Ljubljana, nedelja, 22. september 2019, 08:19

Vseslovenska duhovna posvojitev nerojenih otrok

Duhovna posvojitev nerojenih otrok
Foto © Zavod Živim

Zavod Živim in Gibanje za otroke in družine sta začela pobudo Vseslovenska duhovna posvojitev nerojenih otrok. V naši državi se vsako leto s splavom konča več kot 4000 nerojenih življenj. S pobudo želijo najti in pridobiti vsaj 4000 ljudi, ki bi duhovno posvojili nerojenega otroka in zanj molili 9 mesecev.

Z molitvijo lahko posvojite nerojenega otroka, ki ga morda sploh ne poznate in ga morda nikoli ne boste spoznali, a mu boste z molitvijo rešili življenje.

»V tem svetem letu usmiljenja smo s to pobudo želeli storiti še zadnje dejanje usmiljenja,« je pojasnila Katarina Nzobandora iz Zavoda Živim in izrazila veselje, »ker prihajajo pozitivni odzivi. Veliko ljudi se vključuje v to molitev.«

Molitev deluje tam, kjer mi ne moremo - v srcu mame, ki je v stiski in morda ravno zdaj premišljuje o umetnem splavu. Na tak način bi »pomagali mamam, da bi se odločile za življenje. Namen te molitve je, da bi mama, ki razmišlja o splavu, prejela življenje, in da bi oče, če je le možno, prejel vlogo očeta v življenju tega otroka. Želimo si, da bi našli molivce, se povezali v molitvi in da bi na miroljuben in božji način pomagali končati splav v Sloveniji.«

Kartončke s kratko molitvijo lahko dobite po župnijah, se obrnete na Zavod Živim ali Gibanje za otroke in družine.

Besedilo molitve:

Prvič se zmoli naslednje:

Jaz,

…..................................

se trdno odločam, da bom od današnjega dne

…..................................................

devet mesecev redno molil za dete, ki mu grozi

končanje življenja in za njegovo mamico in očka.

S tem sem duhovno posvojil tega otroka,

ki ga sedaj pozna samo Bog.

Presveta Devica Marija pomagaj mi na tej poti!

 

Vsak dan se nato moli:

Gospod Jezus, na priprošnjo tvoje Matere Marije, ki te je z ljubeznijo nosila in rodila, in svetega Jožefa, moža žive vere in zaupanja v Božjo previdnost, ki je skrbel zate, te prosim za nerojeno dete, ki sem ga duhovno posvojil, ker mu grozi smrtna nevarnost. Prosim te, daj njegovim staršem moči, poguma in ljubezni, da bodo svojemu otroku podarili življenje, ki si mu ga ti naklonil. Amen.

Ne spreglejte: