Ljubljana, sreda, 19. december 2018, 14:41

Mir zanetili tudi na Radiu Ognjišče

Tudi v prostore Radia Ognjišče so skavti prinesli luč miru iz Betlehema. Gre za projekt, ki ga izvajajo Združenje slovenskih katoliških skavtov in skavtinj, v sodelovanju z odraslimi skavti in skavti iz zamejstva.


Vrhovna sodnika Zobec o primeru Novič in delu na vrhovnem sodišču

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se bo danes začelo vnovično sojenje Milku Noviču, ki ga obtožnica bremeni umora direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika decembra 2014. Sojenje bo po odločitvi vrhovnega sodišča, ki je razveljavilo prvotno obsodilno sodbo, na zahtevo obrambe steklo pred novim sodnikom, Zvjezdanom Radonjićem. »Marsikaj je bilo že razčiščeno. Dobil je napotke. Seveda je vsak sodnik samostojen pri svojem delu, vendar pa mislim, da mu bo sedaj lažje kot je bilo prvič,« je na vprašanje, ali čaka sodnika Radonjića lažje ali težje delo odgovorila vrhovna sodnica Barbara Zobec.


Praznike izpraznimo z vsakdanjim in napolnimo s presežnim

Marija in Aleš Čerin, ki sta bila gosta v tokratni oddaji »Za življenje«, sta spregovorila o praznovanju v njihovi družini. Kako se pripravljajo na praznike in kaj jim v družini pomenijo.


Razstava jaslic v Veržeju

Tudi letos uspešno povezuje Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Letos se v projekt pridružuje še Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.


Šport je lahko velika priložnost tudi v pastorali

Med prvomajskimi prazniki 2019 bomo v Ljubljani gostili več kot 1000 mladih iz cele Evrope. Enkratna priložnost, da dneve preživiš v družbi drugih mladih, spoznaš njihovo kulturo, se naučiš novega jezika, poglobiš svojo vero in se imaš dobro.


Simbolična darilca za onkološke bolnike

Krovno Združenje slovenskih organizacij bolnikov z rakom Onko Net je pripravilo dobrodelno akcijo izdelovanja simboličnih darilc za tiste onkološke bolnike, ki bodo praznike preživeli v bolnišnicah po Sloveniji.


Adventne pridige na Radiu Ognjišče naj vam pomagajo pri pripravi poti Gospodu

Advent je lepa priložnost, da se prebijemo v globino, kjer smo hkrati z Bogom in samim seboj. Trenutno smo že na polovici tega časa, priložnosti, da se doživeto pripravimo na Gospodov prihod, pa je veliko. Adventne spodbude, sveta maša, osebna molitev, branje duhovnih knjig...


Instant Bog?

V današnjem času predstavlja človeku vedno večji izziv stik, ki ga potrebuje s seboj, z Bogom, z naravo... V primežu vsega vsiljenega od zunaj zasledujemo tuje cilje, ki so pogosto načrtno posejani v naše vsakdanje življenje, izgubljamo pa izročilo prednikov, svoje bistvo in okolje, ki nas obdaja. Kako se upreti, se zazreti vase in pri tem vztrajati? V adventno obarvanem razmišljanju sta bila z nami preddvorski župnik Branko Setnikar in jezuit p. Primož Jakop.


Cestnik: Pred svinjskimi glavami na dvorišču džamije je bila podgana v Marijinem naročju

Kje je razlika med svobodo govora in sovražnim govorom smo se z p. Brankom Cestnikom pogovarjali v oddaji Spoznanje več predsodek manj. Meni, da gre za osnovne manire. »Tudi tisti, ki nima krščanske vzgoje, ve, da svoboda govora ni žaljenje.«


Peter Millonig: V poslovnem svetu zastavljam besedo za Kristusa

Pri Založbi Ognjišče je izšla knjiga "Zasidran v veri", v kateri gre za razmišljanja človeka, ki išče duhovno dimenzijo pojavov, življenjskih prilik in tem.


Novejše novice | Starejše novice