Ljubljana, ponedeljek, 16. december 2019, 08:40

Oddajniki in frekvence

V tabeli, v nadaljevanju strani, najdete podatke o naši oddajniški mreži. Naše valove lahko poslušate tudi v omrežjih vseh slovenskih kabelskih operaterjev (če ni tako, jih povprašajte, zakaj...), poslušate pa nas lahko tudi prek interneta ali satelita.

POZOR! Od 13. februarja 2019 ne oddajamo več  s  Svete gore na frekvenci 107,5 MHz. Prosimo, da svoje sprejemnike na tem področju naravnate na oddajnik Trstelj na frekvenci 104,5 MHz.

Oddajamo tudi v digitalnem obrežju Multiplex R1 na področju celotne Slovenije. Več informacij najdete na tej povezavi.

Oddajniki
Oddajniki

 

Krvavec:

104,5 MHz

Boč:

107,3 MHz

Kum:

105,9 MHz

Trstelj:

104,5 MHz

Ilirska Bistrica:

102,4 MHz

Bovec:

104,5 MHz

Kalvarija - Maribor:

104,5 MHz

Lož - Cerknica:

94,8 MHz

Radlje ob Dravi:

96,5 MHz

Ravne - Koroška:

95,7 MHz

Tinjan:

91,0 MHz

Koper:

105,9 MHz

Tolmin:

91,2 MHz

Beli Križ :

99,7 MHz

Črnomelj:

95,9 MHz

Murska Sobota:

91,8 MHz

Gornja Radgona:

105,9 MHz

Planina - Ajdovščina:

91,2 MHz

Kranjska Gora:

102,3 MHz

Postojna:

89,1 MHz

Mozirje:

105,9 MHz

Trška Gora - Novo mesto:

97,1 MHz

Ljubljana - Šance:

104,8 MHz

Krško:

107,3 MHz

 

Radio Ognjišče na satelitu EUTELSAT 16 stopinj vzhodno

VAŽNO! V nedeljo 15. aprila 2018 se bo spremenila frekvenca in polarizacija pri našem satelitskem oddajanju. Frekvenca bo odslej 11 345 MHz, polarizacija pa horizontalna (H). Točne podatke najdete v nadlajevanju. V primeru morebitnih težav vam je na voljo naša tehnična služba na elektronskem naslovu okvare@ognjisce.si.

1. septembra 2009 smo začeli z rednim oddajanjem našega radijskega programa na satelitu Eutelsat, ki je stacioniran na geoorbitalni poziciji 16 stopinj vzhodno. Konec  januarja 2010, so se zaradi okvare satelita W2, spremenili nekateri parametri našega satelitskega oddajanja. V nadaljevanju najdete vse potrebne podatke za sprejem našega programa prek satelita.

Eutelsat zemljevid pokrivanja
Eutelsat zemljevid pokrivanja

Območje, kjer nam lahko prisluhnete preko satelitskega oddajanja ostaja nespremenjeno oziroma se je še celo povečalo. Z temno oranžno barvo je označeno območje, kjer nas lahko spremljate z anteno premera manj kot 60 cm, na drugih območjih pa potrebujete večji premer sprejemne antene. Bolj kot je barva svetla, večjo anteno potrebujete.

Tehnični podatki satelitskega oddajanja:
Satelit:
EUTELSAT W3C
Pozicija:
16 stopinj vzhodno
Frekvenca:
11345 MHz
Polarizacija:
H - horizontalna
SR:
30000
FEC:
3/4
SID:
3002
AUDIO-pid:
3202
PMT-pid:
3201
Ime programa:
OGNJISCE RADIO
Program radia Ognjišče na satelitu ni kodiran.

Oddajna antena v Domžalah
Oddajna antena v Domžalah

Prvi maj 2004 bo v slovenski zgodovini zaradi vstopa v EU za vedno ostal pomemben zgodovinski mejnik. Prav tako se bomo tega datuma še dolgo spominjali tudi na Radiu Ognjišče. Z začetkom oddajanja našega programa (takrat preko satelita HOT BIRD 3) je bil narejen velik korak k poslušalcem, ki nas zaradi oddaljenosti ali slabega signala doslej niste (o) mogli spremljati.

Prvi v Sloveniji smo sicer že 15. aprila 1997 začeli z neprekinjenim oddajanjem našega živega radijskega programa s pomočjo interneta, vendar ima ta tehnična novost poleg lepe lastnosti, da nas lahko spremljate kjerkoli na Zemlji (in tudi v vesolju), kjer je mogoč dostop do svetovnega spleta, tudi veliko pomanjkljivosti, in sicer omejeno število poslušalcev ter zahtevo po osebenem računalniku. S prehodom na satelit pa se je ponudila možnost sprejema ponuja vsem po Evropi, tudi Bližnjem vzhodu in v severni Afriki, ki imate digitalen satelistski sprejemnik in anteno, usmerjeno proti satelitu EUTELSAT 16 stopinj vzhodno.

Oddajno - kontrolna soba Poslovno tehničnega centra satelitskih komunikacij STN v Dobu pri Domžalah
Oddajno - kontrolna soba Poslovno tehničnega centra satelitskih komunikacij STN v Dobu pri Domžalah

 

Pogosto zastavljena vprašanja in odgovori nanje

 • Kaj potrebujem za poslušanje?

Digitalni satelitski sprejemnik, anteno s premerom vsaj 60 cm in aktivne zvočnike, televizor ali HIFI napravo.

 • Še kakšni drugi pogoji?

Odprt pogled proti jugu. 30 stopinj nad horizontalo ne sme biti ovir - hrib, drevje, druge stavbe ipd.

 • Ali moram imet TV prižgan?

Ne, sicer je TV skoraj obvezen pri nastavljanju sprejemnika, ker le tako lahko vidite kje v menijih se nahajate. Ko pa imate program radia Ognjišče v sprejemniku shranjen, za poslušanje radia potrebujete le na satelitski sprejemnik priključene npr. aktivne (npr. računalniške) zvočnike ali HI-FI - glasbeni stolp - ojačevalec. Vhod zvočnikov ali HI-FI (aux ipd.) povežete z "AUDIO OUT" priključki, ki se nahajajo na zadnji strani sprejemnika

 • Ali lahko poslusam radio in gledam TV?

Lahko gledate TV programe, ki jih sprejemate z zemeljskih oddajnikov, ne morete pa gledati satelitskih programov in hkrati poslušati satelitskega Radia Ognjišče. Če bi to želeli, bi morali zamenjati LNB z dvojnim in dokupiti še en sprejemnik.

 • Satelitsko imam v dnevni sobi, radio pa želim poslušati še kje drugje?

Zvočnike morate povezati kot je opisano v točki 3. Vzporedno lahko priključite tudi več aktivnih zvočnikov po prostorih, kjer bi radi poslušali radio Ognjišče.

 • Kje lahko dobim več informacij o satelitskih sprejemnikih, satelitih, antenah...?

Za različne tipe sprejemnikov in druga vprasanja priporočamo forum http://forum.sibila.si/
Poglejte navodila vašega sprejemnika, priporočamo pogovor z vašim monterjem anten, ki vam bo uredil sprejem satelitov po vaših željah in potrebah.

 • Imam digitalni satelitski sprejemnik, usmerjen na satelit ASTRA in/ali HOTBIRD. Je kakšna možnost za sprejemanje z isto anteno tudi satelit EUTELSAT?

Z manjšimi stroški lahko sprejemate na isti anteni tudi satelit EUTELSAT. Dokupiti je potrebno še en LNB, nosilec zanj ter razdelilnik. Sprejemnik mora podpirati protokol DiSEqC, da lahko krmili razdelilnik. .

 • Imam analogni satelitski sprejemnik. Je kakšna možnost za sprejem?

Naš program lahko spremljate samo z digitalnim satelitskim sprejemnikom.

Naj vas še enkrat opozorimo! Veseli bomo vseh odzivov in seveda tudi vprašanj, na katera bomo radi poskušali odgovoriti.

 

Na internetu oddajamo že 22 let

15. aprila 1997 smo postali prva slovenska radijska postaja, ki ste ji lahko prek interneta prisluhnili kjerkoli po svetu, 24 ur na dan. V teh 22. letih so se zgodile številne tehnične spremembe in izboljšave našega oddajanja, vse z namenom, da bi naš glas lahko slišali v čimboljši kakovosti. Trenutno nam prek interneta lahko prisluhnete v štirih različnih tehnikah, kar seveda pomeni večjo izbiro za vse tiste, ki nas poslušate preko medmrežja na najrazličnejših napravah.

Opus kodek vse bolj uveljavljen

Čeprav se je že zdelo, da bomo za vedno ostali ujetniki vojne med audio kodeki in njihove zelo različne podprtosti tako pri izdelovalcih naprav, kot tudi posameznih spletnih brskalnikov, pa je v zadnjem času vendarle prišlo do preboja. Z velikimi koraki stopa v ospredje odprtokodni Opus kodek, ki ponuja izjemne tehnične lastnosti in svoje konkurente užene pravzaprav pri vseh hitrostih bitnega pretoka. Kaže tudi, da bo prav kmalu podprt v vseh glavnih brskalnikih, zanj se je odločil tudi Skype, kar mu daje velike možnosti uveljavitve.


Opus audio kodek:
 
Uživajte v poslušanju! (80 kbps, stereo)
Odpri predvajalnik v svojem oknu...
Priporočeni predvajalniki: VLC


Poslušanje na tablicah in telefonih

Tik pred začetkom letošnjega radijskega misijona smo pripravili android aplikacijo, ki poleg poslušanja našega programa v živo omogoča tudi dostop do zadnjih novic in različnih drugih radijskih vsebin, ter poenostavlja možnost stika z nami.

Le klik torej, oziroma dva, in že nas lahko poslušate v živo, 24 ur na dan, kjerkoli ste. Na ekranu lahko vidite, katero pesem vrtimo in če vam je všeč, že imate dovolj informacij za klic in naročilo glasbenega voščila. Med tem lahko preberete povzetke naših zadnjih novic, ob kliku nanje pa se vam odprejo v celoti, da lahko poslušate tudi posnetke pogovorov in oddaj.

V meniju sledijo hitre povezave do objavljenih vabil, obvestil ter tudi osmrtnic. Če ste jih morda v našem programu preslišali, jih lahko na vaši mobilni napravi kadarkoli preberete, med tem pa neovirano poslušate naš program.

Enostavna namestitev prek Google Play

Aplikacijo najbolj enostavno na vaš telefon ali tablico z android sistemom namestite prek Google Play oziroma Trgovina Play. V iskalno mesto vpišete "radio ognjišče" in izberete aplikacijo z našim logotipom. Kliknete Namesti in Odpri in to je vse.

Android aplikacija Radia Ognjišče
Android aplikacija Radia Ognjišče

Klikni na Google Play
Klikni na Google Play za namestitev aplikacije

Poenostavljena komunikacija

Aplikacija omogoča enostaven klic v studio ali naše tajništvo, prav tako pa nam lahko pošljete elektronsko sporočilo. Tako lahko na preprost način sodelujete v oddajah v živo ali naročite naše storitve, na primer radijska voščila. Ne skrbite: med telefonskim klicem bo predvajanje našega programa utišano.

Spremljajte nas na Youtubu, sledite nam na Facebooku, Twitterju ali v Google+, kar na vašem mobilnem telefonu, ki je vedno z vami. Povezave do naših profilov na socialnih omrežjih vam omogočajo hiter stik z nami, veseli pa bomo tudi vaših mnenj in odzivov. Aplikacija vam v nekaj sekundah na zemljevidu prikaže tudi kje se nahajamo in vam svetuje najhitrejšo pot do našega studia. Veseli bomo vašega obiska!

Vsem tistim, ki nas še naprej želite poslušati s pomočjo samostojnih audio odjemalcev pa pridejo prav povezave v nadaljevanju strani. Prijetno poslušanje. Veseli bomo vaših odzivov.

Vse možnosti poslušanja:

Poslušanje s pomočjo HTML 5 audio predvajalnika
HTML 5 ptredvajalnik deluje na (skoraj) vseh sistemih. Predvsem ga svetujemo, če naš program poslušate na tablicah in telefonih.

Oddajanje za WM predvajalnik:
 
Prisluhni! (128 kbps)
 
Priporočeni predvajalniki: Windows Media Player 9 ali novejši


AAC+V2 stereo oddajanje

Kodiranje AAC+V2:
 
Prisluhni! (64 kbps, 44100 Hz, stereo) (Alternativa XSPF playlist!)

 
Priporočeni predvajalniki: Winamp, VLC


Kodiranje MP3:
 
Prisluhni! (128 kbps, 44100 Hz, stereo)
 
Priporočeni predvajalnikiWinamp, VLC


Opus audio kodek:
 
Prisluhni! (64 kbps, stereo)
Odpri predvajalnik v svojem oknu...
Priporočeni predvajalniki: VLCV primeru, da vam programska oprema, ki jo imate nameščeno na vašem računalniku, javlja napake ob poskusu poslušanja našega novega oddajanja, vam predlagamo, da namestite najnovejše verzije programov, ki jih priporočamo ob posameznih načinih internetnega oddajanja. To še posebej velja za Windows Media Player, ki naj bo vedno najnovejši.

V praksi se izkaže, da je najmanj težav s poslušanjem, če imate nameščen brezplačni odprtokodni VLC predvajalnik. Najdete ga tukaj.

Nekateri poročajo, da so imeli težave s poslušanjem po tem, ko so namestili varnostne popravke operacijskega Windows. Ponavadi pomaga, če na novo namestite enega od zgoraj omenjenih programov.

Drage prijateljice, dragi prijatelji, prisrčno pozdravljeni!

Oddajo PRO ob ponedeljkih ob 20.00 začnem z eno od misli, ki opevajo prijateljstvo. Zato naj bo tudi na začetku tega zapisa. Modri Cicero, ki je živel v 1. stoletju pred Kristusom, je zapisal: "Prijateljstvo doda sijaj uspešnosti in olajša breme nesreče, tako da ga porazdeli med oba."

Darovi PRO so pomemben vir preživetja, saj predstavljajo kar 40% vseh prihodkov, brez katerih Radio Ognjišče ne bi mogel biti to, kar je.“

„Darovi PRO so pomemben vir preživetja, saj predstavljajo skoraj 50% vseh prihodkov, brez katerih Radio Ognjišče ne bi mogel biti to, kar je.“

Že v prvi oddaji PRO, ki je bila v decembru 1994 sem na vse poslušalce naslovil prošnjo: Postanite dobrotnik Radia Ognjišče in pomagajte nam širiti družino Prijateljev Radia Ognjišče.

Še vedno drži in bo držalo, da brez darov poslušalcev ne bi mogli preživeti in se ne razvijati, zato smo vam hvaležni za vsak evro, ki nam ga nakažete. Močno si želimo, da bi nagovorili sorodnika, prijatelja, za katerega veste, da nas rad posluša, pa še ni član PRO, naj to postane. Vsak novi PRO šteje in če bi vsak pridobil samo ENEGA novega prijatelja, bi se krog podpornih članov tako razširil, da bi v nas bilo manj skrbi za razvoj in obstanek. Morda se sliši grobo, toda resnica je, da na leto več naših PRO-jevcev zapre oči za ta svet kot se vpiše novih. Zato velja naša iskrena prošnja za priporočilo. Saj veste: Priporočim – pomagam. In še: Skup' držimo, pa bo šlo!

Marsikaj smo že preživeli, tudi skupaj z vami, in upamo, da marsikaj še bomo. Sredstva, zbrana z vašo pomočjo in pomočjo novih prijateljev, bomo še naprej skrbno "obračali" in porabili za kritje materialnih stroškov, ki iz dneva v dan naraščajo. Zmanjšujejo pa se darovi in tudi prihodki z naslova "oglasi". Ne prosimo veliko – le za 2,5 € na mesec oz. 30 € na leto.

Novim prijateljem, prosimo, povejte, da se jim želimo oddolžiti na več načinov:

 • z radijskim programom, ki ga skrbno pripravljamo, sleherni dan, od jutra do večera;
 • s tedensko oddajo PRO vsak ponedeljek ob 20.00;
 • z brezplačno revijo PRO, ki jo izdajamo dvakrat letno;
 • z voščilom ob rojstnem dnevu (če nam zaupajo podatek o datumu rojstva), ki je vssak dan ob 12.12;
 • s popustom na vse radijske storitve (25 % na glasbena voščila in osmrtnice);
 • s srečanji PRO, počitnicami, koncerti in drugimi dogodki …

Ob sklepu se vam želim še enkrat zahvaliti za vašo zvestobo in podporo. Ne le finančno. Tudi za vse molitve, ki nam jih namenjate in jih čutimo - Božja roka nas tudi z vašo pomočjo spremlja in podpira. Hvaležen sem vam za konkretne pohvale in seveda tudi za vso kritiko, če je le na mestu. Vemo, da smo lahko v marsičem še boljši, a vemo tudi, da nismo najslabši. Trudimo se po svojih najboljših močeh! 23 let smo že z vami. Še se spominjam naših začetkov … Kako mladi in naivni smo bili, zanosno smo verjeli v velike načrte in danes lahko s ponosom rečem, da smo jih izpolnili in jih še hočemo izpolnjevati. Še vedno imamo sanje, še vedno imamo zanos in voljo, ob tem pa imamo zdaj še veliko več izkušenj in znanja ...

V prazničnih dneh vam želim obilo doživetij Božje bližine, ki naj v vas in pri vaših domačih ustvari okolje miru in zadovoljstva, predvsem pa ljubezni in zaupanja, da nas v svoji ljubezni vodi dobrotna Božja roka. V imenu vseh sodelavcev iskreno zapišem: Radi vas imamo!

Kdo je PRO?

PRO (Prijatelj Radia Ognjišče) je naš zvesti radijski prijatelj, ki Radio Ognjišče posluša iz dneva v dan, z njim živi in ga tudi finančno podpira, z vsaj 30 € na leto. Zaporedna številka PRO-jevcev je zdaj že okoli 22.000, a v resnici je PRO-jevcev manj kot 15.000. Ne moremo mimo resnice, da se naši podporni člani poslavljajo od zemeljskega življenja, in le redko se zgodi, da na njihovo mesto stopijo njihovi družinski člani. Zato naša velika prošnja: Postani PRO tudi ti!

Kakšne so ugodnosti PRO?

 • Našim Prijateljem Radia Ognjišče je namenjena tedenska oddaja vsak ponedeljek ob 20.00. Vsak dan ob 12.12 v programu voščimo PRO-jevcem, ki praznujejo rojstni dan. Seveda samo tistim, ki nam zaupajo svoje rojstne podatke in si to želijo.
 • Dvakrat letno svojim prijateljem na dom pošljemo brezplačno obsežno revijo PRO, ki ima preko 60 strani in naše zveste poslušalce obvešča o radijskih dogodkih ter jih med seboj povezuje. Enkrat v spomladanskem času, drugič pa v začetku decembra. Veseli smo, da nam moderna tehnologija omogoča listanje revije tudi v elektronski obliki.
 • Prijatelji Radia Ognjišče so upravičeni do 25% popusta pri radijskih čestitkah in osmrtnicah.
 • Vsaj enkrat na leto pripravimo srečanje Prijateljev Radia Ognjišče z drugimi poslušalci in radijskimi sodelavci. Pripravljamo pa tudi poletne in mini zimske počitnice.

Kako postati PRO? Enostavno!

 • Lahko nas pokličete na 01/512-11-26 in nam sporočite, da bi radi postali naš prijatelj, podporni član, naša prva pomoč, zaradi katere sploh lahko obstajamo.
 • Če vam je nerodno, lahko to namesto vas naredi vaš sorodnik, prijatelj, kdorkoli; lahko pokliče in vas „prijavi“, lahko pa kar sami napišete na list papirja svoje podatke, rojstni datum, zapakirate v kuverto in pošljete na Radio Ognjišče, Štula 23, 1210 Lj - Šentvid
 • Svoj "ZA" (latinska beseda PRO pomeni "ZA") na naš klic: "Podprite nas!" lahko sporočite tudi po fax-u 01/512-16-47 ali elektronski pošti pro@ognjisce.si.
 • Glede na to, da ste nas našli na spletu, bo gotovo najhitrejša pot do včlanitve izpolnitev elektronske prijavnice, ki jo najdete v nadaljevanju strani.
 • Prijatelji v tujini lahko podprete naše delovanje z darom preko PayPal:

Predlagani minimalni mesečni dar je 2,50 € in predlagana letna najnižja vsota prispevka je 30 €. Vsak pa prispeva, kolikor zmore. Ne bomo vas terjali, nič grdo gledali, vsak evro je dobrodošel, če je dan iz srca. Predlagamo pa, da svoj dar nakažete za nekaj mesecev skupaj in se tako izognete visokim stroškom provizije pri plačevanju položnic.

Pa še eno prošnjo imamo. Če veste, da koga od naših PRO-jevcev ni več med nami, ker je odšel v večnost, nas o tem čim prej obvestite. Nerodno je voščiti za rojstni dan nekomu, ki je že odšel v večnost. Če nam sorodniki in znanci ne sporočijo, tega res ne moremo vedeti.

Postanem PRO. In kaj se zgodi potem?

Takoj po prejetju vaše prijave vam po pošti pošljemo poseben dopis, položnico in sporočimo vašo osebno številko PRO. Nanjo se sklicujete pri nakazovanju prispevkov.

Lahko pa plačujete tudi preko trajnika, ki ga odprete pri vaši matični banki. Potrebujete samo številko našega transakcijskega računa: SI56 1910 0001 1386 787 in številko PRO, ki smo vam jo določili. Višino zneska določite sami.

Obveščamo vas, da smo zamenjali banko in odprili nov transakcijski račun:

Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787

DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.

POSLOVALNICA I KOPER

ZORE PERELLO GODINA 2

6000 KOPER-CAPODISTIRA

Hvala. In prosim.

Vsem zvestim PRO-jevcem iskrena "hvala", vsem novim prijateljem pa naš "prosim" za vaš dar. Dokler vas bo veliko, bo tudi dovolj sredstev, s katerimi bomo ohranjali že pridobljeno kakovost in jo še izboljšali. Sredstva, zbrana s pomočjo PRO, skrbno obračamo in porabimo za kritje materialnih stroškov, ki na žalost iz dneva v dan naraščajo. Skup' držimo, pa bo šlo!

Radijski spored

Vodeni oziroma moderirani program oddajamo vsak dan med 5.00 in 22.00. V ostalih urah lahko poslušate nočni glasbeni program, na katerega začetku so na sporedu ponovitve nekaterih dnevnih oddaj.
Prijetno poslušanje in vabljeni v našo družbo!

Program po dnevih:

Ponedeljek

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.10 Bim, bam, bom 7.30 Poročila 7.50 Spominčice 8.00 Svetovalnica 8.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 9.00 Poročila, osmrtnice, obvestila 9.20 Iz Betanije 10.00 Poročila 10.15 Kulturni utrinki 11.00 Poročila 11.15 Šport 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Radijsko okno 14.00 Poročila 14.30 Komentar Domovina.je 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Spominčice 17.00 Poročila 17.02 Spoznanje več, predsodek manj 18.00 Mozaik dneva 18.50 Spominjamo se 19.00 Sveta maša 19.40 Radio Vatikan 20.00 PRO 21.00 Pevci zapojte

Ponovitve: 22.00 Kmetijska oddaja 23.00 Svetovalnica 24.00 Slovencem po svetu 2.00 Moja zgodba 3.20 Šport 4.25 Kulturni utrinki 4.40 Radio Vatikan

Torek

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.10 Bim, bam, bom 7.30 Poročila 7.50 Pesem z zgodbo 8.00 Svetovalnica 8.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 9.00 Poročila, osmrtnice, obvestila 9.20 Zakladi naše dediščine 10.00 Poročila 10.15 Kulturni utrinki 11.00 Poročila 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Klepetalnica 14.00 Poročila 14.30 Naš pogled 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Pesem z zgodbo 17.00 Poročila 17.02 Sol in luč 18.00 Mozaik dneva 18.30 Naš pogled – ponovitev 18.50 Spominjamo se 19.00 Sveta maša 19.40 Radio Vatikan 20.00 1. Družinska kateheza, 2. Globine, 3. Srečanja, 4. Za več sožitja / Modrost v očeh 5. Kultura odnosov 21.00 Od slike do besede

Ponovitve: 22.00 Spoznanje več ... 23.00 Svetovalnica 24.00 PRO 2.00 Pevci zapojte 3.20 Šport 4.25 Kulturni utrinki 4.40 Radio Vatikan

 

Sreda

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.10 Bim, bam, bom 7.30 Poročila 7.50 Spominčice 8.00 Svetovalnica 8.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 9.00 Poročila, osmrtnice, obvestila 9.20 Iz Betanije 10.00 Poročila 10.15 Kulturni utrinki 11.00 Poročila 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 14.00 Poročila 14.30 Časnik.si 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Spominčice 17.00 Poročila 17.02 Pogovor o … 18.00 Mozaik dneva 18.50 Spominjamo se 19.00 Sveta maša 20.00 "A štekaš?"- mladinski večer, 5. Ritem srca XXL 21.30 Ritem srca

Ponovitve: 22.00 Kolokvij / Mladoskop 23.00 Svetovalnica 23.30 Radio Vatikan 24.00 Torkov večer 2.00 Od slike do besede 4.25 Kulturni utrinki 4.40 Radio Vatikan

Četrtek

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.10 Bim, bam, bom 7.30 Poročila 7.50 Pesem z zgodbo 8.00 Svetovalnica 8.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 9.00 Poročila, osmrtnice, obvestila 9.20 Ni meje za dobre ideje 10.00 Poročila 10.15 Kulturni utrinki 11.00 Poročila 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Klepetalnica 14.00 Poročila 14.30 Iz Družine 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Pesem z zgodbo 17.00 Poročila 17.02 Via positiva 18.00 Mozaik dneva 18.50 Spominjamo se 19.00 Sveta maša 19.40 Radio Vatikan 20.00 Ob radijskem ognjišču 21.40 Radijski roman

Ponovitve: 22.00 Pogovor o … 23.00 Svetovalnica 24.00 Via positiva 3.20 »A štekaš?« 4.25 Kulturni utrinki 4.40 Radio Vatikan

Petek

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.10 Bim, bam, bom 7.30 Poročila 7.50 Uspešnice vaše in naše mladosti 8.00 Svetovalnica 8.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 9.00 Poročila, osmrtnice, obvestila 9.20 Iz Betanije 10.00 Poročila 10.15 Kulturni utrinki 11.00 Poročila 11.15 Šport 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Vabilo na pot 14.00 Poročila 14.30 Komentar tedna 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Uspešnice vaše in naše mladosti 17.00 Poročila 17.02 Doživetja narave 18.00 Mozaik dneva 18.30 Komentar tedna - ponovitev 18.50 Spominjamo se 19.00 Sveta maša 19.40 Radio Vatikan 20.00 Petkov večer 21.00 Kolokvij / Mladoskop

Ponovitve: 22.00 Sol in luč 23.00 Svetovalnica 24.00 Ob radijskem ognjišču 2.00 O klasiki drugače 3.20 Šport 4.25 Kulturni utrinki 4.40 Radio Vatikan

Sobota

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.55 Duhovni pomislek 7.00 Zvonjenje 7.30 Poročila, osmrtnice, obvestila

7.50 Pojte Gospodu vsi 8.00 Iz naših krajev 9.00 Sobotna iskrica 11.00 Za življenje 11.55 Duhovni pomislek 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 Voščimo PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Voščila 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Pojte Gospodu vsi 17.00 Poročila 17.02 Naš gost 18.30 Iz naših krajev - ponovitev 18.50 Spominjamo se 19.00 Sobotni duhovni večer 19.40 Radio Vatikan 20.00 Sobotni duhovni večer

Ponovitve: 22.00 Za življenje 23.00 Doživetja narave 24.00 1. Klepet z Metko Klevišar, 2. Luč v temi, 3. Graditelji 4. Vstani in hodi, 5. Graditelji 1.00 Sobotni duhovni večer 4.15 Radijski roman 4.40 Radio Vatikan

Nedelja

5.00 Rožni venec 5.30 Poročila 5.45 Za smeh 5.50 Pričevalci vere 6.00 Napovednik 6.25 Vreme v živo 6.30 Poročila 6.50 Duhovni nagovor 7.00 Zvonjenje 7.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 7.50 Pojte Gospodu 8.00 Utrip Cerkve v Sloveniji 8.45 Pojdite in učite 9.00 Iz življenja vesoljne Cerkve 10.00 Sveta maša 11.00 Kmetijska oddaja 11.50 Duhovni nagovor 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Voščila 15.00 Utrip dneva 15.30 Osmrtnice, obvestila, Kulturni namig 16.00 Pojte Gospodu 17.00 Poročila 17.02 Slovencem po svetu in domovini 18.30 Karitas / Gradimo odprto družbo 18.50 Spominjamo se 19.00 1. Klepet z Metko Klevišar, 2. Luč v temi, 3. Graditelji, 4. Vstani in hodi, 5. Graditelji 19.40 Radio Vatikan 20.00 Moja zgodba 21.00 O klasiki drugače Ponovitve: 22.00 Naš gost 23.00 Utrip Cerkve v Sloveniji 23.45 Pojdite in učite 24.00 Iz življenja vesoljne Cerkve 1.00 Karitas / Gradimo odprto družbo 3.20 Petkov večer 4.40 Radio Vatikan

Sreda, 19. 4. 2017

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Spominčice 08.00 Svetovalnica: Zdravstvena 08.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 09.00 Poročila 9.15 Cent na cent 10.00 Poročila 10.15 Iz Betanije 10.50 Spominjamo se 11.00 Poročila 11.55 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 14.00 Novice 14.30 Časnik.si 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Spominčice 16.30 Kultura 17.00 Novice 17.05 Pogovor o 18.10 Slovencem po svetu 18.30 Mozaik dneva, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan

20.00 "A štekaš?"- mladinski večer Ponovitve: 24.00 Utrip Cerkve na slovenskem 01.30 Svetovalnica 02.00 Od slike do besede 03.00 Melodije s harmoniko 04.25 Kultura 04.40 Radio Vatikan

 

Četrtek, 20. 4. 2017

 

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Pesem z zgodbo 08.00 Svetovalnica: Pravne zagate 08.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 09.00 Poročila 9.15 Sadike iz antike 10.00 Poročila 10.15 V ritmu popularne glasbe 10.50 Spominjamo se 11.00 Poročila 11.55 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Klepetalnica 14.00 Novice 14.30 Iz Družine 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Pesem z zgodbo 16.30 Kultura 17.00 Novice 17.05 Mladoskop 18.10 Slovencem po svetu 18.30 Mozaik dneva, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan 20.00 Ob radijskem ognjišču 22.00 O klasiki drugače, Ponovitve: 23.00 Pogovor o 24.00 Torkov večer 01.00 Ritem srca 01.30 Svetovalnica 02.00 A štekaš? 04.25 Kultura 04.40 Radio Vatikan

 

Petek, 21. 4. 2017

 

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Uspešnice vaše in naše mladosti

08.00 Svetovalnica 08.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 09.00 Poročila 9.15 Ni meje - za dobre ideje 10.00 Poročila, borzni komentar 10.20 Iz Betanije 10.50 Spominjamo se 11.00 Poročila 11.55 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Šport 13.30 Vabilo na pot 14.00 Novice 14.30 Komentar tedna 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Glasbeni spomini 16.30 Kultura 17.00 Novice 17.05 Doživetja narave 18.10 Slovencem po svetu 18.15 Komentar tedna 18.30 Mozaik dneva, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan 20.00 Petkov večer 22.00 Kolokvij, Ponovitve: 23.00 Ob radijskem ognjišču 00.30 Doživetja narave 01.30 Svetovalnica 02.00 V ritmu popularne glasbe 02.30 Šport 03.00 O klasiki drugače 04.25 Kultura 04.40 Radio Vatikan

 

Sobota, 22. 4. 2017

 

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Pojte Gospodu vsi 08.35 Spominjamo se 08.50 Obvestila 09.00 Sobotna iskrica 11.00 Za življenje: Karel Gržan 11.55 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Voščila 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Sodobna krščanska glasba 17.00 Naš gost 18.30 Mozaik dneva, Od petka do petka, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan

20.00 Sobotni duhovni večer (Kateheza: Katehetski urad) Ponovitve: 23.00 Za življenje 24.00 Mladoskop 01.00 Sobotni duhovni večer 4.40 Radio Vatikan

 

Nedelja, 23. 4. 2017

 

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.50 Duhovni nagovor 07.00 Zvonjenje 7.10 Radijska oznanila 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Pojte Gospodu 08.00 Od petka do petka 08.35 Spominjamo se 08.50 Obvestila 09.00 Iz življenja vesoljne Cerkve 09.50 Radijska oznanila 10.00 Prenos sv. maše 11.00 Kmetijska oddaja 11.50 Duhovni nagovor 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Voščila 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Sodobna krščanska glasba 17.00 Slovencem po svetu in domovini18.30 Mozaik dneva, EU v živo, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan 20.00 Moja zgodba 21.00 Klepet z Metko Klevišar 22.00 Radijski roman, Ponovitve: 23.00 Naš gost 24.00 Iz življenja vesoljne Cerkve 01.00 Kolokvij 02.00 Petkov večer 03.30 1. Karitas 2. 4. 5. EU v živo 3. Gradimo odprto družbo 04.40 Radio Vatikan

 

Ponedeljek, 24. 4. 2017

 

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice, Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Spominčice 08.00 Svetovalnica:Kuhajmo s s. Nikolino 08.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 09.00 Poročila 9.15 Kaj pa bonton? 10.00 Poročila 10.15 Iz Betanije 10.50 Spominjamo se 11.00 Poročila 11.15 Šport 11.55 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Radijsko okno 14.00 Novice 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Spominčice 16.30 Kultura 17.00 Novice 17.05 Spoznanje več, predsodek manj:. p. Branko Cestnik 18.10 Slovencem po svetu 18.30 Mozaik dneva, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan 20.00 PRO 21.30 Pevci zapojte Ponovitve: 23.00 Kmetijska oddaja 24.00 Slovencem po svetu 1.30 Svetovalnica 02.00 Ritem srca 03.00 Moja zgodba 04.25 Kultura 04.40 Radio Vatikan

 

Torek, 25. 4. 2017

05.00 Rožni venec 05.30 Poročila 05.45 Za smeh 05.50 Pričevalci vere 06.00 Napovednik 06.20 Vreme v živo 06.30 Novice 06.55 Misli Matere Terezije 07.00 Zvonjenje 07.30 Novice,osmrtnice, obvestila, kulturni namig 07.50 Pesem z zgodbo 08.00 Svetovalnica

08.50 Minute za kmetijstvo in podeželje 09.00 Poročila 9.15 Zakladi naše dediščine 10.00 Poročila 10.15 Melodije s harmoniko 10.50 Spominjamo se 11.00 Poročila 11.50 Misli Matere Terezije 12.00 Zvonjenje, molitev po namenu 12.12 PRO 12.30 Poročila, osmrtnice, obvestila 12.55 Za smeh 13.00 Klepetalnica 14.00 Novice 14.30 Naš pogled 15.00 Utrip dneva, Šport 15.35 Osmrtnice, obvestila, kulturni namig 16.00 Pesem z zgodbo 16.30 Kultura 17.00 Novice 17.05 Utrip Cerkve 18.10 Slovencem po svetu 18.15 Naš pogled 18.30 Mozaik dneva, Šport 19.00 Duhovni večer 19.40 Radio Vatikan

 

20.00 Za več sožitja 21.00 Od slike do besede 22.00 Ritem srca Ponovitve: 23.00 Spoznanje več... 24.00 PRO 1.30 Svetovalnica 02.00 Pevci zapojte 03.00 Pojdite in učite 03.30 Šport 04.25 Kultura 04.40 Radio Vatikan

Cenik radijskih storitev - Tajništvo

Naročila storitev v tajništvu so mogoča vsak delavnik med 07.00 in 14.00 uro:

 • Mojca Močnik
 • Email
 • tel.: 01/512-11-26
 • fax: 01/512-16-47

Obveščamo vas, da smo zamenjali banko in odprili nov transakcijski račun:

Številka TRR: SI56 1910 0001 1386 787

DEŽELNA BANKA SLOVENIJE d.d.

POSLOVALNICA I KOPER

ZORE PERELLO GODINA 2

6000 KOPER-CAPODISTIRA

Cenik glasbenih voščil
Glasbena voščila so v našem sporedu ob sobotah ob 13.00 in v nedeljo, med 13.00 in 15.00 ter 16.00 in 17.00. Voščilo spremljata dve pesmi.

Oblika voščil, čas
Cena z DDV
glasbeno voščilo sobota ali nedelja od 13.00 naprej 20,00 €
poslovno glasbeno voščilo - dve pesmi 50,00 €
glasbeno voščilo za Prijatelje Radia Ognjišče 15,00 €

Kako naročiti glasbeno voščilo na valovih Radia Ognjišče?

Prvo pravilo, ki se ga je dobro držati, je, da se voščilo pravočasno rezervira za željeni dan.

Veseli smo osebnih obiskov v našem tajništvu od ponedeljka do petka med 7.00 in 14.00 uro, ker se lahko pogovorimo o vseh željah in pričakovanjih, pa tudi po finančni plati se stvar najhitreje uredi.

Ker pa smo za mnoge "težko dostopni", nudimo možnost pisne in ustne komunikacije. Pri telefonskem naročilu vas prosimo, da upoštevate delovni čas našega tajništva: od ponedeljka do petka med 7.00 in 14. uro. Tel.: 01 512 11 26.

Rezervaciji voščila mora takoj slediti posredovanje besedila, ki ga lahko pošljete:

 • v pismu na naslov: Radio Ognjišče, p.p. 4863, 1210 LJ-Šentvid

 • po faxu na številko: 01 512 16 47

 • po elektronski pošti

Nemalokrat se zgodi, da je rezervacija voščila zelo zgodnja, toda besedila ni in ni od nikoder in potem ga naročnik pošlje v soboto ali celo v nedeljskem jutru. In potem se lahko zgodi neljuba nevšečnost: voščilo ni prebrano, pri naročniku slaba volja in pri slavljencu žalost. Toda, napaka ni naša, saj opozarjamo, da moramo prejeti besedilo voščil za soboto in nedeljo najkasneje do petka do 12. ure, da lahko Mojca pripravi besedila za dežurnega voditelja in tehnika.

Pri pisni obliki posredovanja besedila glasbenega voščila prosimo, da je zagotovo napisan datum objave in popolni naslov naročnika; po možnosti tudi telefonska številka.

Po objavi voščila vam pošljemo račun s položnico, pri čemer vas prosimo, da se tudi ta obveznost naročnika hitro izpolni. Najbrž veste, da moramo ob izdaji računa takoj plačati 22 % DDV, zato je kar hudo breme za radijo, če se obveznosti s strani naročnika dolgo ne poravnajo.

Sprejem in cenik osmrtnic
Osmrtnice so na programu vsak dan po poročilih ob 9.00, po poročilih ob 12.30 in po informativni oddaji ob 15.30, v nedeljo pa po poročilih ob 7.30, po poročilih ob 12.30 in po informativni oddaji ob 15.30.

POMEMBNO PRI NAROČANJU OSMRTNIC:

Osmrtnice sprejemamo prek telefona 01/512-11-26 ali na elektronski naslov osmrtnice@ognjisce.si.
V primeru, da niste dobili odgovora na poslano elektronsko sporočilo, prosimo pokličite dežurnega na  telefon 01 512 10 00.
(Lahko se namreč zgodi, da je bilo vaše sporočilo obravnavano kot spam.)
Osmrtnice
Cena z DDV
Cena PRO z DDV
prva objava 20,00 € 15,00 €
vsaka nadaljna 10,00 € 7,50 €
Cene za osmrtnice stopijo v veljavo 1. aprila 2017.

Člani PRO imajo 25% popust

Vsem PRO - jevcem (prijateljem radia Ognjišče) nudimo 25% popust pri naročanju glasbenih voščil in osmrtnic. Velja do preklica.

Kontakt

Radio Ognjišče d.o.o.
Trg Brolo 11
6000 Koper, Slovenija
tel.:++386 1 512 11 26
TRR: SI56 1910 0001 1386 787
DŠ:SI12724246
Smo davčni zavezanec.
MŠ:5714621
Družba je registrirana pri Sodišču v Kopru pod številko 1/03750/00 in vpisana v razvid medijev pri Ministrstvu za kulturo RS pod številko 142.

Radio Ognjišče d.o.o je 15. 10. 2004 od Ministrstva za kulturo prejel odločbo (št. 006 - 448 / 2003), ki našemu programu priznava status nepridobitnega radijskega programa posebnega pomena.

Radio Ognjišče d.o.o. je član GZS (Gospodarske zbornice Slovenije).

Vabimo vas, da z nami v čimvečji meri komunicirate po elektronski poti. Kontakni podatki so naslednji:

Splošni naslov:

Radio Ognjišče
PE Studio Ljubljana
Štula 23
p.p. 4863
1210 Ljubljana Šentvid

Tajništvo:

tel.:+386 (0)1 512 11 26
fax.:+386 (0)1 292 75 30

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Marketing:

tel.:+386 (0)1 512 1 512
Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Studio:

(le za sodelovanje v živo)
tel.:+386 (0)1 512 10 00

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Tehnika:

tel.:+386 (0)1 29-27-508

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Glavni urednik:
Franci Trstenjak


tel.:+386 (0)1 29-27-501

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Odgovorni urednik:
Tadej Sadar


tel.:+386 (0)1 29-27-515

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Informativno uredništvo Novinarji - Desk:
mag. Marta Jerebič


tel.:+386 (0)1 29-27-504

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Uredništvo otroškega in mladinskega programa:
Jure Sešek


tel.:+386 (0)1 29-27-531

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Uredništvo dokumentarnega programa:
Robert Božič


tel.:+386 (0)1 29-27-514

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Uredništvo kulturnega programa:
Jože Bartolj


tel.:+386 (0)1 29-27-532

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Uredništvo za zabavno glasbo:

Ivan Hudnik


tel.:+386 (0)1 29-27-505

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Seznam sporedov oddajanih
avtorskih del  iz repertoarja
kolektivne organizacije.

Športno uredništvo:
Jure Sešek


tel.:+386 (0)1 29-27-531

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Uredništvo za resno in sakralno glasbo:
Tadej Sadar


tel.:+386 (0)1 29-27-515

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)


Vodja tehnike:
Izidor Šček


tel.:+386 (0)1 29-27-508

Email (desni klik, kopiraj poštni naslov)

Splošni pogoji uporabe Spletnega portala Radia Ognjišče, njegovih podportalov, varovanje osebnih podatkov ter omejitev odgovornosti

Definicije pojmov

Lastnik, skrbnik in upravitelj spletnega mesta in domene radio.ognjisce.si je Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper. Spletno mesto predstavljajo vse strani in podstrani v okviru naslovov: radio.ognjisce.si, audio.ognjisce.si, blog.ognjisce.si, oddaje.ognjisce.si, podcasti.ognjisce.si, video.ognjisce.si in mm.ognjisce.si.

Uporabnik spletnega mesta je posameznik, ki obišče katerokoli stran zgoraj navedenih spletišč.

Sprejem splošnih pogojev

Uporabnik je zavezan k upoštevanju splošnih pogojev. Uporabnik z uporabo spletnega portala Radia Ognjišče in njegovih podportalov sprejema splošne pogoje in izjavlja, da je z njimi seznanjen ter da se z njimi strinja.

Avtorske in sorodne pravice

Vsebina, objavljena na spletnem portalu Radia Ognjišče in njegovih podportalih, je v celoti in časovno neomejeno last Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper in je avtorsko zaščitena z veljavnimi zakoni. V vsebino se poleg besedila štejejo tudi slikovno, avdio in video gradivo ter celotna grafična podoba spletnega mesta z vsemi grafičnimi elementi.

Uporaba besedil, fotografij ali avdio-video materialov je dovoljena le pod naslednjimi pogoji:

 • iz besedila, fotografije ali avdio-video materiala mora biti razvidno avtorstvo ter spletno mesto objave izvirnika na strani radio.ognjisce.si;
 • v tiskani izdaji besedila mora biti navedeno avtorstvo ter domena mesta objave radio.ognjisce.si

Omejitev odgovornosti

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne odgovarja za točnost, pravilnost, ažurnost podatkov in informacij, ki so objavljene na spletnem mestu in so jih posredovale tretje osebe ali ustanove.

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ni odgovoren za kakršno koli škodo na strojni opremi uporabnikov, ki bi izvirala iz morebitnih tehničnih težav, prekinitve delovanja storitve ali drugih motenj (npr. računalniški virus, izpad električne energije, mehanične okvare, odločitev državnih organov, ipd.).

Spletna mesta vsebujejo tudi povezave na spletna mesta tretjih oseb. Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne prevzema odgovornosti za spoštovanje zasebnosti in vsebino na navedenih spletnih mestih oziroma straneh, prav tako ne odgovarja za vsebino spletnih strani, kamor vodijo povezave, prisotne na portalu oziroma podportalih.

Radio Ognjišče d.o.o., Trg brolo 11, 6000 Koper ne odgovarja za mnenja, ki jih na spletišču blog.ognjisce.si izražajo tam zbrani avtorji.

Pravila komentiranja člankov

Portal radio.ognjisce.si omogoča uporabnikom, da s pomočjo svojega Facebook profila izražajo mnenja o objavljenih novicah, komentarjih in strokovnih prispevkih. Od uporabnikov zahtevamo, da se držijo spletnega bontona in naslednjih pravil, sicer si pridržujemo pravico brisanja komentarjev:

1. Različna mnenja in njihovo sporočanje so osnova vsake spletne razprave, toda osebni napadi, grožnje, žaljenje in blatenje souporabnikov, avtorjev in drugih ljudi v kulturno komunikacijo ne sodijo in so na našem spletišču prepovedani. Tudi ostro kritiko ali nestrinjanje s posameznimi mnenji je mogoče izraziti brez osebnih napadov in žalitev. Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2. Vse oblike sovražnega govora, pozivanje k nasilju, razširjanje in izražanje rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti ter kakršne koli druge dejavnosti, ki so v nasprotju z zakoni in Ustavo Republike Slovenije, so na našem spletišču prepovedane. Sovražni govor je prepovedan z zakoni in z Ustavo Republike Slovenije, kritike organizacij, inštitucij, skupnosti ali strank pa naj bodo argumentirane in izražene na kulturni ravni.

3. Pridržujemo si pravico, da mnenja in komentarje, ki se ne upoštevajo teh pravil izbrišemo. Prav tako prepovedujemo uporabo Facebook računov z lažnimi (ang. fake) identitetami.

4. Pri komentiranju se držite tematike novice. Sporočila, ki skušajo debato namerno preusmeriti na drugo tematiko ali z izvirno temo nimajo povezave, bodo izbrisana. Prav tako bodo izbrisana sporočila s komercialno in oglaševalsko vsebino.

5. Avtorji člankov in komentarjev z zapisi izražajo in odgovarjajo za svoja mnenja, ki niso nujno povezana s stališči Radia Ognjišče.

6. Uporabnike, ki resno ali večkrat kršijo navedena pravila portala ali jih namerno prezirajo, administratorji lahko opozorijo, jih dodajo pod nadzor ali jim onemogočijo komentiranje.

Piškotki

Spletni portal Radia Ognjišče in njegovi podportali za svoje delovanje uporabljajo piškotke (ang. cookies). Piškotki so majhne datoteke, ki se hranijo na napravi, s katero obiskovalec dostopa do spletne strani. Z njihovo pomočjo si lahko stran zapomni podatke o uporabniku ali nastavitve, ki si jih je obiskovalec izbral.

Popis uporabljenih piškotkov

Stran
Ime piškotka
Namen
Trajanje
radio.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča
Seja
radio.ognjisce.si ASPSESSIONIDCCTCDACA Piškotek potreben za prikazovanje 7 dnevne vremenske napovedi
Seja
radio.ognjisce.si cookiesDisclosureCount Piškotek za shranjevanje informacije o dovoljenju za nastavitev piškotkov 2 dni
audio.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča

14 dni

video.ognjisce.si
PHPSESSID Piškotek je nujen za delovanje spletišča Seja
oddaje.ognjisc.si
cookieb2evosession Piškotek je nujen za delovanje spletišča 10 let
blog.ognjisce.si
session_b2evo__blog_ognjisce_si Piškotek je nujen za delovanje spletišča 10 let
*.youtube.com PREF, VISITOR_INFO1_LIVE,
Piškotki video vsebin z YouTube Seja
*.youtube.com use_hitbox, YSC Piškotki video vsebin z YouTube 8 mes.
*.addthis.com ssh, sshs, ssc, uid, uvc, __atuvc Piškotki servisa AddThis za enostavno deljenje vsebin v socialna omrežja 2 leti
*.ognjisce.si _ga Spletna analitika (Google Analytics) 2 leti
*.ognjisce.si _gat Spletna analitika (Google Analytics) 1 dan

Dodatno pojasnilo glede vključevanja vsebin

Na naših spletiščih v objave občasno vpenjamo (angl. embed) vsebine iz tujih strani (videi z YouTube...). Te vsebine se ponavadi vpenjajo s pomočjo tehnologije iframe, kar pomeni, da s tehničnega vidika serviramo vsebine tretjih strani.

Čeprav so vse video vsebine našega Youtube video kanala v spletne strani vključene po metodi s poostreno zasebnostjo (ang. “no-cookie” mode) je verjetno, da vam bodo te strani vseeno namestile svoje piškotke, kar pa je izven naših pristojnosti in nad tem nadzora nimamo. V zgornji tabeli smo že upoštevali nekaj tovrstnih primerov piškotkov.

Prav tako vam bodo družabna omrežja Facebook, Google+ in Twitter piškotke nameščala glede na to, ali ste v njihovo storitev prijavljeni. Upravljanje z njihovimi piškotki je, tako kot z vsemi piškotki tretjih oseb, izven naših pristojnosti in je urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih uporabniki teh omrežij sprejeli ob registraciji.

Spletna analitika

Spletna analitika spremlja obnašanje uporabnika na spletnem mestu in analizira njegova ravnanja in ravnanja različnih uporabnikov na spletnem mestu ter jih povezuje v določeno informacijo. Sem spadajo tudi piškotki za namen analiziranja prometa (štetje obiskovalcev, identifikacija brskalnikov in ključnih besed, ki vodijo na mesto). Zbrane informacije nam pomagajo pri razvoju čimbolj prijazne uporabniške izkušnje ob obisku spletišč.

Samostojno upravljanje s piškotki

S klikom na povezave v nadaljevanju lahko najdete informacije, kako nastaviti vaš spletni brskalnik, da boste imeli popolni nadzor nad piškotki, ki se nameščajo. Upoštevajte pa, da prepoved nalaganja vseh piškotkov lahko poslabša uporabniško izkušnjo oziroma celo onemogoči prikaz spletnih strani.

Kršitve

V primeru kakršnih koli kršitev obstoječe zakonodaje ali splošnih pogojev, sme lastnik posredovane osebne podatke, vključno z IP naslovom, uporabiti z namenom preprečevanja prihodnjih kršitev in sanacije posledic kršitve.

Prepovedan je vsak poskus ali izvršitev nepooblaščenega spreminjanja, izbrisa, poškodovanja, povzročitve začasne ali trajne neuporabnosti podatkov na spletnem mestu. Prav tako je prepovedan vsak poskus ali izvršitev aktivnosti, da se mimo spletnega mesta nepooblaščeno dostopi do kakršnih koli drugih vsebin v okviru informacijskega sistema lastnice.

Politika zasebnosti

Ta politika zasebnosti ureja obdelavo osebnih podatkov, ki jih Radio Ognjišče zbira od vas, ko skupaj z vami ustvarja prostor druženja. Politika velja, ko se prijavite v družino Prijateljev Radia Ognjišče (krajše PRO), spletne sezname ali druge storitve, s katerimi se skupaj z vami družimo preko naših valov, storitev ali potovanj.

V smislu nove evropske Uredbe (EU) 2016/679 vaše osebne podatke obdelujemo kot upravljavec podatkov. Zbrane podatke obdelujemo v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, internim pravilnikom o zavarovanju osebnih podatkov in izključno za namene, za katere ste nam jih posredovali. Vaših podatkov ne posredujemo tretjim osebam brez vašega vnaprejšnjega soglasja. Pri tehnični izvedbi nam lahko pomagajo obdelovalci, ki v našem imenu poskrbijo za tehnične detajle, kot so npr. tisk položnic ali revije PRO. Naši obdelovalci so z nami pogodbeno zavezani k primernemu varovanju vaših osebnih podatkov.

Naš polni naslov je Radio Ognjišče d.o.o., Trg Brolo 11, 6000 Koper, e-poštni naslov gdpr@ognjisce.si. Na tem naslovu nas lahko vedno povprašate, kako ravnamo z vašimi osebnimi podatki. Na tem naslovu lahko kadarkoli pridobite tudi informacije o zbranih podatkih, predlagate izbris, popravek ali omejitev obdelave v skladu z Uredbo.

Katerokoli izmed privolitev ali članstvo v PRO lahko prekličete na gornjem naslovu. Po preklicu privolitve ali prekinitvi članstva bomo vaše podatke trajno izbrisali v najkrajšem možnem času glede na tehnične možnosti ali roke hrambe, ki jih postavlja zakonodaja.

Za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki lahko od vas zahtevamo tudi dodatne informacije, potrebne za potrditev vaše identitete. Zavrnemo lahko zahteve, ki so nerazumno ponavljajoče, pretirane ali očitno neutemeljene.

Področne ureditve varovanja osebnih podatkov

Prijatelji Radia Ognjišče

Osebne podatke v družini Prijateljev Radia Ognjišče (PRO) potrebujemo zato, da zmoremo izpolniti obljubo, ki smo jo dali ob vašem vstopu v družino PRO. Vaša telefonska ali pisna prijava je pomenila za nas jasen namen skleniti dogovor o članstvu v PRO, vaša prva donacija pa je bila nedvoumna potrditev našega medsebojnega dogovora v skladu s členom 6(1)(b) zgoraj omenjene Uredbe.

Vaše podatke bomo uporabili za namen vodenja evidence članstva v PRO, pošiljanja revije PRO, položnic in informacij o posebnih radijskih dogodkih. V ta namen smo vas prosili za vaše ime in naslov. Osebne podatke, vezane na članstvo v PRO, bomo vodili do zaključka naslednjega leta po letu prekinitve članstva v PRO oziroma do roka, ki ga od nas zahteva plačilna zakonodaja.

Ob včlanitvi v PRO smo vas prosili tudi za e-poštni naslov in mobilno telefonsko številko. Z vašo privolitvijo vam, skladno s členom 6(1)(a) Uredbe in ZEKOM, tudi na enega izmed teh dveh medijev posredujemo obvestila, ki jih sicer pošiljamo v papirni obliki, pri tem pa vam omogočimo, da se kadarkoli izpišete na enako preprost način kot pri brezplačnih obvestilih.

Če ste se ob prijavi v družino PRO strinjali in nam posredovali tudi datum rojstva, vam bomo v radijskem programu in pisnih medijih tudi voščili za vaš rojstni dan, podatek pa bomo obravnavali kot vašo privolitev skladno s členom 6(1)(a) Uredbe.

Privolitve so ob vaši telefonski ali pisni prijavi zabeležili naše sodelavke in sodelavci v tajništvu, dokončno pa ste jih potrdili s preverjanjem zapisanega pred prvo donacijo. Privolitev lahko kadarkoli prekličete ali ponovno vzpostavite na zgoraj objavljenem naslovu.

Prejemanje brezplačnih e-poštnih obvestil

Radio Ognjišče vam na svojih spletiščih nudi tudi prejemanje brezplačnih servisov, kot so Dnevni radijski bilten, informativne oddaje v tekstovni obliki ter občasna obvestila o radijskih dogodkih. V skladu z vašo privolitvijo in s členom (6(1)(a) nove evropske Uredbe bomo v tem primeru hranili vaš e-poštni naslov, na katerega vam bomo posredovali izbrane informacije.

Svojo privolitev v prejemanje e-poštnih obvestil lahko kadarkoli prekličete na gornjem e-poštnem naslovu, s klikom na povezavo v prejetem e-poštnem sporočilu ali na spletni strani https://liste.ognjisce.si/lists/.

Spremembe politike zasebnosti

Z veseljem in zavezanostjo skrbimo za varovanje osebnih podatkov, zato se bomo tudi v prihodnje trudili posodabljati to politiko zasebnosti. O posodobitvah boste obveščeni na naši spletni strani in v glasilu PRO. Zadnja posodobitev je bila narejena maja 2018.