovoru za oddajo »Naš gost« povabili Jerneja Kosmača. Najraje sliši, če ga predstavimo kot rokodelca. Po poklicu je strojni inženir, toda svoje delo je posvetil izdelovanju replik predmetov iz naše preteklosti.


AUDIO: Po napadu medvedke - Roman Žveglič: To je tipični ideološki spopad!

Potem ko je zgodaj zjutraj v kraju Vrh nad Želimljami medvedka z mladičema napadla in poškodoval 80-letno žensko, se že vrstijo številni odzivi. Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec je prek Twitterja zapisala, da se je zgodilo tisto, česar se je najbolj bala, premier Šarec pa: "Vse ima svoje meje, tudi skrb za okolje. Ko pride do človeške žrtve, ni nikjer ne sodišč, ne drugih organizacij. Vsi obmolknejo."


Osma razglednica: Rossano, srednjeveška prestolnica Kalabrije

Turistično naselje Futura Club Itaca je postalo domače vsem počitnikarjem, a žal se bo treba posloviti. Na enem koncu dvorana, kjer se zbirajo pri maši, na drugem restavracija in nedaleč stran amfiteater, kjer se odvijajo večerni dogodki.


Novejše novice | Starejše novice