Ljubljana, sobota, 17. avgust 2019, 16:38

Simbolična darilca za onkološke bolnike

Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom, foto © ARO
Kristina Modic
Foto © Aljoša Rebolj

"S skupnimi močmi razveseljujemo bolnike, ki bodo praznični čas preživeli v bolnišnicah in se borili za svoje zdravje."

Krovno Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom Onko Net je pripravilo dobrodelno akcijo izdelovanja simboličnih darilc za tiste onkološke bolnike, ki bodo praznike preživeli v bolnišnicah po Sloveniji.

O namenu, poteku, ideji in simbolnosti dogodka je v kratkem pogovoru spregovorila predsednica Kristina Modic: »Namen akcije je povezati zagovornike, strokovnjake, podpornike, predstavnike bolnikov in zdravstvene politike, da s skupnimi močmi razveseljujejo bolnike, ki bodo ta praznični čas preživeli v bolnišnicah in se borili za svoje zdravje. Dobrodelna akcija se izvaja enkrat letno in sicer vsi udeleženci izdelajo manjša simbolična darilca. Letos so ta darilca kroglice, na katere so napisali kakšne spodbudne besede za lepše praznike. Ideja je prišla iz lastnih izkušenj organizatorjev akcije, saj so tudi sami preživljali praznike v bolnišnicah in vedo, koliko takšno čeprav majhno, a iskreno, iz srca podarjeno darilce pomeni. Simbolika takšnega obdarovanja je, da z darilcem bolnikom podarimo neko dodatno upanje. Bolnikom obdarovanje pomeni še toliko več, zaradi tega, ker jim darilce podari nekdanji bolnik, to pa jim vlije še dodatno moč za boj z boleznijo in čim hitrejše okrevanje."

Katarina: "To je enkratna ideja, zato sva nekaj darilc izdelali tudi sami. Konec koncev si s tem nekomu ne le polepšal trenutek ob prejemu darila, ampak mu daš tudi dodatno upanje, moč. S tem mu lahko pomagaš na poti do ozdravitve, kar pa ni kar tako."

Ne spreglejte: