Ljubljana, torek, 22. oktober 2019, 19:05

Vabilo na Pustno Sobotno iskrico 2018

Vabilo! Pridite, veseli vas bomo., foto © Andrej Jerman
PSI 2018
Foto © Rok Mihevc

"Bog nam prek Slovencev vedno znova pokaže, da obstajajo dobrotniki, ki jim je mar za druge!"

Med znamenji, da se je leto obrnilo, je tudi tradicionalna Pustna Sobotna iskrica. V sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije bomo letos skušali pomagati otrokom v Ukrajini. Pustni ples z dobrim namenom bo namenjen tistim, ki se dnevno zatekajo pod varni plašč usmiljenih sester. Pustna Sobotna iskrica bo v soboto, 10. februarja, ob dvanajstih v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani.

Ko smo v radijski akciji „Dobroti dajemo glas“ odkrivali sence, na katere so nas opozarjale misijonarke v Ukrajini, smo našli cilj letošnjega pustnega dela! Balta. Mesto, v čigar temnih barvah otroci iščejo svetlobo v hiši sester usmiljenk. Rade bi kupile hišico za delo z mladostniki. Odraščajo v mestu, ki na obrobju res nima svetle prihodnosti. Poročali smo o neverjetno visokih odstotkih ločenih, o mnogih odvisnikih, ki se z grozo odvisnosti od mamil srečujejo že kot otroci. Srečali smo se s sirotami, z otroki, ki vsako popoldne preživijo v družbi vrstnikov pri sestrah, redovnicah, ki jim zagotovijo topel in zdrav obrok, nudijo šolsko pomoč in skušajo poskrbeti tudi za njihovo duhovno rast.

Hišica v kateri delajo, je z leti postala premajhna, otroci, ki jo obiskujejo, pa preveliki, da bi še zahajali vanjo. Razlika v letih med najmlajšimi in mladostniki, ki ne vedo kam, je namreč prevelika. Želijo si hišo, ki bo nudila zavetje tudi tistim, ki se poslavljajo od otroških let, nevarnost, da bi zašli na kriva pota pa je še vedno velika. Zato smo se, v sodelovanju z Misijonskim središčem, odločili, da bomo skušali zbrati sredstva za odkup hiše, ki je v neposredni bližini obstoječe. Najlažje si boste predstavljali za kakšno zavetje gre, če ga opišemo kot „vsakodnevni popoldanski oratorij“.

Otroci v Balti znajo pokazati veselje!
Otroci v Balti znajo pokazati veselje!

S. Marta Meško, ki je v Kijevu predstojnica Marijinih sester čudodelne svetinje, se zaveda kako odprtih src so ljudje v Sloveniji in je, v imenu soseter, neizmerno hvaležna za vse darove, s pomočjo katerih že leta lahko delajo za uboge v Ukrajini. Takole je spregovorila za oddajo Naš gost: „Ne smemo pozabiti, da je naše delo pogosto odvisno od močnega zaledja v Sloveniji. O delu in skrbi za uboge, o čutu za pomoč se lahko učimo od ljudi v Sloveniji. Dobro se spomnim akcije, ki je pred letoma vabila k zbiranju plenic za odrasle. Še danes prihajajo darovi, brez katerih ne bi bilo uspeha. Hvala za darove, ki so namenjeni nakupu hrane, zdravil in vsega gradiva, brez katerega ne bi mogli pomagati pomoči potrebnim. Bog nam prek Slovencev vedno znova pokaže, da obstajajo dobrotniki, ki jim je mar za druge!“
Ob oddaji obvestila o daru prek zgornjega spletnega obrazca lahko letos izberete tudi možnost, da boste dar nakazali prek spletne banke. V potrditvenem elektronskem sporočilu vam bomo poslali podatke, ki jih za nakazilo potrebujete. Ti so sicer naslednji:

  • prejemnik: Misijonsko središče Slovenije, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
  • IBAN SI56 0201 4005 1368 933
  • koda namena: CHAR
  • namen plačila: pomoč otrokom v Ukrajini
  • referenca: SI00 279224

Tudi zaradi tovrstnih prepričanj, upamo prositi in smo prepričani, da boste poslušalci Radia Ognjišče tudi letos pomagali pri skupnem dobrem delu. Hvala že vnaprej!

Vabljeni na Pustno sobotno iskrico 2018!
Vabljeni na Pustno sobotno iskrico 2018!

Povejmo, da bodo letos na Pustni sobotni iskrici nastopili: ansambel Mladi Belokranjci, Sten Vilar in Luka Sešek. Telefonska akcija zbiranja sredstev pa bo v soboto, 10. februarja, tekla od devete do petnajste ure.

Ne spreglejte: