Ljubljana, torek, 19. marec 2019, 16:16

Novozelandska premierka: Raje izgovarjajte imena žrtev

Je streljanje na Nizozemskem odgovor na teroristični napad na mošeji v Christchurchu na Novi Zelandiji? Oblasti naj bi preverjale tudi to možnost. Spominu na 52 žrtev avstralskega skrajneža Brentona Tarranta so se medtem s polaganjem cvetja in prižiganjem sveč poklonili tisoči. Premierka Jacinda Ardern je med drugim napovedala spremembe orožarske zakonodaje.

Nizozemska žaluje za žrtvami streljanja na tramvaju v Utrechtu

Nizozemska žaluje. Zastave po državi visijo na pol droga v spomin na žrtve streljanja na tramvaju v Utrechtu, ljudje na mestu krvavega dejanja polagajo rože in vence. Policija preiskuje motiv napada, ki je terjal tri življenja in pet ranjenih. Izključena nista ne družinski spor ne terorizem.

Skodelica kave

Pred časom me je uslužbenka v enem od gostinskih lokalov ogovorila s širokim nasmehom: »Tale vaša kavica bo pa na moj račun.« Spomnil sem se je. Kak mesec nazaj me je prepoznala kot voditelja na Radiu Ognjišče in me s solznimi očmi prosila, če lahko takoj posredujem molitveni namen za njeno prijateljico, ki se je hudo poškodovala pri delu....

Nadškof Cvikl na praznik sv. Jožefa opozoril na brezposelnost in suženjsko delo

Danes so v ospredju očetje, obrtniki, delavci in krščanske družine. Kot omenjeno, goduje njihov zavetnik sv. Jožef, mož Device Marije in Jezusov skrbnik. Praznik je v slovenskem prostoru zelo razširjen, saj je sv. Jožef tudi zavetnik slovenskih dežel in glavni zavetnik novomeške škofije.

Veteranske organizacije nekdanjega režima od države prejele več kot 600 tisoč evrov

11 društev in zvez, ki delujejo na področju vojnih veteranov, si bo razdelilo 1,5 milijona evrov. Več kot 600 tisočakov bodo prejela društva, ki z osamosvojitvijo nimajo nič. Po besedah predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleša Hojsa gre za veliko anomalijo v sistemu.

Novi nuncij v Sloveniji iz Francije

Slovenija je na današnji praznik sv. Jožefa dobila novega apostolskega nuncija. Papež je na to mesto imenoval nadškofa Jean-Marija Speicha, ki je hkrati tudi predstavnik Svetega sedeža na Kosovu.

Bodo mlade družine našle prostor v župniji?

S praznikom sv. Jožefa že tradicionalno začenjamo tudi teden družine. Lani so bili v središču Tedna družine zakonci, letos pa družine z majhnimi otroki.

Možje, trdni v veri, so opora družini in tudi duhovnikom

Na god sv. Jožefa je bila v našem studiu gneča, kot je v oddaji Svetovalnica še ni bilo. Štirje možje, ki svojo duhovnost krepijo v skupinah za moške, so spregovorili o vlogi moža in očeta v današnjem svetu in življenju.

Poskrbimo za energijo, da ohranimo zdravje

V tokratni oddaji Svetovalnica smo s sestro Nikolino govorili o postni hrani, tudi o tem ali z zelenjavo dobimo dovolj energije za telo. Spraševali ste o kuhanju goveje juhe, orehih, pečenju krompirja in zakaj se olje pri cvrtju peni.

Kako Frančišek spreminja najbolj ekskluziven klub na svetu?

Danes mineva 6 let od umestitve papeža Frančiška, ki je bil za 266. papeža izvoljen 13. marca 2013. Kako je v teh letih spremenil podobo Cerkve?

Novi nuncij v Sloveniji iz Francije

Slovenija je na današnji praznik sv. Jožefa dobila novega apostolskega nuncija. Papež je na to mesto imenoval nadškofa Jean-Marija Speicha, ki je hkrati tudi predstavnik Svetega sedeža na Kosovu.

Aktualno

Novi nuncij v Sloveniji iz Francije

Slovenija je na današnji praznik sv. Jožefa dobila novega apostolskega nuncija. Papež je na to mesto imenoval nadškofa Jean-Marija Speicha,...

Slovenija

Nadškof Cvikl na praznik sv. Jožefa...

Danes so v ospredju očetje, obrtniki, delavci in krščanske družine. Kot omenjeno, goduje njihov zavetnik sv. Jožef, mož Device Marije in Jezusov...

Komentarji

Skodelica kave

Pred časom me je uslužbenka v enem od gostinskih lokalov ogovorila s širokim nasmehom: »Tale vaša kavica bo pa na moj račun.«...


Svet

Novozelandska premierka: Raje izgovarjajte...

Je streljanje na Nizozemskem odgovor na teroristični napad na mošeji v Christchurchu na Novi Zelandiji? Oblasti naj bi preverjale tudi to možnost....

Slovenci po svetu

Mladi rojaki sodelovali pri Akamasoa...

Vsem je dobro znano delo slovenskega misijonarja na Madagaskarju Petra Opeke. Njegovemu zgledu je v Argentini sledil Gastón Viggo, ki ima že tri...

Radijski utrip

Možje, trdni v veri, so opora družini in...

Na god sv. Jožefa je bila v našem studiu gneča, kot je v oddaji Svetovalnica še ni bilo. Štirje možje, ki svojo duhovnost krepijo v...

vabljeni k ogledu

Z vami v etru:

Današnji molitveni namen:

za škofa Jožefa Smeja, ki obhaja godovni praznik; da bi prijatelj, ki ima raka, da bi čim bolje okreval; za uspešno zdravljenje vnuka, ki so mu diagnosticirali tumor v glavi.


Molimo za uspeh radijskega misijona (7. - 13. april):
Gospod, rekel si naj bomo kakor otroci. V času radijskega misijona prebudi v nas otroško srce, da bomo v svoji veri začutili Tvojo brezpogojno ljubezen. Naj po našem Odrešeniku in na priprošnjo nebeške Matere Cerkev spet postane mlada. Amen.
Sporočite nam svoj molitveni namen!

vabljeni k ogledu
vabljeni k ogledu